Financieel gezonder

We snappen dat je geldzaken je steeds meer bezig houden, vooral in deze tijd waarin alles duurder wordt. En je vaste lasten daardoor een stuk hoger kunnen zijn. Meer inzicht in je financiën kan je helpen om betere keuzes te maken. Lees hoe wij je hierbij kunnen helpen, ook als het écht even tegenzit.

Stel met kind staat in de keuken

Bepaal je stap met de Wegwijzer

Er zijn 4 stappen voor een financieel gezonder leven: inzicht, besparen, opzij zetten en opbouwen. De Wegwijzer geeft je binnen 2 minuten een idee welke stap voor jou nu interessant kan zijn.

Wanneer ben je financieel gezond?

Je bent financieel gezond wanneer jij je in een situatie bevindt waarin je vanuit inzicht en comfort kunt voldoen aan alle financiële verplichtingen en behoeften. Nú en later.

vrouw kijkt op haar telefoon in de woonkamer

Check je financiële gezondheid

Vraag jij je wel eens af hoe financieel gezond je eigenlijk bent? En wat je zou kunnen doen om dit te verbeteren? Met de Financiële GezondheidsCheck weet je het in 5 minuten.

    Anoniem ingevuld in 5 minuten Geen financiële overzichten nodig Je score en tips zijn direct beschikbaar

Hulp bij geldzorgen

Bijna één op de vijf huishoudens in Nederland ligt wakker van geldzorgen. Herkenbaar? Weet dan dat het iedereen kan overkomen, je hoeft je er niet voor te schamen. Als je geldproblemen hebt of verwacht, blijf er dan niet te lang mee rondlopen. Kom op tijd in actie. Het Rabo Team Hulp bij Geldzorgen biedt een luisterend oor en zoekt samen met jou naar een oplossing.

Hoe denk jij over geld?

Rabobank ging op pad om verschillende stellingen over geld voor te leggen aan de mensen op straat. Iedere maand wordt een nieuwe stelling gelanceerd. Wat is jouw mening hierover? Laat je inspireren door de reacties van andere mensen en bekijk de tip van Rabobank.

Feiten en cijfers

52%

52% maakt zich zorgen over zijn of haar financiële toekomst

39%

39% van de Nederlanders praat bij financiële problemen of twijfels niet met vrienden of familie

40%

40% van de Nederlanders heeft minder dan 5.000 euro spaargeld

financieel gezond leven

Gezonde Geldgesprekken

Rabobank presenteert Gezonde Geldgesprekken. Want hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?

Categorieën