Rabobank

Log in en doe de OphoogCheck

Maak jouw berekening en krijg direct een indicatie van de kosten en maandlasten.

Hypotheek verhogen

Wil je jouw hypotheek verhogen voor een verbouwing of verduurzaming van je woning? Of heb je extra geld nodig voor een grote uitgave? Er zijn verschillende mogelijkheden om je hypotheek te verhogen. Wat het beste bij jou past is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Met onze handige OphoogCheck krijg je direct een indicatie van de kosten en maandlasten voor het verhogen van je hypotheek.

man en vrouw op de bank met een laptop en telefoon

Hoe werkt hypotheek verhogen?

Je kunt op twee verschillende manieren je hypotheek verhogen. Hoe je dat het beste kunt doen, hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Onderhands verhogen

Als jouw hypotheek bij de notaris hoger ingeschreven staat dan het bedrag wat je nu leent, dan kun je jouw hypotheek verhogen tot het bedrag waarvoor je hypotheek ingeschreven staat. Dit noemen we onderhands verhogen. Het voordeel is dat je voor het verhogen van je hypotheek niet opnieuw naar de notaris hoeft.

Tweede hypotheek afsluiten

Staat jouw hypotheek niet hoger ingeschreven? Dan is het misschien mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten. Hiervoor moet je wel naar de notaris om een nieuwe hypotheekakte op te laten maken. Je betaalt hiervoor notaris- en inschrijvingskosten. Onze adviseur bespreekt graag samen met jou wat er mogelijk is in jouw situatie.

Hypotheek verhogen in 4 stappen:

1
Doe de OphoogCheck of maak een afspraak

Wil je weten wat het verhogen van jouw hypotheek betekent voor je maandlasten en wat de kosten zijn? Met onze handige OphoogCheck krijg je direct een indicatie van de kosten en de maandlasten. Ben je geen klant bij Rabobank? Plan dan een afspraak in met onze adviseur.

2
Maak de keuze met of zonder advies

Kies je voor verhogen met advies dan bespreekt onze adviseur tijdens een adviesgesprek wat de risico's van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden zijn voor jouw hypotheeklasten. Kies je voor verhogen zonder advies dan is het maken van een kennis- en ervaringstoets verplicht.

3
Hypotheek afsluiten

Heb je je adviesgesprek gehad? Of ben je geslaagd voor de kennis- en ervaringstoets en is je aanvraag geaccepteerd? Dan sturen we onze hypotheekofferte naar je op. Ga je akkoord? Dan ontvangen wij de offerte graag ondertekend retour.

4
Naar de notaris / verstrekken van de lening

De bank verstrekt een lening aan jou. Het kan zijn dat daarvoor een notarisbezoek nodig is. De notaris leest de stukken samen met je door en geeft je de gelegenheid om vragen te stellen. Vervolgens teken je de hypotheekakte.

Hoe wil je jouw hypotheek verhogen?

Kies voor verhogen met advies als je graag advies wilt over jouw hypotheekverhoging. Of kies voor verhogen zonder advies om jouw hypotheekverhoging zelf online te regelen.

Wat kost het om mijn hypotheek te verhogen?

Wanneer je jouw hypotheek wilt verhogen betaal je bijkomende kosten. Denk bijvoorbeeld aan advieskosten, afsluitkosten, taxatiekosten en de kosten van een notaris. Wil je weten wat de kosten zijn voor het verhogen van je hypotheek? Gebruik onze handige OphoogCheck en krijg direct een indicatie van de kosten en maandlasten. Ben je geen klant bij Rabobank? Geen probleem. Ook dan geven onze adviseurs je graag inzicht in de mogelijkheden die het best passen bij jouw persoonlijke situatie.

Meer over hypotheek verhogen

    Je kunt je hypotheek alleen verhogen als jouw woning overwaarde heeft of als je jouw woning gaat verbouwen en deze daardoor meer waard wordt.
    Je hypotheek mag na verhoging niet meer zijn dan 100% van de waarde van je woning. Ga je verduurzamen dan geldt dat het > 100% mag zijn.
    Hypotheekrenteaftrek is mogelijk als je de hypotheek gebruikt om je eigen woning te verbouwen of te verduurzamen.
3 mensen praten over verduurzaming

Gratis oriënterend hypotheekgesprek

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het verhogen van je hypotheek? Maak dan een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek. Dit kan ook makkelijk online via videogesprek.

Hypotheek ophogen voor verduurzaming van je woning

Het verduurzamen van je woning is een goede investering en kan je maandelijks geld besparen. Je kunt dit onder andere financieren door het ophogen van je hypotheek. Met de HuisScan van homeQgo kom jij erachter hoe je jouw huis kunt verduurzamen en wat het je kan opleveren.

Log in en maak een persoonlijk berekening

Met onze handige OphoogCheck heb je direct een indicatie van de kosten en de maandlasten

phone

Hulp nodig?