Check je overlijdensrisico­verzekering

Weet je zeker of je overlijdensrisicoverzekering (ORV) nog bij jou en jouw wensen past? En kun je misschien besparen op je premie? Lees hieronder onze tips.

Wijziging doorgeven?

Zijn er zaken in je persoonlijke situatie gewijzigd en moet daardoor je polis aangepast worden, of wil je de polis opzeggen? Dan kijken wij graag even met je mee door middel van een gesprek met een adviseur. Het is belangrijk om bewust te zijn van de financiële risico’s en gevolgen bij overlijden, zeker als je de overlijdensrisicoverzekering wilt laten aanpassen of opzeggen. Dit kan namelijk grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld je hypotheek.

Stem dit daarom in goed overleg af met een adviseur zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vul hiervoor onderstaand contactformulier in, dan nemen wij contact met je op.

Tip 2: Kan je ORV voordeliger?

 1. Bekijk wat de kenmerken zijn van je huidige overlijdensrisicoverzekering. Let hierbij op:
  - het verzekerde bedrag
  - de einddatum van je verzekering
  - type verzekering (dalend of gelijkblijvend verzekerd bedrag)
  - het verzekerde bedrag (bij een dalende verzekering kies je de hoogte van het verzekerde bedrag op dit moment)
  - wil je een vaste of een variabele premie?
 2. Bereken daarna je premie en vergelijk deze met je huidige premie
 3. Is je nieuwe premie lager? Check of de voorwaarden van de ORV van Interpolis vergelijkbaar zijn met de voorwaarden van je oude verzekering. Ziet dit er goed uit? Sluit dan deze nieuwe ORV af.
 4. Is de premie hoger? Dan is overstappen naar de nieuwe ORV van Interpolis niet interessant. Houd hierbij wel rekening met het verschil tussen een variabele en vaste premie.
 5. Voor het aanvragen van je nieuwe verzekering vul je een gezondheidsverklaring in. Het kan voorkomen dat je op basis hiervan niet wordt geaccepteerd door Interpolis of dat de premie stijgt. In dat geval kun je je huidige verzekering aanhouden. Zeg de huidige verzekering daarom pas op als je de nieuwe polis hebt ontvangen. Neem contact met ons op zodra de huidige verzekering beëindigd kan worden.

Liever eerst een gesprek?

Heb je hulp nodig bij het vergelijken van de voorwaarden? Vul dan het contactformulier in. Wanneer je geen nieuwe verzekering afsluit, verandert er niets en behoud je je huidige ORV inclusief de voorwaarden.

Goed om te weten

Misschien betaal je op dit moment een variabele premie voor je overlijdensrisicoverzekering. Bij de nieuwe verzekering kun je kiezen tussen een variabele premie of een vaste premie. Een vaste premie houdt in dat de premie iedere maand hetzelfde is. Bij een variabele premie weet je ook van tevoren hoeveel premie je betaalt, maar het maandbedrag is steeds anders. Je ontvangt vooraf een overzicht van de variabele maandpremie tot de einddatum.

Ben je met twee personen verzekerd op één polis?

En wil je een nieuwe ORV afsluiten? Als je overstapt, moet je voor elke verzekerde persoon één nieuwe verzekering afsluiten.

Wat mag je tijdens de looptijd van je ORV van ons verwachten?

ORV met advies via ons afgesloten

Wil je overstappen naar de nieuwe overlijdensrisicoverzekering waarbij je geen jaarlijkse onderhoudskosten betaalt? Neem dan contact met ons op zodat wij de dienstverlening kunnen aanpassen.

Wat verwachten wij van jou?

Als er wijzigingen zijn in je situatie die van invloed zijn op de ORV dan is het goed om dit aan ons door te geven. Mocht het nodig zijn, dan kun je de ORV aanpassen.

Informatie over overlijdensrisicoverzekering

Wil je meer weten over de ORV? Alle informatie op een rij, inclusief alle voorwaarden.

Voorwaarden overlijdensrisicoverzekering

De ORV van Interpolis stopt automatisch als je 75 jaar wordt. Wil je overstappen naar de nieuwe ORV Overlijdensrisicoverzekering? We raden je aan de voorwaarden te lezen.

Wil jij minder premie betalen voor je overlijdensrisicoverzekering?

Bekijk of je kunt besparen op je premie.

Ook besparen op je hypotheeklasten?

Naast je ORV ook je hypotheek oversluiten? Dat kan. Als de huidige rente lager is dan de rente die je nu betaalt, kan het wellicht aantrekkelijk zijn om je hypotheek over te sluiten. Zo kun je profiteren van lagere maandlasten. Ook kan het wellicht interessant zijn om je hypotheek over te sluiten om betere voorwaarden te krijgen of als je meer ruimte over wilt houden om af te lossen.

phone

Hulp nodig?