Man en vrouw op de bank

Financieel gezonder

Iedereen kan een stapje zetten naar een financieel gezonder leven. Dat is belangrijk voor jou nu, maar ook voor je toekomst en die van de mensen om je heen. Je hebt geld nodig om bijvoorbeeld voldoende buffer te hebben om onverwachte kosten te kunnen betalen, een huis te kopen of om eerder te kunnen stoppen met werken. Maar hoe begin je? Loop door de vier stappen en kijk wat jij kunt doen.

Man en vrouw werken op de tablet

Wegwijzer naar een financieel gezonder leven

Ben jij klaar om een stap te zetten naar een financieel gezonder leven maar weet je niet waar je moet beginnen? Vul de Wegwijzer in en zet je eerste stap.

Vrienden aan de waterkant

Een Gezond Geldgesprek

Hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?

Feiten en Cijfers

52%

52% maakt zich zorgen over zijn of haar financiële toekomst

39%

39% van de Nederlanders praat bij financiële problemen of twijfels niet met vrienden of familie

40%

40% van de Nederlanders heeft minder dan 5.000 euro spaargeld

Categorieën

Man maakt digitale spaarpot aan voor omscholing werk

Hulp bij geldzorgen

Wakker liggen van geldzorgen, bijna één op de vijf huishoudens in Nederland heeft hiermee te maken. Het is dus niet iets waarvoor je je hoeft te schamen. Het kan iedereen overkomen. Als je geld- of betaalproblemen hebt of verwacht, blijf er dan niet te lang zelf mee zitten. Hoe eerder je in actie komt hoe beter. Dat lijkt misschien moeilijk, maar de eerste stap is zo gezet.