Vader met kinderen

Schenken en nalaten

Vermogen geeft financieel comfort en zekerheid en de mogelijkheid om anderen te helpen hun ambities waar te maken. Je (klein)kinderen bijvoorbeeld, of een goed doel. Maar hoe regel je dat op de beste manier en met welke juridische en fiscale aspecten krijg je te maken? Je Private Banker vertelt je graag meer over de mogelijkheden van schenken en nalaten.

Hoe kan ik fiscaal slim schenken?

Er zijn allerlei mogelijkheden om je vermogen over te dragen. Je kunt bijvoorbeeld contant schenken, schenken tegen schulderkenning of lenen in combinatie met kwijtschelden. De voor jou best passende strategie werken we uit in het Vermogensplan Schenken. Je Private Banker kan hier meer over vertellen.

Oran oetang met jong

Goede doelen steunen

Wil je anderen helpen hun ambities waar te maken? Dat kan rechtstreeks of via het oprichten van je eigen stichting. De specialisten van Rabobank Charity Management begeleiden je bij die keuze en stellen een persoonlijk Charity Plan voor je op. Zo weet je zeker dat het goed geregeld is.

Maak kennis met Charity Plan

Komt mijn vermogen straks goed terecht?

Misschien niet leuk om over na te denken, wel belangrijk. Zeker voor je nabestaanden. In het Vermogensplan Overlijden beantwoorden we de vraag hoe je ervoor zorgt dat je vermogen goed terecht komt na je overlijden. En hoe je daarbij erfbelasting kunt besparen. Dat geeft rust.

Mijn nalatenschap regelen

De afwikkeling van een nalatenschap geeft vaak onzekerheid bij de nabestaanden. En dat in een toch al emotionele periode. Vermogenszorg neemt die onzekerheid weg. Wij zorgen ervoor dat je nalatenschap wordt afgewikkeld volgens de afspraken die je met ons maakt. Inclusief financieel-juridische ondersteuning aan je nabestaanden.

Wat als ik wilsonbekwaam word?

Veel mensen hebben een testament waarin de verdeling van het vermogen geregeld is na overlijden. Maar wat als je wilsonbekwaam wordt en je bij leven zelf niet meer in staat bent om beslissingen over je vermogen te nemen? In een levenstestament kun je jouw wensen vastleggen, zodat je toch zelf de regie houdt. Wij helpen je graag met het formuleren van je wensen.

Samen investeren in groei en een betere wereld

Wil je samen met ons werken aan een betere wereld? Door maatschappelijke problemen te helpen oplossen zoals gelijke kansen voor iedereen en meer voedselzekerheid voor de groeiende wereldbevolking. Investeer dan met een schenking in de Rabo Foundation en kijk hoe je met jouw gift kan bijdragen aan een betere wereld.