Hypotheekbescherming

Hypotheekbescherming

Krijg je te maken met arbeidsongeschiktheid of werkloosheid? Dan ga je er qua inkomen op achteruit. Dit kan ervoor zorgen dat je je hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Met hypotheekbescherming ook wel woonlastenverzekering genoemd verzeker je dit risico.

Wat is hypotheekbescherming?

Met hypotheekbescherming verzeker je het risico van inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Met hypotheekbescherming ontvang je maandelijks een uitkering dat zodat je gedurende een bepaalde periode (een deel van) je hypotheeklasten kunt blijven betalen en in je huis kunt blijven wonen. De verzekering is een tijdelijke oplossing zodat je kunt herstellen of op zoek kunt gaan naar een nieuwe baan.

Dekking hypotheekbescherming

Je kunt hypotheekbescherming afsluiten met dekking voor:

    Alleen arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschiktheid en werkloosheid

Het is niet mogelijk om alleen werkloosheid te verzekeren.

Dekking bij arbeidsongeschiktheid

Interpolis keert uit als je ziek bent of niet kunt werken.

    De uitkering start één jaar nadat je arbeidsongeschikt werd omdat de werkgever in het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid het salaris meestal volledig doorbetaalt. De uitkering stopt als de gekozen uitkeringsduur is bereikt of zodra je minder dan 35% arbeidsongeschikt wordt verklaard.

Dekking bij werkloosheid

Interpolis keert uit als je werkloos wordt.

    Je ontvangt de uitkering zodra je volledig werkloos bent en recht hebt op een WW-uitkering van het UWV. Ga je daarna voor minder dan de helft van het oude aantal uren aan het werk? Dan blijft de uitkering van Interpolis volledig doorlopen. De uitkering stopt na twaalf maanden. Als je eerder werk vindt stopt de uitkering ook. Als je een tijdelijk dienstverband hebt, stopt de uitkering van Interpolis in elk geval drie maanden na het einde van het dienstverband. Stopt je WW-uitkering vanuit het UWV, maar ben je nog steeds werkloos? Dan keert de Hypotheekbescherming toch uit zolang de maximale uitkeringsduur van twaalf maanden nog niet is bereikt.

Onze financieel adviseurs geven je graag meer informatie over hypotheekbescherming. Bijvoorbeeld door middel van een vrijblijvende premieberekening. Een oriëntatiegesprek is kosteloos.

Wat je nog meer moet weten over hypotheekbescherming

Advieskosten

Behalve de maandelijkse premie betaal je voor dit product ook advies- en afsluitkosten.

woonverzekeringen

Andere woonverzekeringen

Naast het verzekeren van je woonlasten is het belangrijk om goed na te denken over andere woonverzekeringen. Zo wil je dat je huis verzekerd is tegen schade, maar ook je inboedel verzekerd is tegen bijvoorbeeld diefstal of brand.

Persoonlijk hypotheekgesprek

Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek. Dit kan makkelijk online via videogesprek, waar en wanneer het jou uitkomt.

phone

Hulp nodig?