Benieuwd hoe je jouw woning kunt verduurzamen?

Ontdek het met de HuisScan van homeQgo.

Verduurzamen en subsidies

Dagelijks is in het nieuws waarom we moeten verduurzamen. Niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst is het verduurzamen van je woning belangrijk. Vanuit de overheid zijn er daarom verschillende subsidies beschikbaar gemaakt die het energiezuiniger maken van je woning aantrekkelijker maakt. Lees hier meer over de nieuwe en bestaande subsidies voor het verduurzamen van je woning.

Twee personen. buiten de woning met isolatiemateriaal

Subsidies verduurzaming eigen woning 2022 - 2024

Het kabinet wil van 2022 tot en met 2024 subsidies beschikbaar stellen om het verduurzamen van de eigen woning beter betaalbaar te maken. Denk aan subsidies voor hybride warmtepompen of de isolatie van de woning. Het is vanaf 2023 mogelijk om als huisbezitter een subsidieaanvraag in te dienen als je vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel hebt getroffen. Je krijgt dan 15% van de kosten terug, als je aanvraag voldoet aan de voorwaarden.

Lees hier de voorwaarden

Aantrekkelijke (fiscale) regelingen

Subsidies

Rabobank

Rabo Coöperatief Isolatiebudget

Heb jij een hypotheek bij ons en heeft jouw huis een energielabel F of G? Dan hebben wij binnenkort misschien iets interessants voor je: het Rabo Coöperatief Isolatiebudget. Dat is een kosteloos energieadvies op maat voor het verduurzamen van je huis en de registratie van het energielabel. Daarnaast krijg je een vergoeding van € 1.000 wanneer je je huis laat isoleren.

Hulp bij verduurzamen van je huis

Deskundige hulp

Deskundige hulp

Meer dan 1.000 van onze hypotheekadviseurs zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’. Ze helpen je graag bij het financieren van je duurzame woonwens en geven je tips en advies over het verduurzamen.

Illustratie geld

Korting op je hypotheekrente

Koop je een woning met minimaal energielabel A? Of heeft jouw woning minimaal energielabel A en kies je een nieuwe rentevasteperiode? Dan kun je korting ontvangen op je hypotheekrente.

Inzicht met huisscans

Inzicht met huisscans

Om inzicht en hulp te bieden werken we samen met homeQgo. Met de huisscans van homeQgo zie je binnen enkele klikken welke energiebesparende maatregelen jij kunt nemen.

Prijsplafond verdwenen

Begin 2023 stelde de overheid een prijsplafond in voor stroom- en gasverbruik tot 2.900 kWh stroom en 1.200 m3 gas. Wie niet meer energie verbruikte dan een gemiddeld huishouden, betaalde vanaf 1 januari 2023 voor gas € 1,45 per m3 tot een jaarverbruik van 1200 m3 en voor elektriciteit € 0,40 per kWh bij een jaarverbruik tot 2900 kWh per jaar. In 2024 is de overheid gestopt met deze subsidie.

Wil jij jouw huis energiezuiniger maken? Start met de HuisScan om de mogelijkheden voor het verduurzamen van jouw woning te ontdekken.

Benut ook jouw duurzame woonkans

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Benieuwd hoe ook jij energiezuinig en duurzaam kunt wonen? Onze adviseurs die zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam wonen’ helpen je tijdens een vrijblijvend en persoonlijk gesprek graag op weg.