Inboedelverzekering

Met de Interpolis Inboedelverzekering zijn jouw spullen verzekerd tegen schade, brand en diefstal. Van je meubels tot je smartphone. Kies de inboedelverzekering die past bij jouw wensen.

eenvoudig online af te sluitendagelijks opzegbaar24/7 online schade melden

Dit is een verzekering van Interpolis. Glashelder

Bereken direct je premie
Bekijk wat je verzekert

Al verzekerd via de Rabobank? Log in en bereken je premie met pakketkorting.

5 sterren voor de Inboedelverzekering door MoneyView

Als beste beoordeeld door de Consumentenbond

De Interpolis Inboedelverzekering kwam in 2019 als beste uit de test van de Consumentenbond. De bond beoordeelt de voorwaarden met een 8,7. "De inboedelverzekering van Interpolis biedt garantie tegen onderverzekering en scoort over de hele linie prima", schrijft de Consumentenbond.

Lees de uitgebreide toelichting op Consumentenbond.nl

Met de inboedelverzekering ben je tijdens de verhuizing ook verzekerd

Wat is wel en niet verzekerd met de Interpolis Inboedelverzekering?

Met de inboedelverzekering van Interpolis verzeker je al je bezittingen in en rondom je huis tegen schade, brand en diefstal. Je hebt bij Interpolis een allrisk dekking. Dat betekent dat je ook bent verzekerd als je per ongeluk zelf je laptop of smartphone stukmaakt in huis.

Premie berekenen
Bekijk wat er is verzekerd met de inboedelverzekering
allrisk dekking van schade die je per ongeluk aanrichtschade door brand, storm, waterschade bij diefstal van o.a. tablets en laptops standaard tot € 35.000,-schade tijdens een verhuizingdiefstal van sieraden en horloges standaard tot € 15.000,-

Kostbaarheden
Je waardevolle bezittingen zijn verzekerd met de inboedelverzekering van Interpolis. Denk hierbij aan sieraden of kunst. Deze zijn standaard verzekerd tot € 35.000,- en je kunt er zelf voor kiezen om het verzekerde bedrag te verhogen. Hiervoor hoef je geen aparte kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

Kostbaarheden

Huurdersbelang
Via de Interpolis Inboedelverzekering ben je ook verzekerd voor schade aan veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen van je huurhuis of koopappartement.

Huurdersbelang

Glasverzekering
Glas is verzekerd op de inboedelverzekering wanneer je een huurwoning hebt of een appartement bezit. Bijvoorbeeld schade aan (kunststof) ruiten, glazen dakramen en glazen deuren zijn gedekt.

Glas verzekeren

Wil je weten wat je wel en niet verzekert met de Interpolis Inboedelverzekering? Bekijk dan een uitgebreider overzicht van de dekkingen van de inboedelverzekering. Ga voor een compleet overzicht naar de onderwerpen ‘Verzekerd’ en ‘Niet verzekerd’ in de Voorwaarden Inboedelverzekering.

Bekijk wat er niet is verzekerd met de inboedelverzekering

Met de Interpolis Inboedelverzekering ben je onder andere niet verzekerd voor:

Schade door veroudering en slijtage.Schade aan auto's, motoren, caravans, computerbestanden en niet-originele computerprogramma's.Schade door achterstallig onderhoud van je huis, fraude, misbruik en onvoorzichtigheid.Schade door eigen schuld buiten de woning.

Alle waardevolle spullen die je meeneemt, verzeker je met de Interpolis BuitenDeDeur® verzekering.

