Inboedel actietarief 20-24 [Sell]

Inboedelwaardemeter 2024

Als je een inboedelverzekering afsluit moet je vaak inschatten wat je inboedel waard is. Bij sommige verzekeraars vul je daarom een inboedelwaardemeter in. Op deze pagina lees je meer over wat een inboedelwaardemeter is, waarvoor verzekeraars het gebruiken en of het verplicht is om er een in te vullen.

Loep

Wat is een inboedelwaardemeter?

Een inboedelwaardemeter helpt je bij het bepalen van de waarde van je inboedel. Dit kan vaak aan de hand van een paar gegevens (leeftijd, gezinssamenstelling, inkomen en de grootte van je woning). Als je een erg grote woning hebt of je inkomen hoog is dan werkt een inboedelwaardemeter soms niet. Je kunt dan het beste de waarde van je inboedel zelf inschatten. Verzekeraars willen dat je een inboedelwaardemeter invult zodat je garantie tegen onderverzekering krijgt. Dan ben je nooit voor een te laag bedrag verzekerd.

Wist je dat...

Je bij de Interpolis Inboedelverzekering geen inboedelwaardemeter hoeft in te vullen? Je bent dus nooit onderverzekerd.

Waarde van de inboedel bepalen

Als je spullen vlak voor de schade of diefstal meer waard zijn dan 40% van de nieuwwaarde betaalt Interpolis de nieuwwaarde. Zijn je spullen minder waard? Dan krijg je de dagwaarde. Wil je precies weten welke waardevolle spullen of kostbaarheden verzekerd zijn?

Inboedelverzekering afsluiten

Met een inboedelverzekering verzeker je bezittingen in en om je huis tegen schade, brand en diefstal. Naast je gewone inboedel zoals meubels kun je ook denken aan je smartphone, laptop of andere kostbaarheden zoals sieraden. Bij Interpolis kun je kiezen uit twee inboedelverzekeringen, Inboedel Uitgebreid en Inboedel All-Risk. Met de laatste ben je ook verzekerd voor schades die je per ongeluk zelf veroorzaakt.

Veelgestelde vragen over de inboedelwaardemeter