Jong stel in een huis kijken samen op een mobiel

Waterschadeverzekering afsluiten

Water kan een hoop schade veroorzaken aan je huis of spullen. Denk bijvoorbeeld aan schimmel in huis, schade door een lekkage of bevroren leiding. Gelukkig wordt schade in veel gevallen vergoed door je inboedel- of woonhuisverzekering. Op deze pagina lees je er alles over.

Is een lekkage of waterschade verzekerd?

Heb je een koopwoning en waterschade aan je huis? Dan kun je de schade melden bij je woonhuisverzekering. Zijn losse spullen in je woning beschadigd? Zoals je meubels of laminaatvloer? Dan valt de schade onder de inboedelverzekering.

Wat dekt de verzekering bij waterschade?

In dit overzicht vind je een aantal voorbeelden van waterschades aan je woning en inboedel die verzekerd zijn bij Interpolis. Bij de Woonhuisverzekering en Inboedelverzekering All-Risk van Interpolis geldt een eigen risico voor waterschade van € 0. Bij de Inboedelverzekering Uitgebreid kun je kiezen uit een eigen risico van € 0, € 100 of € 200.

Wie is verantwoordelijk bij waterschade?

Stel je voor dat er door een lekkage bij de buren schade ontstaat aan jouw huis. Dan ben jij hiervoor verzekerd vanuit je woonhuisverzekering. Zijn je buren wettelijk aansprakelijk voor de schade en hebben zij een aansprakelijkheidsverzekering? Dan kun je de schade bij je buren verhalen.

Tips om waterschade te voorkomen

Je kunt zelf al veel doen om waterschade te voorkomen. Denk aan het installeren van een waterslot bij de was- en vaatwasmachine. Of je afvoer beschermen met een zeefje om verstoppingen te voorkomen. Meer handige tips lees je op de website van Interpolis.

Waterschade melden

Wil je snel je schade melden? Doe dat dan online. Interpolis kan dan namelijk direct aan de slag.

Regel je de schade liever via de telefoon? Neem dan contact op met Interpolis op +31 13-580 12 34. Je kunt een schade niet melden via de klantenservice van Rabobank.

Veelgestelde vragen over waterschade