Man en vrouw op de bank

Financieel gezonder

Iedereen kan een stapje zetten naar een financieel gezonder leven. Dat is belangrijk voor jou nu, maar ook voor je toekomst en die van de mensen om je heen. Je hebt geld nodig om bijvoorbeeld voldoende buffer te hebben om onverwachte kosten te kunnen betalen, een huis te kopen of om eerder te kunnen stoppen met werken. Maar hoe begin je? Loop door de vier stappen en kijk wat jij kunt doen.

hier komt de alt tekst

Carlijn Prins

Rabobank-econoom

“Praten over je geldzaken helpt om financiële problemen te ontdekken en oplossingen te vinden.”

Lees meer over het onderzoek
Man en vrouw werken op de tablet

Wegwijzer naar een financieel gezonder leven

Ben jij klaar om een stap te zetten naar een financieel gezonder leven maar weet je niet waar je moet beginnen? Vul de Wegwijzer in en zet je eerste stap.

Vrienden aan de waterkant

Een Gezond Geldgesprek

Hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?

Feiten en Cijfers

52%

52% maakt zich zorgen over zijn of haar financiële toekomst

39%

39% van de Nederlanders praat bij financiële problemen of twijfels niet met vrienden of familie

40%

40% van de Nederlanders heeft minder dan 5.000 euro spaargeld

Categorieën

Word ook financieel fit

Hulp bij je financiële situatie

Heb je even geen overzicht in je geldzaken, loop je achter met betalingen of heb je geldzorgen? Geldfit kan je helpen bij het fit krijgen en houden van je geldzaken. Geldfit is een unieke samenwerking tussen verschillende soorten landelijke én plaatselijke organisaties, mede mogelijk gemaakt door Rabobank en de Rabo Foundation.