WA autoverzekering

Je auto moet minimaal WA verzekerd zijn. Zo ben je verzekerd voor schade aan anderen. Je kunt bij Rabobank kiezen uit 2 autoverzekeringen van Interpolis. Natuurlijk kun je bij allebei kiezen voor een WA dekking.

Voordelen WA dekking

    Verzekerd voor schade aan anderen Meest gekozen voor auto’s ouder dan 10 jaar Goedkoopste van de drie hoofddekkingen (WA, Beperkt Casco en Allrisk)

Vergelijk & bereken je premie

Beste uit de test autoverzekering

Beste uit de test

Met gemiddeld een 8,8 komt de Alles in één Polis autoverzekering erg goed uit de test van de Consumentenbond. De Volledig Casco dekking (allrisk) scoort een 8,7. De WA-dekking een 8,8. En de WA + Beperkt Casco dekking komt zelfs als beste uit de test met een 8,9

Wat is een WA autoverzekering?

Je auto moet minimaal WA verzekerd zijn, dat is wettelijk verplicht. Dan ben je verzekerd als je met jouw auto schade veroorzaakt aan andere auto's, personen of spullen. WA betekent 'Wettelijke Aansprakelijkheid'.

Dekking WA autoverzekering

Je bent verzekerd voor schade aan anderen

Schade veroorzaakt met jouw auto aan iemand anders (letselschade) is verzekerd tot € 6.500.000 per gebeurtenis. Schade aan bezittingen van anderen is verzekerd tot € 2.500.000 per gebeurtenis.

Past deze dekking bij mij?

De WA-dekking wordt het meest gekozen voor auto’s ouder dan 10 jaar. Voor veel mensen is de premie van een uitgebreidere dekking dan te hoog in vergelijking met de waarde van de auto.

Overweeg een uitgebreidere dekking als je ook verzekerd wilt zijn bij schade aan je eigen auto. Of als je niet genoeg geld achter de hand hebt om een vergelijkbare auto te kopen als je auto total loss of gestolen is. Je kunt kiezen voor WA + Beperkt Casco of de meest uitgebreide dekking: WA + Volledig Casco (Allrisk).

Vergelijk & bereken je premie

phone

Hulp nodig?