ondernemer staat in zijn zaak

Hypotheek voor ondernemers

Bij het kopen van een huis speelt het inkomen een grote rol. Jouw inkomen als zzp’er of ondernemer is niet altijd eenvoudig op te geven. Gelukkig snappen wij dit als geen ander. Doordat wij zelf een bestendig inkomen uit jouw onderneming voor je kunnen vaststellen, is er bij ons vaak méér mogelijk dan je denkt. Ook als startende ondernemer vanaf 6 maanden. Door onze scherpe voorwaarden, deskundigheid en persoonlijke aanpak zijn we dé hypotheekverstrekker voor de ondernemer. Benieuwd wat Rabobank voor jou kan betekenen? Lees verder of maak alvast een eerste berekening.

moneyview sterren 2020

Daarom zijn wij dé hypotheekverstrekker voor ondernemers

Volledige service waarbij onze specialisten een inkomensverklaring voor je opstellenDeskundig advies speciaal voor ondernemersUitgebreide mogelijkheden ook voor startende ondernemers vanaf 6 maanden
ondernemer staat in zijn zaak

Mogelijkheden voor verschillende ondernemerssituaties

Voor het afsluiten van een hypotheek heb je een Inkomensverklaring Ondernemer nodig. De één is een ervaren ondernemer in een VOC, de ander is pas 6 maanden aan de slag als zzp'er. Elke situatie is anders en dat snappen wij. Benieuwd hoe we hiermee omgaan bij het bepalen van jouw Inkomensverklaring Ondernemer en hoe je deze kunt aanvragen?

Daarom kiezen ondernemers voor een Rabobank hypotheek

Er is meer mogelijk dan je denkt

Wij stellen zelf jouw Inkomensverklaring Ondernemer op

Vaak moet je een Inkomensverklaring Ondernemer door een externe partij laten opmaken. Rabobank heeft echter haar eigen IKV specialisten die dit voor jou doen. Dat scheelt!

Korting op je hypotheekrente

Vanaf 6 maanden ondernemerschap

Als je jouw werkzaamheden uit loondienst voortzet in je eigen bedrijf, kun je in sommige gevallen al vanaf 6 maanden ondernemerschap een hypotheek krijgen.

We zijn er ook als het tegenzit

NHG hypotheek mogelijk vanaf 1 jaar

Voor ondernemers die 1 jaar aan het ondernemen zijn, is het ook mogelijk een NHG hypotheek aan te vragen.

Lees meer over de mogelijkheden

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een hypotheek afsluiten als ondernemer?

Een oriëntatiegesprek is altijd gratis. Ga je echt voor advies en wil je een hypotheek afsluiten? Dan zijn daar kosten aan verbonden.

Lees meer over de advies- en afsluitkosten
Met welke zaken moet ik specifiek als ondernemer rekening houden?

Het is verstandig om een financiële buffer te hebben om toekomstige financiële tegenvallers op te kunnen vangen. Denk aan investeringen die je moet doen, ziekte of minder aanbod aan nieuwe opdrachten waardoor je inkomen direct minder wordt. Ook vragen wij naar verzekeringen of voorzieningen die je eventueel hebt als je arbeidsongeschikt of werkloos raakt.

Wat moet ik aanleveren voor mijn Inkomensverklaring Ondernemer?

Elke ondernemingssituatie is anders. Afhankelijk van de type onderneming, branche of sector kunnen we verschillende gegevens en documenten vragen om jouw IKV op te stellen. Om zeker te weten welke informatie we van je nodig hebben, kan je het beste een afspraak maken met één van onze adviseurs. Benieuwd naar wat we in ieder geval van je willen ontvangen?

Lees meer over welke informatie we van je opvragen
Kan ik meer lenen als ik met een plan van aanpak kan aantonen dat mijn bedrijf een financieel goede tijd tegemoet gaat?

Nee, in de basis kun je niet meer lenen. Wel kan het helpen om beter inzicht te krijgen in jouw onderneming en het toekomstbeeld. Zit je in een groeifase, dan kan dit plan extra comfort geven en kun je op deze manier laten zien welk toekomstperspectief voor de deur staat.

Lees meer over het aanvragen van een hypotheek als ondernemer
Kan ik na (bijvoorbeeld) vijf jaar meer lenen dan na één jaar ondernemerschap ook al zijn de inkomsten ongeveer gelijk?

Nee, in principe wijzigt het bedrag dat je kunt lenen niet als je inkomsten gelijk blijven. Het wijzigen van b.v. ondernemingsvorm of aanname van personeel kan wel impact hebben.

Lees meer over het aanvragen van een hypotheek als ondernemer

Ga met ons in gesprek

Of je nu behoefte hebt aan een gratis oriënterend gesprek of persoonlijk advies, een afspraak maken is gemakkelijk en snel.