Bekijk in welke gevallen je wel of geen eigen risico betaalt

In veel gevallen betaal je bij de Interpolis Inboedelverzekering geen eigen risico. Bekijk de schades waarbij je € 0 eigen risico hebt:

bij brand, elektriciteit en ontploffingbij storm en neerslagbij inbraak en diefstalbij vandalisme en relletjesbij water, stoom, gas en oliebij botsen, inslaan en vallen van buitenafbij stroomuitvalbij schervenbij zinken van je woonboot

In sommige gevallen betaal je een eigen risico van €100 per gebeurtenis. Dit betaal je bij een plotselinge gebeurtenis die niet in het rijtje hierboven staan. Denk hierbij aan:

schade aan losse spullen doordat je iets laat vallen of omstoot. Dit valt onder de allrisk dekkingzelf verbouwde delen van je huurwoning of koopappartement, of overgenomen zaken van de vorige bewoner

Ook zijn er een aantal uitzonderingen waarbij je € 200 eigen risico per gebeurtenis betaalt. Hierbij gaat het om:

stormschade aan zelf verbouwde delen van je huurwoning of overgenomen zaken van de vorige bewonerstormschade aan de tuin die bij je woning hoort als je een huurhuis bezit, een appartement bezit of wanneer de woning onderdeel is van de Vereniging van Eigenaren (VvE)

Bekijk de korting voor studenten

Als student is het leven al duur genoeg. Daarom krijg jij korting op de inboedelverzekering:

20% korting op de premie van de Interpolis Inboedelverzekeringvoor studenten tot 25 jaar
Bereken je premie
Lees hier de Voorwaarden Inboedelverzekering
Voorwaarden Inboedelverzekering (PDF) Algemene voorwaarden Interpolis Alles in één Polis® (PDF)
Lees meer over onze dienstverlening

De Rabobank bemiddelt in particuliere schadeverzekeringen van Interpolis. Dit betekent dat je via de Rabobank een verzekering van Interpolis kunt afsluiten. Wij leggen graag uit welke Interpolis verzekeringen je kunt afsluiten en waarvoor je bent verzekerd. We adviseren je niet over het afsluiten, wijzigen of opzeggen van je verzekeringen. Via de Rabobank kun je je verzekering wijzigen of inzien. Wil je schade melden? Dan kun je terecht bij Interpolis. Je leest meer hierover in onderstaand document.

Dienstverlening schade- en zorgverzekeringen (PDF)

Veelgestelde vragen over de inboedelverzekering

Ik heb mijn telefoon/tablet in huis kapot laten vallen. Ben ik hiervoor verzekerd?

Ja, je bent hiervoor verzekerd. Omdat je op de Interpolis Inboedelverzekering een allrisk dekking hebt, ben je ook verzekerd voor schade die je zelf per ongeluk hebt veroorzaakt aan je inboedel. Bijvoorbeeld aan je laptop of smartphone. Je hebt hierbij wel een eigen risico van € 100 per gebeurtenis.

Ik heb schade aan mijn inboedel. Wat krijg ik uitgekeerd?

Interpolis bepaalt de hoogte van het schadebedrag op basis van de nieuwwaarde van de beschadigde inboedel. Dit is het bedrag dat je nodig hebt om dezelfde spullen opnieuw te kopen. Is de dagwaarde minder dan 40% van de nieuwwaarde? Dan keert Interpolis uit op basis van dagwaarde. Dat is het bedrag dat je spullen vandaag waard zijn. Voor bepaalde spullen (bijvoorbeeld bromfietsen en geleende spullen) krijg je alleen de dagwaarde.

Meer over de nieuwwaarderegeling en dagwaarde

Ben ik onderweg ook verzekerd als ik mijn smartphone of tablet kapot laat vallen?

Nee, je spullen zijn buitenshuis niet verzekerd op de inboedelverzekering. De Interpolis BuitenDeDeur® verzekering is de verzekering voor alle spullen die je meeneemt zoals je telefoon of laptop.

Ik heb schade aan de buitenkant van mijn huis. Valt dit onder de inboedel- of woonhuisverzekering?

Meer veelgestelde vragen

Wil jij met een gerust hart wonen?

Bereken dan nu je premie. Je sluit daarna meteen online je inboedelverzekering af.

Bereken je premie