Uitgangspunten

    Onze berekeningen geven een uitkomst. Deze uitkomst is een indicatie. De uitkomst geeft je geen rechten. Je krijgt geen aanbod of advies om een product te kopen of aan te passen. Wil je een goede keuze kunnen maken? Dan heb je een advies nodig dat past bij je situatie. Wil je een advies? Vraag dan een betaald adviesgesprek aan bij Rabobank. Voor deze berekening worden een aantal dingen aangenomen. Het kan gebeuren dat deze zaken niet altijd voor jou gelden. Hierdoor kan de uitkomst van de tool anders zijn dan de daadwerkelijke situatie. Er gelden regels voor het bedrag dat je kunt lenen. Dat is onder andere afhankelijk van je inkomen, het energielabel en de waarde van de woning. In deze berekening zijn niet al deze regels meegenomen. Er wordt geen rekening gehouden met aftrekbaarheid van rente of kosten. We tonen de bruto lasten. Netto kan de uitkomst anders zijn. We rekenen met het inkomen dat je hebt ingevuld. Is dit anders of wijzigt dit? Bijvoorbeeld omdat je minder gaat werken of met pensioen gaat? Daar houden we in de berekening geen rekening mee. Met ‘extra inkomsten’ bij het berekenen van je jaarinkomen worden vaste bedragen of toeslagen bedoelt die je ontvangt naast je normale loon en vakantiegeld. Dit zijn bijvoorbeeld 13e maand, onregelmatigheidstoeslagen, overwerk of provisie. Ben je zelfstandige? Dan rekenen we met het inkomen dat je zelf hebt ingevuld. Onze adviseurs berekenen later je exacte inkomen. Dit bedrag kan anders zijn dan het bedrag dat je hebt ingevuld. Hierdoor kan het bedrag dat je kunt lenen veranderen. Het bedrag dat je kunt lenen, berekenen we op basis van de gekozen rente, je inkomen, het energielabel en de waarde van je woning. Lasten die je betaalt voor bijvoorbeeld schulden, kredieten, erfpacht en partneralimentatie verlagen dit bedrag. Heb je een bedrag gespaard om je lening in de toekomst terug te betalen? Dan kan je mogelijk meer lenen. Deze berekening is gemaakt aan de hand van:
      Een Rabobank Hypotheek met basisvoorwaarden. De actuele 10 jaar vaste rente incl. Betaalpakketkorting. Een annuïteitenhypotheek met een looptijd van 30 jaar. Energielabel 'Onbekend'.
    Wanneer de maximale hypotheek lager of gelijk is aan ,- dan wordt gerekend met het Nationale Hypotheek Garantie (NHG) tarief. Daarboven wordt gerekend met het tarief van Rabobank (tariefklasse > 90%) Zie voor meer uitleg en de voordelen van NHG: Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) - Rabobank. Wanneer er een lening bij Rabobank wordt aangevraagd, wordt iedere aanvraag getoetst bij Stichting Bureau Kredietregistratie te Tiel.
Sluiten