Energiezuinig en duurzaam wonen

Energiezuinig en duurzaam wonen

  Een duurzaam huis kan veel opleveren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor jou als woningeigenaar. Als coöperatieve bank en een van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland wil de Rabobank hier graag aan bijdragen. Weet jij al welke mogelijkheden er zijn?

  Duurzaam wonen

  Ieder huis kan energiezuinig zijn. Als je maar weet waar te beginnen. We helpen je hierbij graag op weg. Met de HuisScan van Greenhome zie je direct welke energiebesparende maatregelen jij kunt nemen. Lokale ondernemers kunnen je helpen bij het uitvoeren van deze maatregelen.

  Lees meer over duurzaam verbouwen Doe de HuisScan op Greenhome.nl*

  *GreenHome maakt gebruik van open databronnen, bijvoorbeeld van het CBS en het Kadaster. Aan de uitkomsten van de HuisScan kunnen geen rechten worden ontleend in de richting van de Rabobank.

  Verbouwen of verduurzamen

  0,2% korting op je hypotheekrente

  De Rabobank stimuleert energiezuinig en duurzaam wonen. Een nieuwbouwwoning voldoet aan de allernieuwste duurzaamheidsnormen. En dat belonen we. Daarom kun je 0,2% korting op de hypotheekrente ontvangen als je een nieuwbouwhuis koopt.

  Duurzaam huis en verbouwing financieren

  Duurzaam huis kopen
  Koop je een duurzame nieuwbouwwoning met Groenverklaring? Dan kan de Rabo Groenhypotheek interessant zijn. Je krijgt tijdens de eerste rentevaste periode korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast.*

  Meer lezen over de Rabo Groenhypotheek

  *De maximale hoogte van je Rabo Groenhypotheek met rentekorting wordt bepaald door de hoogte van de EPC-waarde van de woningen en of de nieuwbouw een appartement of woning is.

  Verduurzamen
  Je kan een duurzame verbouwing met spaargeld betalen, maar er zijn meer manieren om de verbouwing te financieren.

  Meer lezen over het financieren van een duurzame verbouwing

  Groene energie

  De Rabobank wil samen met Vandebron zoveel mogelijk huishoudens laten overstappen naar duurzame energie. Energie die beter is voor het milieu. Jij kunt hieraan bijdragen door over te stappen naar Vandebron.

  Lees over de samenwerking met Vandebron

  Energiezuinig en duurzaam wonen

  Onze duurzame missie

  Als coöperatieve bank willen we onze maatschappelijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de woningmarkt. Volgens Europese afspraken moeten alle woningen en kantoren in Nederland vanaf 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat een gebouw minimaal zoveel energie opwekt als het verbruikt. In Nederland staan nog veel woningen die niet energieneutraal zijn. Deze woningen hebben energielabel C of lager. Door het verduurzamen van je huis makkelijker te maken, willen we alle woningen in Nederland energiezuiniger maken. Doe je mee?

  Energielabels van huizen met een Rabobankhypotheek*

  *Per 30 november 2017

  Wil je meer weten over duurzaam wonen?

  Onze adviseurs bespreken graag jouw persoonlijke mogelijkheden met je.

  Handige links

  Zelf regelen Contact Chat