2 mannen lopen de trap op met een verhuisdoos

Hypotheek afsluiten

Als je een huis koopt komt er veel bij kijken. Een belangrijke stap is het afsluiten van je hypotheek. Hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden? Wij leggen het je graag stap voor stap uit, zodat je goed voorbereid bent.

Zo werkt het afsluiten van een hypotheek bij Rabobank

Het afsluiten van een hypotheek begint met een goede voorbereiding. Daar helpen we je graag bij.

1
Hypotheek berekenen

Bereken eenvoudig online je hypotheek en krijg snel een indicatie van je maximale hypotheek en maandlasten. Zo kun je goed voorbereid op huizenjacht.

2
Vrijblijvend oriëntatiegesprek

In een gratis oriëntatiegesprek bekijken we jouw financiële situatie. Je krijgt een indicatie van het bedrag dat je maximaal kan lenen. Ook krijg je meer informatie over onze hypotheekvormen, ons hypotheekadvies en welke kosten daar bij komen kijken.

3
Persoonlijk adviesgesprek

Woning gevonden? Tijd voor het adviesgesprek. In een betaald adviesgesprek helpen we je bij het nemen van beslissingen over je hypotheek. Daarbij is het belangrijk dat je goed voorbereid het gesprek in gaat. Bijvoorbeeld door je online dossier alvast ingevuld te hebben.

4
Adviesrapport en hypotheekofferte

Na het adviesgesprek ontvang je het rapport ‘Lenen & Wonen’ en de hypotheekofferte. In het rapport kun je de adviezen en jouw keuzes nog eens rustig nalezen. Je krijgt daarna een offerte in plaats van een rentevoorstel. Zo’n rentevoorstel is namelijk geen garantie voor een hypotheek. Als je onze offerte tekent, weet je zeker dat je de hypotheek ook krijgt.

5
De rest regelen wij

Hypotheekofferte akkoord? Je bent er bijna! Nadat wij de getekende hypotheekofferte hebben ontvangen, zorgen wij ervoor dat de notaris alle stukken die nodig zijn voor het passeren van de hypotheek ontvangt.

Daarom een hypotheek bij Rabobank

Er is meer mogelijk dan je denkt

Er is meer mogelijk dan je denkt

Onze adviseurs zetten alles op alles om een eerste woning mogelijk te maken voor jou. Wel zo fijn in deze lastige huizenmarkt.

Illustratie geld

Korting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning? Of heb je een betaalrekening bij Rabo? Dan krijg je korting op je hypotheekrente.

We zijn er ook als het tegenzit

We zijn er ook als het tegenzit

We begrijpen dat het soms financieel tegen kan zitten. We zullen er op dat moment alles aan doen om jouw situatie te verbeteren. Een fijn idee.

Kosten bij het afsluiten of wijzigen van een hypotheek

Koop je een huis, dan krijg je te maken met de aankoopkosten van je nieuwe woning. Naast de aankoopkosten komen er ook nog andere kosten bij. Bijvoorbeeld de advies- en afsluitkosten voor een hypotheek.

Er gelden andere tarieven voor de advies- en afsluitkosten als je je bestaande hypotheek bij Rabobank wil wijzigen. Bijvoorbeeld als je je hypotheek wil ophogen om te verbouwen of als je hypotheekadvies nodig hebt in geval van uit elkaar gaan.

jong stelt laadt de kofferbak in

Eerste hypotheek afsluiten?

Bij het kopen van je eerste huis komt er veel op je af. Waar te beginnen? We vertellen je graag meer over wat een hypotheek is en hoe het kopen van een huis werkt.

Lees de basics over het kopen van je eerste huis

Veelgestelde vragen over hypotheek afsluiten

Afspraak maken

Onze adviseurs staan voor je klaar

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek met een adviseur. Dit kan waar en wanneer het jou uitkomt. Via videogesprek, telefonisch of op kantoor.

Hypotheek berekenen

Benieuwd wat je kunt lenen? Bereken eenvoudig je hypotheek en maandlasten.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer