Glasverzekering voor glas- en ruitschade

Glas van een (dak)raam, deur of douchecabine kapot in huis of in de schuur? Bij een huurhuis is glas verzekerd met je Interpolis Inboedelverzekering. Bij een koophuis valt het onder de woonhuisverzekering. Heel fijn, want je hebt geen aanvullende glasverzekering nodig.

In huis nog alles heel, maar heb je een sterretje in de ruit van je auto? Autoruitschade is verzekerd op je Interpolis Autoverzekering met Beperkt Casco of Volledig Casco dekking.

Glas- en ruitschade verzekerd bij de inboedelverzekering

Als je een huurwoning of een appartement hebt, ben je met de Interpolis Inboedelverzekering verzekerd voor schade aan het glas van je woning. Denk aan ruiten (ook van kunststof en dubbel glas), lichtkoepels, dakramen, glazen douchecabines, glas in deuren en glas in gevels.

Je krijgt de schade vergoed als in het huurcontract of in het reglement van de VvE (Vereniging van Eigenaren) staat dat je de schade of kosten zelf moet betalen.

Glas- en ruitschade verzekerd bij de woonhuisverzekering (opstalverzekering)

Met de Interpolis Woonhuisverzekering (opstalverzekering) ben je uitgebreid verzekerd tegen glasschade. Denk aan lichtkoepels, dakramen, ruiten (ook van kunststof en dubbel glas), glas in deuren en glas in gevels.

Let op: voor appartementen sluit de Vereniging van Eigenaren (VvE) normaal gesproken een woonhuisverzekering voor het hele gebouw af. In dat geval is je glas meestal ook verzekerd. Is dit niet het geval, dan ben je alsnog verzekerd met de Interpolis Inboedelverzekering. Controleer dit goed bij de VvE.

Dekking glasverzekering

Een volledig overzicht van wat wel en niet is verzekerd vind je in de voorwaarden.

Ruitschade aan de auto, hoe is dat verzekerd?

Een barst of sterretje in je autoruit is natuurlijk erg vervelend. De meest voorkomende oorzaak van ruitschade is steenslag. Dit gebeurt doordat er kleine stukjes asfalt met hoge snelheid tegen je autoruit aankomen.

Een klein sterretje lijkt misschien niet zo erg, maar door temperatuurverschillen kan dit uiteindelijk leiden tot een grotere barst. Het kan dus verstandig zijn om er zo snel mogelijk naar laten te kijken bij een garage.

Ruitschade is verzekerd met de autoverzekering met een Beperkt Casco of Volledig Casco dekking. Je betaalt geen eigen risico voor een ruitreparatie.

Ruitschade aan de camper of caravan, hoe is dat verzekerd?

Een barst, sterretje of breuk in de ruit van je camper? Dit is verzekerd op de camperverzekering met een Beperkt Casco of Volledig Casco dekking.

Ontstaat er schade aan de ramen van je caravan door inbraak, diefstal, hagel of storm? Dan is dit verzekerd met de caravanverzekering.

Wat kost een glasverzekering?

Voor een glasverzekering betaal je geen extra kosten bij Interpolis. Je glas is standaard verzekerd op je inboedel- of woonhuisverzekering. Bij glasschade heb je geen eigen risico, tenzij de schade veroorzaakt wordt door een storm. Dan geldt een eigen risico van € 250.

Glas- of ruitschade melden

Wil je een schade melden? Meestal wordt je schade met één telefoontje afgehandeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem online of telefonisch contact met Interpolis op. Wel zo prettig.

Veelgestelde vragen over glasschade

phone

Hulp nodig?