Jong stel bekijkt aanbod verzekeringen voor hun koopwoning op een mobiele telefoon

Verzekeringen voor je koopwoning

Bij het kopen van een huis is het belangrijk om bepaalde verzekeringen af te sluiten tegen schade of inkomensverlies. Bij een hypotheek is het zelfs verplicht om een woonhuisverzekering af te sluiten. Aan welke verzekeringen moet je nog meer denken als je een koopwoning hebt? Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten en verzekeringen op een rijtje gezet.

Illustratie woning verzekeren

Woonhuisverzekering: wonen met een gerust gevoel

Je denkt er liever niet aan, maar je kunt te maken krijgen met schade aan je woning of tuin door brand, inbraak, ontploffing of storm. Met de Interpolis Woonhuisverzekering (Opstalverzekering) ben je hiervoor allrisk verzekerd. Wel zo’n gerust gevoel!

Inboedelverzekering: je spullen goed verzekerd

Zonder dat je er misschien erg in hebt, staat er veel van waarde in je appartement. Niemand hoopt erop, maar als er iets misgaat ben je opeens veel kwijt. Met de Interpolis Inboedelverzekering is je inboedel verzekerd tegen schade en diefstal.

Illustratie ziekenhuis

Aansprakelijkheidsverzekering: voor schade aan iemand anders of hun spullen

Veroorzaak je per ongeluk schade omdat je fiets omvalt? Dan kun je voor die schade aansprakelijk gesteld worden. Maar het hoeft niet altijd jouw schuld te zijn. Denk bijvoorbeeld aan je hond die onverwacht iemand bijt. Of dakpannen die van je huis vallen op een voorbijganger. Een schadeclaim kan enorm in de papieren lopen, zeker als er sprake is van letselschade. Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkom je dat je wordt opgezadeld met een fikse kostenpost.

Rechtsbijstandverzekering: je staat er niet alleen voor

Het zal je maar gebeuren: er ontstaat een conflict bij het kopen of verbouwen van je huis, bijvoorbeeld bij het afsluiten van het koopcontract of door een meningsverschil met je aannemer. Met de rechtsbijstandverzekering van Interpolis krijg je juridische hulp in zulke situaties.

Hypotheekbescherming: zekerheid in onverwachte situaties

Met hypotheekbescherming verzeker je het risico van inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Je ontvangt een maandelijkse uitkering, zodat je je hypotheek kunt blijven betalen terwijl je zoekt naar een nieuwe baan of herstelt.

Illustratie van een mobiele telefoon

BuitenDeDeur® verzekering

Ook onderweg kun je te maken krijgen met diefstal of schade aan je spullen. In je tuin, in de trein of op een werkplek in de stad. Wat bijvoorbeeld te denken als je je dure telefoon verliest? Wat je ook hebt beschadigd of hebt verloren: het is fijn als de schade wordt vergoed.

Met de Interpolis BuitenDeDeur® verzekering zijn spullen van het hele gezin verzekerd, tot € 3.000 per gebeurtenis. Je hebt wel een eigen risico van € 100 per gebeurtenis.

Overlijdensrisicoverzekering: je nabestaanden achterlaten zonder financiële zorgen

Als jij er niet meer bent, kan je gezin dan nog in de woning blijven wonen? Met de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering voorkom je dat jij of je nabestaanden achterblijven met financiële zorgen na een overlijden. Zo zorg je ervoor dat jouw gezin kan blijven leven en wonen zoals het gewend is, ook als jouw inkomen wegvalt.

    Een geldbedrag voor je nabestaanden Al vanaf een paar euro per maand Direct online geregeld

Mijn verzekeringen aanpassen

Betalen voor verzekeringen die je niet nodig hebt? Dat wil niemand. Zeker niet in deze tijd. Check daarom of je verzekeringen nog aansluiten op jouw situatie. Zo blijf je goed verzekerd én betaal je niet meer dan nodig is.

Schade melden

Wil je een schade melden? Meestal wordt je schade met één telefoontje afgehandeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem online of telefonisch contact met Interpolis op. Wel zo prettig.

phone

Hulp nodig?