Op Prinsjesdag heeft het kabinet de wettelijke veranderingen voor de zorgverzekering in 2022 bekendgemaakt. Benieuwd naar wat dit voor jou betekent? Bijvoorbeeld als het gaat om het eigen risico of zorgtoeslag? Lees het hier.

Veranderingen in de zorgverzekering in 2022

Eigen risico blijft gelijk

Krijg je zorg uit de basisverzekering, dan betaal je eerst een deel van de zorgkosten zelf. Dit noemen we het verplicht eigen risico. In 2022 blijft het verplicht eigen risico staan op € 385, net als in 2021. Je kunt dit bedrag ophogen met het vrijwillig eigen risico (tot maximaal € 885). 

Lees meer over het eigen risico Bekijk wanneer het verstandig is om je eigen risico te verhogen

Zorgpremie 2022

De zorgpremies voor 2022 zijn bekend. Benieuwd naar de nieuwe premies van de Interpolis Zorgverzekeringen? Bekijk ze direct.

Bekijk de premies

Zorgtoeslag gaat omhoog

Zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid om de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden. In 2022 stijgt de zorgtoeslag met:

  • maximaal € 36 per jaar voor een 1-persoonshuishouden
  • maximaal € 40 per jaar voor een meerpersoonshuishouden

Op de website van de Belastingdienst kun je controleren of je recht hebt op zorgtoeslag. Lees meer op Belastingdienst.nl.

Belangrijke momenten voor de zorgverzekering in 2022

21 september 2021 (Prinsjesdag)

Op Prinsjesdag maakt het kabinet de wettelijke veranderingen in de zorgverzekering in 2022 bekend. Bijvoorbeeld over de hoogte van het eigen risico.

12 november 2021

Op uiterlijk 12 november maken zorgverzekeraars hun premie voor de zorgverzekering in 2022 bekend. Wil je overstappen? Dan kan dat vanaf deze datum. 

De premies en voorwaarden van de Interpolis Zorgverzekeringen kun je vanaf 12 november vinden in de Rabo App of op Rabobank.nl.

31 december 2021

Wil je je basisverzekering en/of aanvullende verzekering bij je huidige zorgverzekeraar opzeggen? Doe dit dan voor of op 31 december 2021. De opzegging gaat per 1 januari 2022 in. Als je een nieuwe zorgverzekering afsluit gebeurt dit automatisch.

31 januari 2022

Heb je je huidige zorgverzekering opgezegd? Dan heb je tot en met 31 januari 2022 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 in. 

De zorgverzekeringen van Interpolis

Via Rabobank kun je de zorgverzekeringen van Interpolis afsluiten. Wil je meer weten over de zorgverzekeringen van Interpolis? Of de verzekeringen vergelijken? Kijk dan hier.

Bekijk de zorgverzekeringen

De schadeverzekeringen van Interpolis

Bezig met je zorgverzekering? Bekijk meteen of je nog de juiste schadeverzekeringen en dekkingen hebt voor jouw situatie. Misschien ben je recent verhuist of heb je gezinsuitbreiding. Dan is het verstandig om hier weer eens goed naar te kijken. Wist je dat je met de Alles in één Polis van Interpolis tot 12% pakketkorting kunt opbouwen als je schadeverzekeringen in meerdere rubrieken hebt?

Meer over de Alles in één Polis