man en vrouw betalen bij een koffiebar

Hypotheek berekenen als ondernemer

Bereken binnen 2 minuten je maximale hypotheek of maak vrijblijvend een afspraak.

Hypotheek voor ondernemers

Bij het kopen van een huis speelt het inkomen een grote rol. Jouw inkomen als ondernemer is niet altijd eenvoudig op te geven. Gelukkig snappen wij dit als geen ander. Doordat wij zelf een inkomen voor je kunnen vaststellen, is er bij ons méér mogelijk dan je denkt. Door onze scherpe voorwaarden, deskundigheid en persoonlijke aanpak zijn we dé hypotheekverstrekker voor ondernemers. Zo bieden wij mogelijkheden voor iedere ondernemer, of je nu een startende ondernemer of een ervaren ondernemer bent. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? We helpen je graag verder!

Daarom kiezen ondernemers voor een Rabobank hypotheek

Er is meer mogelijk dan je denkt

Wij stellen zelf jouw inkomen vast

Vaak moet je een Inkomensverklaring door een externe partij laten opmaken. Wij hebben eigen inkomensspecialisten die dit voor jou doen. Daarom is er bij ons vaak meer mogelijk!

Illustratie geld

Vanaf 6 maanden ondernemerschap

Als je jouw werkzaamheden uit loondienst voortzet in je eigen bedrijf, kun je in veel gevallen al vanaf 6 maanden een inkomensverklaring krijgen. Deze verklaring gebruiken we als basis voor het berekenen van jouw maximale hypotheek.

We zijn er ook als het tegenzit

Hypotheek onder NHG voorwaarden al mogelijk vanaf 1 jaar

Ben je minimaal 1 jaar aan het ondernemen? Dan is het ook mogelijk een hypotheek onder NHG voorwaarden aan te vragen.

calculator

Een hypotheek berekenen als ondernemer

De maximale hypotheek die je als ondernemer kunt krijgen hangt af van verschillende factoren zoals jouw inkomen en hoeveel eigen geld je meeneemt. Om jouw inkomen te kunnen bepalen stellen onze inkomensspecialisten een inkomensverklaring voor je op. In deze verklaring vind je informatie over hoe stabiel je inkomen is en wat de verwachting is voor de toekomst. Deze verklaring wordt als basis gebruikt voor het berekenen van jouw maximale hypotheek.

Wil je zelf een eerste berekening maken? Met onze handige rekentool krijg je snel een indicatie van je maximale hypotheek als ondernemer. Houd er rekening mee dat je inkomen nog definitief vastgesteld moet worden door onze inkomensspecialisten.

Kom je er niet uit? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek met een van onze adviseurs.

vrouw betaal bij een koffiebar

Inkomen voor Ondernemers

Ben je ondernemer en wil je een hypotheek afsluiten? Dan heb je een inkomensverklaring nodig. Hiermee bepalen we het inkomen waarop de maximale hypotheek wordt bepaald. Of je nu een ervaren ondernemer bent in een VOF of net aan de slag bent als ZZP'er. Elke situatie is anders, daarom denken we graag met je mee!

Stappenplan: hypotheek afsluiten als ondernemer

1
Hypotheek berekenen

Bereken eenvoudig online je hypotheek en krijg snel een eerste indicatie van je maximale hypotheek en maandlasten. Houd er rekening mee dat je inkomen nog definitief vastgesteld moet worden door onze inkomensspecialisten.

2
Vrijblijvend oriëntatiegesprek

In een gratis oriëntatiegesprek bekijken we jouw financiële situatie. Ook krijg je meer informatie over onze hypotheekvormen, ons hypotheekadvies en welke kosten daar bij komen kijken.

3
Aanvragen Inkomensverklaring

Om jouw inkomen te kunnen bepalen, stellen we een inkomensverklaring voor je op. Deze verklaring heb je nodig bij het afsluiten van je hypotheek. Samen met jouw adviseur bespreek je welke documenten nodig zijn voor jouw situatie. Zodra je deze aangeleverd hebt, kan jouw inkomensverklaring opgesteld worden. Mochten onze inkomensspecialisten nog aanvullende documenten nodig hebben nemen we contact met je op.

4
Persoonlijk adviesgesprek

Woning gevonden? In een betaald adviesgesprek kijken we samen naar een hypotheek die bij jou past en helpen we je bij het nemen van beslissingen over je hypotheek. Daarna ontvang je van ons een hypotheekofferte.

5
De rest regelen wij!

Zodra jij de hypotheekofferte hebt ondertekend, zorgen wij ervoor dat de notaris alle stukken ontvangt voor het passeren van de hypotheek.

man en vrouw kijken naar een beeldscherm

Korting op je hypotheekrente

Gebruik je een Rabobank betaalrekening? Of koop je een energiezuinige woning die aan de nieuwste duurzaamheidsnormen voldoet? Dan kun je korting krijgen op je hypotheekrente. Zo profiteer je direct van lagere maandlasten. Een fijn idee.

Meer over korting op je hypotheekrente

Veelgestelde vragen over een ondernemershypotheek

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Of je nu behoefte hebt aan een gratis oriënterend gesprek of persoonlijk advies, een afspraak maken is gemakkelijk en snel.

phone

Hulp nodig?