Bouwdepot

Een aparte rekening bij je hypotheek voor nieuwbouw of je verbouwing.

Zelf rekeningen van leveranciers betalen via Online BankierenMaximale looptijd van het bouwdepot is 2 jaarDe rente die je betaalt is gelijk aan de rente die je ontvangt over je bouwdepot
Gereedschapskist

Wat is een bouwdepot?

Een bouwdepot is een speciale rekening bij je hypotheek. Je gebruikt deze rekening om facturen van aannemers en andere leveranciers bij nieuwbouw of verbouwen zelf te betalen via Online Bankieren of via de Rabo App. Bij een verbouwing waarbij energiebesparende maatregelen worden genomen, noemen we dit een Rabo Groendepot. We bepalen samen welk bedrag van je hypotheek naar het bouwdepot gaat.

Een bouwdepot aanvragen

Een bouwdepot vraag je aan bij je hyptoheekverstrekker. Samen met je hypotheekadviseur bepaal je welk bedrag van je hypotheek in het bouwdepot gaat. Het geld in je bouwdepot gebruik je om zelf de facturen van aannemers en andere leveranciers te betalen. De rente die je ontvangt over het bouwdepot is gelijk aan de rente die je betaalt over je hypotheek. De looptijd van het bouwdepot bij Rabobank is maximaal twee jaar.

Groendepot

Een Rabo Groendepot is een bouwdepot speciaal voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Je hebt twee jaar de tijd om te beslissen hoe jij je woning wilt verduurzamen. Dit geeft jou de tijd om hier rustig over na te denken. Zolang je het geld in je Groendepot niet gebruikt, ontvang je hier een rentevergoeding over die gelijk is aan de afgesproken hypotheekrente.

Hoe werkt een bouwdepot

Aan een bouwdepot zijn regels verbonden. Dit is wat je moet weten:

Rabo helpt Thumbnail bouwdepot

Alles over het bouwdepot

Wil jij meer weten over een bouwdepot? In deze video zet onze Financieel Adviseur alles nog eens voor je op een rijtje. Zo weet jij straks alles wat je wil weten en kan je bepalen of een bouwdepot bij jouw situatie past. Wel zo handig.

Voorwaarden van het bouwdepot

Als je een bouwdepot opent, is het belangrijk je zo goed mogelijk te informeren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Een bouwdepot is mogelijk met zowel Basis - als Plusvoorwaarden en in combinatie met alle rentevaste periodes.

Wat je kan betalen uit het bouwdepot

We bespreken graag met je wat je gaat verbouwen en mag betalen uit het bouwdepot.

Hoe werkt betalen vanuit een bouwdepot?

Stap 1: kies hoe jij je rekeningen wil betalen

Bij het afsluiten van het bouwdepot geef je aan op welke manier je jouw rekeningen wil betalen. Via Rabo Online Bankieren, de Rabo App, de Rabofoon of overboekingsformulieren. Kies je voor betalen via Rabo Online Bankieren of de Rabo App? Dan zorgen wij ervoor dat je jouw bouwdepot via online bankieren kunt gebruiken.

Stap 2: betaal rechtstreeks of via je eigen rekening

Een rekening van bijvoorbeeld de aannemer of architect kun je rechtstreeks vanuit je bouwdepot betalen. Heb je de rekening betaald vanaf je eigen rekening? Dan kun je het betaalde bedrag vanuit je bouwdepot overmaken naar jezelf.

Stap 3: dit mag je per keer betalen

Je kunt per keer een bedrag van maximaal € 5.000 uit je bouwdepot betalen. Bij grote(re) uitaven kun je je limiet tijdelijk of permanent verhogen. Na het verhogen van je limiet moet je altijd 4 uur wachten voordat je je overboeking kunt doen.

Is een bouwdepot iets voor jou?

Onze adviseurs vertellen je graag meer over het bouwdepot. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer