Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Geen financiële zorgen voor wie je lief is, wanneer jij overlijdt. Met de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering (ORV) krijgen je nabestaanden een geldbedrag als je overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Of krijg je een uitkering als je partner overlijdt.

een geldbedrag voor je nabestaandenal vanaf een paar euro per maanddirect online geregeld

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken je premie

Liever eerst een adviesgesprek? Neem contact met mij op

Corona en je verzekeringen

Corona en je verzekeringen

De maatregelen rondom het coronavirus raken ons allemaal. Wil je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten of heb je vragen over de voorwaarden in verband met het coronavirus? We zetten de belangrijkste informatie op een rij.

Lees meer

Overlijden heeft financiële gevolgen voor wie je achterlaat

De kans op overlijden tussen je 25 en 55is klein, slechts 0,12% per jaar. Maar de gevolgen voor je partner, gezin of familie zijn groot. Uit onderzoek blijkt dat:

  • de financiële gevolgen van overlijden op jongere leeftijd vaak zelf niet te dragen zijn door de nabestaanden
  • bijna de helft van de Nederlanders (45%) bij het overlijden van de partner de huur of hypotheek van het huis niet meer kan betalen
  • 60% er financieel flink op achteruit gaat en 1/3 de manier van leven drastisch moet aanpassen

Met een overlijdensrisicoverzekering kun je ervoor zorgen dat je nabestaanden hun manier van leven niet hoeven te veranderen na je overlijden. Bekijk deze video waarin wordt uitgelegd hoe een overlijdensrisicoverzekering werkt:

Waarom verzekeren we eerder onze bezittingen dan ons leven?

De kans op een brand in huis is 1 op 65. Het is heel normaal om je huis tegen brand te verzekeren. De kans dat je met een woningbrand te maken krijgt is veel kleiner dan de kans dat jij of je partner voor je pensioendatum overlijdt.

Denk hier eens over na…

Als jij er niet meer bent, kunnen je kinderen dan nog steeds naar dezelfde school en naar hockey? Moet je gezin verhuizen als jij er niet meer bent? Wie lost de starterslening van je bedrijf af als jij er niet meer bent?

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Je sluit een overlijdensrisicoverzekering af voor je nabestaanden zodat zij niet achterblijven met financiële zorgen als jij overlijdt. Je kunt zelf aangeven wie de eenmalige uitkering na het overlijden moet ontvangen. Dit kunnen je partner, kinderen of andere nabestaanden zijn. Het geldbedrag kunnen zij bijvoorbeeld besteden aan:

  • kinderopvang
  • hulp bij het huishouden
  • een tijdje onbetaald verlof voor je partner
  • de studie van de kinderen
  • de hypotheek of de huur

Zo zorg je ervoor dat jouw gezin kan blijven leven zoals het gewend is, ook als jouw inkomen wegvalt. Dit kun je ook regelen als niet jij, maar je partner komt te overlijden. Je kunt de overlijdensrisicoverzekering ook verpanden. De hypotheekverstrekker ontvangt dan het geldbedrag zodat de hypotheek afgelost kan worden na overlijden.

Voordelen van de overlijdensrisicoverzekering van Interpolis

Vrij besteedbaar bedrag

Je nabestaanden ontvangen bij je overlijden eenmalig een bedrag. Zij bepalen zelf hoe zij de uitkering gebruiken. Tenzij je verzekering verpand is, dan ontvangt de hypotheekverstrekker het bedrag.

Nooit te veel betalen

Je betaalt iedere maand een premie die past bij het overlijdensrisico in die maand. Het overlijdensrisico wordt bepaald door je leeftijd en het verzekerd bedrag. Je betaalt dus bijna iedere maand een andere premie en nooit te veel.

Weten waar je aan toe bent

Bij de start van de verzekering weet je alle premies al. Verander je niets aan je verzekering én je rookgedrag? Dan staan de premies vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wil je meer weten over de overlijdensrisicoverzekering?

Wil je meer weten over de overlijdensrisicoverzekering? Alle informatie op een rij, inclusief alle voorwaarden. 

Meer informatie

Afsluiten met of zonder advies?

Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering afsluit kun je dat op twee manieren doen. Je kunt uitgebreid advies inwinnen bij de Rabobank of je kunt de verzekering zelf online afsluiten.

Meer informatie

Meer weten over de overlijdensrisicoverzekering en belastingen?

Meer informatie over de gevolgen die een overlijdensrisicoverzekering kan hebben voor inkomstenbelasting en erfbelasting.

Meer informatie

Nog geen klant?

Wanneer je nog geen klant bent bij Rabobank en graag een Interpolis overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten, vragen we om jezelf te legitimeren bij een lokale Rabobank in je omgeving. Het is niet verplicht om een bankrekening te openen. Daarna kun je je overlijdensrisicoverzekering aanvragen.

Meer informatie

Vergelijk je bestaande overlijdensrisicoverzekering

Misschien is het afsluiten van een nieuwe overlijdensrisicoverzekering interessant. De prijzen van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen jaren gedaald. Je kunt zelf online een nieuwe ORV aanvragen zonder advies. Of je kunt bellen voor een adviesgesprek. Nadat je het nieuwe verzekeringsbewijs hebt ontvangen kun je je huidige ORV opzeggen.

Meer informatie vind je op onze overstappen pagina.