Twee mannen dragen zonnepanelen en bijbehorend materiaal

Het stappenplan om duurzaam te verbouwen

Met duurzame investeringen in je huis bespaar je op je energierekening en verhoog je je wooncomfort. Je levert daarnaast een bijdrage aan een beter milieu. Met de HuisScan van homeQgo ontdek je welke maatregelen geschikt zijn voor het verduurzamen van jouw huis. Ga vervolgens in gesprek met een financieel adviseur over hoe je de verbouwing duurzaam kan financieren.

Illustratie van een huis met een zonnepaneel

Stap 1. Start met de HuisScan

Met de online HuisScan van homeQgo krijg je direct inzicht en een persoonlijk advies over de best passende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Dak- of vloerisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp, er is meer mogelijk dan je denkt.

* HomeQgo maakt gebruik van openbare gegevens van het Kadaster, de Basisregistratie Adressen en Gebouwen en het Actueel Hoogtebestand Nederland. Aan de uitkomsten van de HuisScan kunnen geen rechten worden ontleend in de richting van de Rabobank.

Illustratie van een gereedschapskist

Stap 2. Kies welke maatregelen je wilt nemen

Je ziet nu welke maatregelen geschikt zijn om jouw woning duurzaam te verbouwen. Vanuit het overzicht kun je kiezen welke duurzame aanpassingen je wilt doorvoeren. Ook lees je wat iedere maatregel precies inhoudt en wat het kan opleveren.

Illustratie van een offerte

Stap 3. Vraag offertes op

Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je via homeQgo online offertes van gecertificeerde installateurs ontvangen voor de uitvoering van de werkzaamheden. HomeQgo werkt nauw samen met een landelijk dekkend netwerk van gecertificeerde experts die tegen een goed tarief kwalitatief werk opleveren.

Illustratie van zak met geld

Stap 4. Bekijk hoe je de verbouwing wilt financieren

Er zijn verschillende manieren om de verbouwing financieel mogelijk te maken:

met spaargeld door energiebesparende maatregelen mee te financieren in je hypotheek door een lening af te sluiten door gebruik te maken van de middelen die in samenwerking met de overheid aangeboden worden
Lees meer over de verschillende financieringsvormen

Benut ook jouw duurzame woonkans

Een duurzaam huis levert je veel op. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en je draagt bij aan een beter milieu. Benieuwd hoe ook jij energiezuinig en duurzaam kunt wonen? Tijdens een persoonlijk gesprek ontdek je wat je kunt doen om jouw huis te verduurzamen.