Hypotheek verhogen

Hypotheek verhogen

Wil je jouw hypotheek verhogen voor een verbouwing? Of heb je extra geld nodig voor een grote uitgave? Er zijn verschillende mogelijkheden om je hypotheek te verhogen. Wat het beste bij jou past is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Met onze handige OphoogCheck krijg je direct een indicatie van de kosten en maandlasten voor het verhogen van je hypotheek.

Hoe werkt hypotheek verhogen?

Je kunt op twee verschillende manieren je hypotheek verhogen. Hoe je dat het beste kunt doen, hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Onderhands verhogen

Als jouw hypotheek bij de notaris hoger ingeschreven staat dan het bedrag wat je nu leent, dan kun je jouw hypotheek verhogen tot het bedrag waarvoor je hypotheek ingeschreven staat. Dit noemen we onderhands verhogen. Het voordeel is dat je voor het verhogen van je hypotheek niet opnieuw naar de notaris hoeft.

Tweede hypotheek afsluiten

Staat jouw hypotheek niet hoger ingeschreven? Dan is het misschien mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten. Hiervoor moet je wel naar de notaris om een nieuwe hypotheekakte op te laten maken. Je betaalt hiervoor notaris- en inschrijvingskosten. Onze adviseur bespreekt graag samen met jou wat er mogelijk is in jouw situatie.

Wat kost het om mijn hypotheek te verhogen?

Wanneer je jouw hypotheek wilt verhogen betaal je meestal bijkomende kosten. Denk bijvoorbeeld aan advieskosten, taxatiekosten en de kosten van een notaris. Wil je weten wat de kosten zijn voor het verhogen van je hypotheek? Gebruik onze handige OphoogCheck en krijg direct een indicatie van de kosten en maandlasten. Ben je geen klant bij Rabobank? Geen probleem. Ook dan helpen onze adviseurs jou graag, om te zien wat het beste bij jouw persoonlijke situatie past en te kijken naar de mogelijkheden.

Taxatiekosten

Ga je je hypotheek verhogen? Dan heb je hiervoor een taxatierapport nodig. Je kunt je huis op verschillende manieren laten taxeren.

Notariskosten

Staat jouw hypotheek bij de notaris hoger ingeschreven dan het bedrag wat je nu leent? Dan hoef je niet opnieuw naar de notaris. Ga je een tweede hypotheek afsluiten? Dan betaal je wel notaris- en inschrijvingskosten.

Advieskosten

Voor een verhoging van je hypotheek heb je een adviesgesprek met een adviseur. De adviseur bespreekt welke mogelijkheden je hebt. Voor het adviesgesprek betaal je advieskosten en afsluitkosten.

Voor- en nadelen van hypotheek verhogen

Hypotheek verhogen in 4 stappen:

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Doe de OphoogCheck of maak een afspraak

Wil je weten wat je hypotheek verhogen betekent voor je maandlasten en wat de kosten zijn? Met onze handige OphoogCheck krijg je direct een indicatie van de kosten en de maandlasten. Geen klant bij Rabobank? Ook dan kun je een afspraak inplannen.

Documenten uploaden

Hypotheek advies

Als je jouw hypotheek wilt verhogen dan bespreken we dit in een adviesgesprek. Tijdens een adviesgesprek bespreken we o.a. hoe jouw hypotheek in de toekomst betaalbaar blijft en wat de risico's van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden zijn voor jouw hypotheeklasten.

Persoonlijk adviesgesprek

Hypotheek afsluiten

Adviesgesprek gehad? Binnen enkele dagen ontvang je onze hypotheekofferte thuis. Ga je akkoord? Dan ontvangen wij de offerte graag getekend terug.

De rest regelen wij

Naar de notaris / verstrekken van de lening

De lening wordt door de bank aan je verstrekt. Is een notarisbezoek nodig? De notaris leest de stukken samen met je door en je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen. Vervolgens teken je de hypotheekakte.

Meer over hypotheek verhogen

Je kunt je hypotheek alleen verhogen als jouw woning overwaarde heeft of als je jouw woning gaat verbouwen en deze daardoor meer waard wordt.
Je hypotheek mag na verhoging niet meer zijn dan 100% van de waarde van je woning.
Hypotheekrenteaftrek is mogelijk als je de hypotheek gebruikt om je woning te verbouwen of te verduurzamen.
Afspraak maken

Gratis oriënterend hypotheekgesprek

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het verhogen van je hypotheek? Maak dan een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek. Dit kan ook makkelijk online via videogesprek.

Log in en maak een persoonlijk berekening

Met onze handige OphoogCheck heb je direct een indicatie van de kosten en de maandlasten

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer