Let op! Geld lenen kost geld
Besparen door te verduurzamen

Het stappenplan om duurzaam te verbouwen

Met duurzame investeringen in je huis bespaar je op je energierekening en verhoog je je wooncomfort. Je levert daarnaast een bijdrage aan een beter milieu. Met de HuisScan van homeQgo ontdek je welke maatregelen geschikt zijn voor het verduurzamen van jouw huis. Ga vervolgens in gesprek met een van onze financieel adviseurs over hoe je de verbouwing kan financieren. Meer dan 1.000 van onze hypotheekadviseurs zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’. Ze helpen je graag om je duurzame woonwens te realiseren.

Hulp bij verduurzamen van je huis

Deskundige hulp

Deskundige hulp

Meer dan 1.000 van onze hypotheekadviseurs zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’. Ze helpen je graag bij het financieren van je duurzame woonwens.

Illustratie geld

Korting op je hypotheekrente

Koop je een woning met minimaal energielabel A? Of heeft jouw woning minimaal energielabel A en kies je een nieuwe rentevasteperiode? Dan kun je korting ontvangen op je hypotheekrente.

Inzicht met huisscans

Inzicht met huisscans

Om inzicht en hulp te bieden werken we samen met homeQgo. Met de huisscans van homeQgo zie je binnen enkele klikken welke energiebesparende maatregelen jij kunt nemen.

Huis met zonnepaneel

Stap 1. Start met de HuisScan

Met de online HuisScan van homeQgo krijg je direct inzicht en een persoonlijk advies over de best passende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Dak- of vloerisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp, er is meer mogelijk dan je denkt.

* HomeQgo maakt gebruik van openbare gegevens van het Kadaster, de Basisregistratie Adressen en Gebouwen en het Actueel Hoogtebestand Nederland. Aan de uitkomsten van de HuisScan kunnen geen rechten worden ontleend in de richting van Rabobank.

Gereedschapskist

Stap 2. Kies welke maatregelen je wilt nemen

Je ziet nu welke maatregelen geschikt zijn om jouw woning duurzaam te verbouwen. Vanuit het overzicht kun je kiezen welke duurzame aanpassingen je wilt doorvoeren. Ook lees je wat iedere maatregel precies inhoudt en wat het kan opleveren.

Illustratie van een offerte

Stap 3. Vraag offertes op

Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je via homeQgo online offertes van gecertificeerde installateurs ontvangen voor de uitvoering van de werkzaamheden. HomeQgo werkt nauw samen met een landelijk dekkend netwerk van gecertificeerde experts die tegen een goed tarief kwalitatief werk opleveren.

pension

Stap 4. Bekijk hoe je de verbouwing wilt financieren

Er zijn verschillende manieren om de verbouwing financieel mogelijk te maken:

    met spaargeld door je hypotheek op te hogen door energiebesparende maatregelen mee te financieren in je hypotheek door een lening af te sluiten door gebruik te maken van de middelen die in samenwerking met de overheid aangeboden worden

Stap 5. Check je verzekeringen

Wanneer je aan de slag gaat met het verduurzamen van je woning is het belangrijk om je verzekeringen te checken zodat je altijd voor de juiste waarde bent verzekerd. De waarde van je woning kan namelijk stijgen wanneer je deze gaat verduurzamen. Met de woonhuisverzekering van Interpolis ben je altijd automatisch voor de juiste waarde verzekerd.

Benut ook jouw duurzame woonkans

Een duurzaam huis levert je veel op. Benieuwd hoe ook jij energiezuinig en duurzaam kunt wonen? Onze adviseurs die zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam wonen’ helpen je tijdens een persoonlijk gesprek graag op weg.

phone

Hulp nodig?