WA autoverzekering

Je auto moet minimaal WA verzekerd zijn. Zo ben je verzekerd voor schade aan anderen.

Voordelen WA dekking

Verzekerd voor schade aan anderen Meest gekozen voor auto’s ouder dan 10 jaar Goedkoopste van de drie hoofddekkingen (WA, Beperkt Casco en Allrisk)

Wat is een WA autoverzekering?

Je auto moet minimaal WA verzekerd zijn, dat is wettelijk verplicht. Dan ben je verzekerd als je met jouw auto schade veroorzaakt aan andere auto's, personen of spullen. WA betekent 'Wettelijke Aansprakelijkheid'.

Dekking WA autoverzekering

Precies weten wat wel en niet is verzekerd?

Je bent verzekerd voor schade aan anderen

Schade veroorzaakt met jouw auto aan iemand anders (letselschade) is verzekerd tot € 6.500.000 per gebeurtenis. Schade aan bezittingen van anderen is verzekerd tot € 2.500.000 per gebeurtenis.

Past deze dekking bij mij?

De WA-dekking wordt het meest gekozen voor auto’s ouder dan 10 jaar. Voor veel mensen is de premie van een uitgebreidere dekking dan te hoog in vergelijking met de waarde van de auto.

Overweeg een uitgebreidere dekking als je ook verzekerd wilt zijn bij schade aan je eigen auto. Of als je niet genoeg geld achter de hand hebt om een vergelijkbare auto te kopen als je auto total loss of gestolen is. Je kunt kiezen voor WA + Beperkt Casco of de meest uitgebreide dekking: WA + Volledig Casco (Allrisk).

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer