Huurdersbelang

Met de Interpolis Inboedelverzekering zijn aanpassingen aan jouw woning gewoon verzekerd. Dit noemen we ook wel 'huurdersbelang' Je bent ook verzekerd voor veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die je op eigen rekening aanbrengt aan uw huurwoning of appartement.

inboedelverzekering

Wat is huurdersbelang?

Huurdersbelang gaat over de verbeteringen en aanpassingen die je als huurder zelf aanbrengt in je woning, zoals een nieuwe keuken of badkamer. Deze aanpassingen zijn niet gedekt door de verzekering van de verhuurder. Als huurder hoef je zelf geen opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd) af te sluiten, maar als je een tijdje ergens woont, wil je waarschijnlijk wel het een en ander aanpassen. Nieuwe keukenkastjes bijvoorbeeld of een nieuwe vloer die je aan de grond lijmt (losliggende vloeren zoals kliklaminaat vallen onder je inboedelverzekering). Bij schade aan deze eigen aanpassingen, kun je niet terecht bij de opstalverzekering van de verhuurder. Die verzekering dekt jouw aanpassingen namelijk niet. Dat kun je dus zelf verzekeren, via het huurdersbelang.

Heb je een huurwoning?

Wanneer je een woning huurt, dan heb je geen woonhuis-/opstalverzekering nodig. Dit regelt de eigenaar van de woning.

Heb je veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen aan je huurwoning uitgevoerd? Bijvoorbeeld de parketvloer, schutting in de tuin of garage? Dan zijn deze aanpassingen niet verzekerd via de eigenaar.

Met de Interpolis Inboedelverzekering is schade aan deze onderdelen gewoon verzekerd. Ook als je de schade zelf moet betalen of als je deze aanpassingen tegen betaling hebt overgenomen van de vorige bewoner. Dat is huurdersbelang.

Heb je een koopappartement?

Ga je een appartement kopen? Dan heb je geen woonhuisverzekering nodig. Het appartementencomplex is in zijn geheel verzekerd door de Vereniging van Eigenaren (VvE). De kosten van deze verzekering zijn onderdeel van de servicekosten.

Heb je betaald voor veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen aan je koophuis? Bijvoorbeeld de parketvloer, nieuwe keuken of badkamer?

Deze luxe aanpassingen zijn vaak niet verzekerd via de VvE. Gelukkig ben je met de Interpolis Inboedelverzekering gewoon verzekerd voor schade aan deze aanpassingen (zelfs als je de schade zelf moet betalen). Ook als je deze aanpassingen tegen betaling hebt overgenomen van de vorige bewoner.

Wat valt er onder huurdersbelang?

Hieronder vind je een paar voorbeelden van verbeteringen en aanpassingen die onder huurdersbelang vallen:

    Vaste parket- of laminaatvloer die verlijmd zit aan de woning Een keuken (inclusief apparatuur) die je hebt laten installeren Verbeteringen aan je badkamer en/of toilet, bijvoorbeeld aan het sanitair Zonnepanelen Inbouwkasten die vastzitten aan de woning CV installatie die je hebt laten aanbrengen

Huurdersbelang verzekeren

Een huurdersbelangverzekering is dus belangrijk voor huurders die zelf aanpassingen, verbeteringen of uitbreidingen aan hun woning doen. Bij Rabobank kun je deze verzekering afsluiten via Interpolis. De Interpolis Inboedelverzekering biedt standaard dekking voor huurdersbelang. Dit betekent dat aanpassingen aan je woning meeverzekerd zijn. Als je ook verzekerd wil zijn voor het geval jij of iemand anders in je huishouden per ongeluk iets kapotmaakt, kies dan voor de Inboedelverzekering All-Risk. Als huurder is het ook verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering of een rechtsbijstandsverzekering te overwegen.

Meer weten over de inboedelverzekering van Interpolis?

Wil je meer weten over de inboedelverzekering van Interpolis? Bekijk de dekking, voorwaarden en sluit eenvoudig af via Rabobank.

Schade melden

Wil je een schade melden? Meestal wordt je schade met één telefoontje afgehandeld. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem online of telefonisch contact met Interpolis op. Wel zo prettig.

Veelgestelde vragen over huurdersbelang