opstal en inboedelverzekering

Inboedel- en woonhuisverzekering (opstalverzekering): wat is het verschil?

Stel: je gaat samenwonen en jullie verhuizen bijna naar het huis van je dromen. Dan wil je natuurlijk dat je huis en alle spullen in en aan het huis goed zijn verzekerd. Maar waar heb je een inboedelverzekering voor nodig en waar dient de woonhuisverzekering (opstalverzekering) voor? We hebben de belangrijkste verschillen en vragen over de Interpolis inboedel- en woonhuisverzekering voor je op een rijtje gezet.

Wat is een inboedelverzekering?

Wat valt er onder de Interpolis Inboedelverzekering? Kort gezegd verzeker je met de inboedelverzekering al je bezittingen in je huis tegen schade, brand en diefstal. Denk hierbij naast je gewone inboedel aan je smartphone, laptop of kostbaarheden zoals sieraden en kunst. Interpolis biedt twee inboedelverzekeringen: Inboedel Uitgebreid en Inboedel All-Risk. Met de laatste ben je all-risk verzekerd. Dit betekent dat ook schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt of die wordt veroorzaakt door je partner of kinderen is gedekt. Hiervoor betaal je een iets hogere premie.

Inboedelverzekering: dit is wat je moet weten.

Kies je voor een inboedelverzekering van Interpolis via Rabobank? Dan kun je kiezen tussen Inboedel Uitgebreid of Inboedel All-Risk. Met de All-Risk verzekering ben je ook gedekt voor schade die je zelf veroorzaakt en aan geleende spullen van anderen.

Wat is een woonhuisverzekering (opstalverzekering)?

Met de Interpolis Woonhuisverzekering ben je verzekerd tegen schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld bij schade door brand, storm, water of een ruitbreuk. En je bent automatisch voor de juiste waarde verzekerd, dus ook tijdens én na een verbouwing. Verder ben je bijvoorbeeld verzekerd voor schade aan de buitenkant zoals de schuur in jouw tuin.

Opstalverzekering afsluiten? Dit is wat je moet weten.

Wat is het verschil tussen een inboedel- en opstalverzekering?

Sommige zaken zijn verplaatsbaar, maar vallen toch onder de woonhuisverzekering. Of anders om. Daarom heeft het Verbond van Verzekeraars een lijst opgesteld met wat er onder welke verzekering valt. Dat is handig, want zo gaan alle verzekeraars hier hetzelfde mee om. Een aantal voorbeelden:

    losse bouwmaterialen: woonhuisverzekering parket of laminaat: vast/verlijmd - woonhuisverzekering. Los - inboedelverzekering Jacuzzi in de tuin: niet verplaatsbaar - woonhuisverzekering. Verplaatsbaar - inboedelverzekering Schotelantenne: inboedelverzekering

Interpolis Alles in één Polis®

De Consumentenbond raadt aan om beide verzekeringen bij één verzekeraar af te sluiten. Bij schade aan je huis kun je alles bij dezelfde verzekeraar indienen en ontstaan er geen problemen over wie welke schade uitkeert. Dit kan met de Interpolis Alles in één Polis®. Bij de Alles in één Polis® kan je pakketkorting oplopen tot 12% en heb je al jouw verzekeringen in één mooi overzicht. Schade melden kan gemakkelijk per telefoon. En overstappen is heel eenvoudig via de Interpolis overstapservice.

Heb ik een woonhuisverzekering en inboedelverzekering altijd nodig?

Een woonhuisverzekering (opstalverzekering) hoef je niet altijd zelf af te sluiten. Bijvoorbeeld bij een appartement of een huurwoning. Een appartement is vaak al verzekerd via de Vereniging van Eigenaren (VvE). Bij een huurwoning regelt de verhuurder de woonhuisverzekering. Een inboedelverzekering is in alle gevallen wel aan te raden. Je kunt tevens verbeteringen die je zelf aanbrengt aan jouw huurhuis bijverzekeren op de inboedelverzekering. Zo zijn al jouw spullen in huis verzekerd en hoef je je geen zorgen te maken. Bekijk hier alle verzekeringstips wanneer je gaat huren.

Ben ik ook onderweg verzekerd met een inboedelverzekering?

Nee, je bent onderweg niet verzekerd met de Interpolis Inboedelverzekering. Reis je veel in Nederland en wil je ook onderweg jouw waardevolle spullen verzekeren? Kies dan voor de Interpolis BuitenDeDeur® verzekering. De meeste spullen die je meeneemt zijn dan verzekerd binnen Nederland. Denk hierbij aan je laptop of smartphone, deze heb je bijna altijd bij je als je onderweg bent. Bij de Interpolis BuitenDeDeur verzekering heb je een eigen risico van €100 per gebeurtenis.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?