Interpolis Woonhuisverzekering (opstalverzekering)

Woonhuisverzekering (opstalverzekering)

Je denkt er liever niet aan maar je kunt te maken krijgen met schade aan je woning of tuin. Bijvoorbeeld een lekkage aan het dak, een ruitbreuk of stormschade aan de schutting. Met de Interpolis Woonhuisverzekering ben je hiervoor allrisk verzekerd.

je huis verzekerd tegen schade en inbraakook tuin, glas en zonnepanelen zijn verzekerd€ 0 eigen risico (alleen bij stormschade € 200 eigen risico)

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken je premie Bekijk wat je verzekert

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en bereken je premie met pakketkorting.

Interpolis gebruikt de door jou ingevulde gegevens om de premie te berekenen. Wil je weten hoe Interpolis met jouw persoonsgegevens omgaat? Je leest er meer over in het privacy statement op Interpolis.nl.

Interpolis krijgt een 8,4 voor de schadeafhandeling

Schadeafhandeling: beoordeeld met een 8,4

Heb je schade, dan maakt Interpolis het geld na de schademelding vaak binnen 48 uur over. Geen ingewikkeld gedoe met administratie, de bonnetjes kun je achterwege laten. Interpolis helpt ook bij andere praktische oplossingen, zoals de reparatie van je auto, huis of tips om schade in de toekomst te voorkomen. Het is niet voor niets dat klanten de schadeafwikkeling beoordelen met gemiddeld een 8,4.

Wat is een woonhuisverzekering (opstalverzekering)?

Met de Interpolis Woonhuisverzekering (opstalverzekering) ben je allrisk verzekerd. Dat betekent dat vrijwel elke oorzaak van schade is verzekerd, ook als je de schade per ongeluk zelf veroorzaakt. Ben je aan het verbouwen? Met de woonhuisverzekering ben je automatisch voor de juiste waarde verzekerd. Ook tijdens én na een verbouwing. Benieuwd naar de kosten van een woonhuisverzekering? Bereken dan je premie.

Premie berekenen
Bekijk wat er verzekerd is met de woonhuisverzekering

Met de Interpolis Woonhuisverzekering ben je onder andere verzekerd voor:

schade aan de woning door storm of brandschade aan de tuin zoals planten, bomen en de schuttingschade tijdens en na een verbouwing

Wil je weten wat er verzekerd is met de Interpolis Woonhuisverzekering? Bekijk dan het uitgebreide overzicht van de dekkingen van de woonhuisverzekering.

Bekijk wat er niet verzekerd is met de woonhuisverzekering

Met de Interpolis Woonhuisverzekering ben je onder andere niet verzekerd voor:

  • schade door slijtage of achterstallig onderhoud van je huis
  • schade door opzet of grove schuld
  • schade doordat de grond langzaam verzakt

Wil je weten wat je wel en niet verzekert met de Interpolis Woonhuisverzekering? Bekijk dan een uitgebreider overzicht van de dekkingen van de woonhuisverzekering.

Check of je in aanmerking komt voor korting

Doe je veel om je huis zo goed mogelijk te beveiligen? Dan is het mogelijk dat je in aanmerking komt voor korting op je premie. Bekijk met de Interpolis Veiligheidsmeter hoe veilig je huis is en of je in aanmerking komt voor korting.

Lees hier de voorwaarden

Bekijk het Informatiedocument op Verzekeringskaarten.nl

Lees meer over onze dienstverlening

De Rabobank bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen van Interpolis. Dit betekent dat je via de Rabobank een verzekering van Interpolis kunt afsluiten. Wij leggen graag uit welke Interpolis verzekeringen je kunt afsluiten en waarvoor je bent verzekerd. We adviseren je niet over je verzekeringen. Via de Rabobank kun je je verzekering afsluiten, inzien, wijzigen en opzeggen. Wil je schade melden? Dan kun je terecht bij Interpolis.

Dienstverlening schade- en zorgverzekeringen (PDF)

"Ik hoef alleen maar akkoord te geven en Interpolis zorgt dat het geregeld wordt. Geen geld, gedoe, bonnetjes of andere rompslomp waar ik geen zin in en verstand van heb."

- LC Rodenstein (Almelo)

Veelgestelde vragen

Ik heb schade aan mijn zonnepanelen. Ben ik hiervoor verzekerd?

Ja, deze zijn standaard meeverzekerd op de Interpolis Woonhuisverzekering.

Ik heb schade aan de buitenkant van mijn huis. Valt dit onder de inboedel- of woonhuisverzekering? Ik ga in een huurhuis wonen. Heb ik een woonhuisverzekering nodig?

Nee, bij een huurwoning is de verhuurder verantwoordelijk om een woonhuisverzekering af te sluiten voor het huis. Het is dus niet mogelijk om zelf een woonhuisverzekering af te sluiten. Het is wel handig om jouw spullen in huis te verzekeren. Dit doe je door een inboedelverzekering af te sluiten.

Er zit vocht tussen het dubbelglas van mijn woning. Ben ik hiervoor verzekerd?

Vocht of condens tussen de ruiten (lekslag) is verzekerd, wanneer de ruit niet ouder is dan tien jaar en je bij de fabriek of leverancier geen garantie hebt.

Ik heb een barst in de ruit van mijn woning. Ben ik hiervoor verzekerd?

Ja, glasbreuk is verzekerd. Je kunt deze schade melden bij Interpolis. Interpolis schakelt graag een glasbedrijf voor je in. Dit heeft als voordeel dat je verder niets hoeft te regelen en ook de kosten niet hoeft voor te schieten.

Ik heb waterschade door een overstroming. Ben ik hiervoor verzekerd?

Schade door water dat onvoorzien het gebouw is binnengedrongen als gevolg van een overstroming door het bezwijken, overlopen of falen van een niet-primaire waterkering is verzekerd.


Primaire waterkeringen zijn vastgelegd in de Waterwet of kun je vinden op de Nationale Basisbestanden Primaire Waterkeringen. Niet-primaire waterkeringen zijn opgenomen als niet primair.


Let op: niet alles is verzekerd bij elke overstroming. Raadpleeg de voorwaarden voor een volledig overzicht wat wel en niet is verzekerd.

Vrijwel elke denkbare schade aan je huis verzekeren?

Bereken je premie. Dan kun je gelijk online je woonhuisverzekering afsluiten.

Bereken je premie

Voorkom financiële zorgen met een overlijdensrisicoverzekering

Heb je een hypotheek, maar nog geen overlijdensrisicoverzekering? Dan kan het verstandig zijn om deze af te sluiten. Hiermee voorkom je dat jij of je nabestaanden achterblijven met financiële zorgen na een overlijden. Heb je al een overlijdensrisicoverzekering? De premies zijn de laatste jaren gedaald, dus check of overstappen voor jou interessant is.

Lees meer over de overlijdensrisicoverzekering

Nog geen klant?

Ben je nog geen klant van de Rabobank maar wil je wel zo’n glasheldere verzekering van Interpolis?Lees hier hoe je klant wordt.