Je aansprakelijkheidsverzekering regel je in een paar klikken, gewoon in de Rabo App

De Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering sluit je gemakkelijk af. Je stelt de verzekering zelf samen door je gezinssituatie op te geven. Vervolgens zie je de premie en sluit je de verzekering gemakkelijk af. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren regel gewoon in de Rabo App, net als je bankzaken.

Bereken je premie

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) zorgt ervoor dat je als particulier bent verzekerd voor schade die jij, je partner of je kind per ongeluk toebrengt aan anderen en waar jij wettelijk aansprakelijk voor bent. Ook letselschade aan anderen is verzekerd als je hier wettelijk aansprakelijk voor bent.

Stel, je gooit een kop koffie over iemand anders’ laptop of je kind laat een iPad vallen van de buurman. Nóg vervelender wordt het als je aansprakelijk bent voor letselschade bij iemand anders. Dan is de kans aanwezig dat je wettelijk aansprakelijk bent voor de schade. In dit soort situaties is het handig om als particulier een aansprakelijkheidsverzekering (AVP verzekering) te hebben. Zo voorkom je hoge kosten als je wettelijk aansprakelijk bent en kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

Wat is het verschil tussen een aansprakelijkheidsverzekering en een WA-verzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering (AVP-verzekering) voor particulieren ben je verzekerd tegen schade die je aanricht bij anderen. Bijvoorbeeld aan een laptop, iPad of als je letsel aan iemand anders toebrengt. Een WA-verzekering is verplicht voor de eigenaar van een motorvoertuig, zoals een auto of motor, waarbij je verzekerd bent tegen bijvoorbeeld schade die je aanricht bij een ander.

Bekijk wat wel en niet verzekerd is

Wil je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Bekijk wat er wel en niet verzekerd is met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering. Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees dan de voorwaarden onderaan deze pagina.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Dit doe je zo

1. Open de Rabo App of Rabo Online Bankieren

Je aansprakelijkheidsverzekering regel je gewoon in de Rabo App. Liever afsluiten zonder app? Log dan in op Rabo Online Bankieren.

Illustratie van draaiende tandwielen en muntjes

2. Stel je aansprakelijkheidsverzekering samen

Vul je gezinssamenstelling in. Je ziet daarna meteen de premie.

Illustratie checklist afvinken

3. Controleer je gegevens en sluit je aansprakelijkheidsverzekering af

Je ontvangt je polisblad in je Berichten.

Illustratie van een bewoner die zijn paraplu uit het raam steekt

4. Je bent verzekerd

Je bent direct verzekerd, of per de ingangsdatum die je hebt opgegeven.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor het gezin

Wil je een aansprakelijkheidsverzekering voor je gezin afsluiten? Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering zijn jij en je gezinsleden verzekerd voor schade aan (de spullen van) anderen. Dit geldt ook voor schade die is veroorzaakt door je huisdier of voor schade tijdens logeren of oppassen. Bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering, wordt er gevraagd naar jouw gezinssituatie. Geef hierbij het juiste aantal personen aan, zo voorkom je dat je te weinig krijgt uitgekeerd bij een schade. Of juist teveel premie betaalt.

Eigen risico bij een aansprakelijkheidsverzekering

Wil je weten wat het eigen risico is bij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren? Een eigen risico is het deel van de kosten van schade dat je zelf moet betalen. De Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering heeft geen eigen risico.

Wist je dat...

Je meldt je schade 24/7 eenvoudig online bij Interpolis.

Veelgestelde vragen over de aansprakelijkheidsverzekering

Voorwaarden aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Dit zijn de meest recente voorwaarden van 1 december 2023. Op het polisblad van je verzekering staat welke voorwaarden voor jou gelden. Het polisblad vind je digitaal in je Berichten. Of je hebt je polisblad per post ontvangen. Bekijk het Informatiedocument op verzekeringskaarten.nl voor een kort overzicht van de verzekering.

Voorwaarden AansprakelijkheidsverzekeringVoorwaarden Aansprakelijkheid en jachtAlgemene voorwaarden Interpolis Alles in één Polis®

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Schade die je veroorzaakt aan (spullen van) anderen verzekeren?