Een jonge man zit op vensterbank

Hypotheek berekenen

Bereken binnen 2 minuten je maximale hypotheek of maak vrijblijvend een afspraak

Studieschuld en een hypotheek

Je staat op het punt om een huis te kopen. Tijdens het hypotheekgesprek vraagt de adviseur of je ergens een lening hebt openstaan. Ai, je hebt een studieschuld die nog niet is afbetaald. Geen zorgen! Ook met een studieschuld kun je een hypotheek afsluiten.

Een huis kopen met studieschuld

Ook met een studieschuld kun je een huis kopen. Wel heeft de studieschuld invloed op het hypotheekbedrag dat je maximaal kan lenen. Om te voorkomen dat je totale maandlasten te hoog worden, kun je daarom minder hypotheek krijgen. Bij jouw hypotheekberekening kijken we naar het maandbedrag (rente en aflossing) dat je moet betalen om de studieschuld in de restant looptijd (oorspronkelijk 15 of 35 jaar) volledig af te lossen.

Studieschuld verzwijgen of opgeven bij aanvragen hypotheek

Het is niet verstandig om je studieschuld te verzwijgen. Bij het afsluiten van je hypotheek ben je wettelijk verplicht om al je schulden te melden, dus ook je studieschuld. Zelfs als je bijna alles hebt afgelost. Onze financieel adviseur checkt nauwkeurig wat je per maand kunt missen voor je droomhuis. Kies je ervoor om die maandelijkse betalingen aan DUO nu te verzwijgen, dan kunnen je totale maandlasten straks misschien te zwaar wegen. Het verzwijgen van je studieschuld heeft daarnaast ook gevolgen voor de uitkering van de Nationale Hypotheek Garantie.

Extra aflossen van je studieschuld voor een hogere hypotheek

Door een extra aflossing van jouw studieschuld kun je DUO om een nieuwe maandberekening vragen. Wij houden dan rekening met dit nieuwe maandbedrag, wat vaak betekent dat je een hogere hypotheek kunt afsluiten.

Gratis eerste huis gesprek

Gratis Eerste-huis-gesprek met een adviseur

Droom jij van je eerste koophuis? Dan wil je natuurlijk weten of je een hypotheek kunt krijgen. Ontdek binnen 30 minuten jouw mogelijkheden tijdens een gratis Eerste-huis-gesprek met één van onze adviseurs.

Vraag gratis gesprek aan

Veelgestelde vragen over hypotheek met studieschuld

Jouw situatie en een hypotheek

Twijfel je of je in jouw situatie een hypotheek kan krijgen? Een studieschuld of flexibel contract hoeven het kopen van jouw eerste huis niet in de weg te staan. Wij snappen dat elke situatie anders is. Bij Rabobank is er daarom meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.

phone

Hulp nodig?