Grootouder en kleinkind kijken over rand van balkon met zonsondergang

Onze impact in 2022

Wat we doen om een positieve, duurzame bijdrage te leveren aan de samenleving.

Onze maatschappelijke impact

Als coöperatieve Rabobank voelen we ons betrokken bij de wereld om ons heen. Samen met onze leden, klanten en partners werken we daarom aan initiatieven en oplossingen die een positieve impact hebben op de voedselsysteemtransitie, de energietransitie en de transitie richting een meer inclusieve samenleving.

Zo draagt Rabobank bij

We zetten onze kennis en verbindingskracht in en geven een deel van onze winst terug aan de samenleving. Niet alleen helpen we de vereniging bij jou om de hoek bij het verduurzamen van hun clubhuis. Ook werken we samen met gemeenten in heel Nederland om nieuwe, duurzame woningen te bouwen. Benieuwd wat we nog meer doen? Bekijk hieronder hoe onze maatschappelijk impact vorm krijgt in jouw omgeving.

€30,4 miljoen

besteed coöperatief dividend in 2022

31.394

verenigingen ondersteund via ClubSupport

12.000

huizen bouwt Rabo SmartBuilds voor huurders

Coöperatief ondernemen

Benieuwd hoe Rabobank bedrijven die de wereld een beetje mooier of beter maken of werken aan verduurzaming helpt? Neem dan hier een kijkje.

Coöperatief convenant, toekomstplan voor Nederland

Als coöperatieve bank geloven wij in de kracht van het collectief, in dat we samen meer bereiken dan alleen. Met 5.000 leden, klanten en beleidsbepalers gingen we in dialoog om tot een toekomstplan voor Nederland te komen, het coöperatief convenant. Bekijk het plan hier.