Man in gesprek met hypotheekadviseur

Hypotheek berekenen

Bereken binnen 2 minuten je maximale hypotheek of maak vrijblijvend een afspraak

Hypotheekadvies en kosten hypotheek

Bij het afsluiten of wijzigen van een hypotheek komen kosten kijken. Koop je voor het eerst een huis of koop je je volgende huis? Of wil je je bestaande hypotheek wijzigen? Misschien wel zonder advies. Lees hier meer over het verschil tussen een gratis en betaald hypotheekgesprek. En bekijk onze tarieven per situatie. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent.

Gratis oriëntatiegesprek

Ben je op zoek naar een woning? Dan is het handig om te weten wat je budget is. Met onze handige rekentool krijg je direct een indicatie van je maximale hypotheek. Onze financieel adviseur kan je hierbij helpen in een gratis oriëntatiegesprek. Dit kan makkelijk online via een videogesprek of bij een bank bij jou in de buurt.

Wat houdt een oriëntatiegesprek in?

    De financieel adviseur kijkt met jou naar je financiële situatie en het bedrag wat je maximaal wil en kan lenen De financieel adviseur maakt een inschatting van de maandlasten die bij jouw wensen horen We vertellen hoe het hypotheekadvies bij Rabobank eruit ziet en wat de kosten daarvan zijn Je ontvangt algemene informatie over bijvoorbeeld onze hypotheektarieven en hypotheekvormen

Betaald adviesgesprek

Wij helpen je graag bij het nemen van beslissingen over jouw hypotheek. Dat doen we in een betaald adviesgesprek. Dit kan online via een videogesprek of bij een bank bij jou in de buurt. Maak jouw online dossier compleet om goed voorbereid naar het adviesgesprek te gaan.

Wat houdt een adviesgesprek in?

    De financieel adviseur berekent hoeveel je maximaal kunt lenen De financieel adviseur kijkt met jou welke hypotheekvorm het beste bij jouw situatie past De adviseur berekent de hypotheekrente en maandlasten We bespreken hoe je je hypotheek betaalbaar houdt (ook bij pensionering of arbeidsongeschiktheid) We bespreken de risico’s van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Hierbij hebben we het ook over verzekeringen De adviezen en keuzes vatten we samen in het ‘Rapport Lenen & Wonen’. Dit rapport ontvang je na het adviesgesprek zodat je de keuzes nog eens rustig kunt nalezen.

Zo ziet een Rabobank hypotheek adviesgesprek eruit

Bekijk de video 'Rabobank hypotheek adviesgesprek' op https://www.youtube.com/watch?v=pcnWT9CEdXQ

Advieskosten en afsluitkosten hypotheek

Voor het adviesgesprek betaal je advieskosten. Sluit je de hypotheek af, dan betaal je ook afsluitkosten. In onderstaande tabellen vind je verschillende tarieven:

    Tarief met online voorbereiding: om je zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben we een aantal documenten van je nodig. Je kunt deze documenten zelf toevoegen aan jouw online dossier. Tarieven voor starters op de woningmarkt: omdat je als starter nog geen eigen woning hebt of hebt gehad, hebben wij minder tijd nodig voor het advies- en afsluittraject. De tarieven voor starters zijn hierdoor lager. Tarieven voor ondernemers: het advies van de Rabobank wordt mede gebaseerd op gegevens uit de onderneming. Daardoor hebben we meer tijd nodig voor het adviestraject en betaal je als ondernemer een hoger tarief.
Man en vrouw samen kokend in de keuken

Hypotheek wijzigen met of zonder advies?

Het is mogelijk je huidige hypotheek te wijzigen. Bijvoorbeeld het wijzigen van je hypotheekrente voordat de rentevaste periode is afgelopen. Bij wijzigen heb je in sommige situaties de keuze tussen wel of geen advies. In een adviesgesprek krijg je antwoord op je vragen en geven we inzicht in de betaalbaarheid van je hypotheek nu en in de toekomst en de impact van eventuele wijzigingen hierop. In een aantal situaties is advies verplicht. Twijfel je of advies in jouw situatie nodig is, neem dan contact met ons op. We helpen je graag. Het tarief voor gewenst of verplicht advies is gelijk. Voer je de wijziging door, dan betaal je naast advieskosten ook wijzigingskosten. Bekijk hieronder wat op jouw situatie van toepassing is.

Tarieven verzekeringen

Met een overlijdensrisicoverzekering krijgen je nabestaanden een geldbedrag als je overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Of je krijgt een uitkering als je partner overlijdt. Dus geen financiële zorgen voor wie je lief is, wanneer jij overlijdt.

Met hypotheekbescherming verzeker je het risico van inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. De maandelijkse uitkering die je ontvangt draagt bij aan het betalen van je hypotheek. De verzekering is een tijdelijke oplossing zodat je kunt herstellen of op zoek kunt gaan naar een nieuwe baan.

AfsluitkostenOnderhoudskosten (per jaar)
Overlijdensrisicobescherming€ 75€ 25
Hypotheekbescherming€ 65€ 25

Belangrijke informatie

Wij vermelden de tarieven op deze website om je zo goed mogelijk te informeren. Dat doen wij zo zorgvuldig mogelijk. Je kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen. Je kunt ons niet aansprakelijk stellen als deze informatie niet juist is.

Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke beslissing. In de volgende documenten lees je meer over wat je van Rabobank kunt verwachten. Met de vergelijkingskaart kun je ons makkelijk vergelijken met andere financiële dienstverleners. Zo kun je bepalen welke het beste bij je past.

Afspraak maken

Onze adviseurs staan voor je klaar

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek met een adviseur. Dit kan waar en wanneer het jou uitkomt. Via videogesprek, telefonisch of op kantoor.

Hypotheek berekenen

Benieuwd wat je kunt lenen? Bereken eenvoudig je hypotheek en maandlasten.

phone

Hulp nodig?