Bouwdepot

Een aparte rekening bij je hypotheek voor nieuwbouw of je verbouwing.

Zelf rekeningen van leveranciers betalen via Online BankierenMaximale looptijd van het bouwdepot is 2 jaarDe rente die je betaalt is gelijk aan de rente die je ontvangt over je bouwdepot
Gereedschapskist

Wat is een bouwdepot?

Een bouwdepot is een speciale rekening bij je hypotheek waaruit je de kosten van nieuwbouw of een verbouwing betaalt. Bij een verbouwing waarbij energiebesparende maatregelen worden genomen, noemen we dit een Rabo Groendepot. We bepalen samen welk bedrag van je hypotheek naar het bouwdepot gaat.

Lees meer over Rabo Groendepot

Zo betaal je een rekening uit je bouwdepot

1

Stap 1: kies een manier

Bij het afsluiten van het bouwdepot geef je aan op welke manier je jouw rekeningen wilt betalen. Je kunt je rekeningen vanuit je bouwdepot betalen via: Rabo Online Bankieren, Rabo App, de Rabofoon of overboekingsformulieren. Kies je ervoor te betalen via Rabo Online Bankieren? Dan zorgen wij ervoor dat je jouw bouwdepot via online bankieren kunt gebruiken.

2

Stap 2: rechtstreeks of via je eigen rekening

Een rekening van de bouw of verbouwing kun je rechtstreeks vanaf je bouwdepot betalen aan bijvoorbeeld de aannemer. Heb je de rekening zelf al betaald? Dan kun je het bedrag vanaf je bouwdepot overmaken naar je eigen rekening.

3

Stap 3: geef de betaalopdracht(en)

Je kunt per keer een bedrag van maximaal € 50.000 uit je bouwdepot betalen. Heb je een hogere rekening? Dan kun je hiervoor meerdere overboekingen invoeren via Rabo Online Bankieren.

Voorwaarden van het bouwdepot

Als je een bouwdepot opent, is het belangrijk je zo goed mogelijk te informeren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Een bouwdepot is mogelijk met zowel Basis - als Plusvoorwaarden en in combinatie met alle rentevaste periodes.

Wat je kan betalen uit het bouwdepot

We bespreken graag met je wat je gaat verbouwen en mag betalen uit het bouwdepot.

Wat je bijvoorbeeld uit het bouwdepot mag betalen

Rekeningen die nodig zijn voor de bouw of verbouwing van uw huis, bijvoorbeeld van een aannemer of architect.Rekeningen van bouwmateriaal.

Wat je niet uit het bouwdepot mag betalen

Spullen die je bij een verhuizing mee kunt nemen, mag je niet betalen uit een bouwdepot. Denk daarbij aan gordijnen en meubels. Twijfel je? Neem dan contact op met jouw Rabobank.

Heb je een Rabo Groendepot? Dan mag je zelf kiezen welke energiebesparende maatregelen je neemt en betaalt uit het bouwdepot.

Controle bouwdepot

Bewaar de rekeningen goed. We kunnen controleren of je het geld in het bouwdepot gebruikt voor de bouw of verbouwing van je huis. Deze rekeningen zijn ook belangrijk voor je hypotheekrenteaftrek.

Is een bouwdepot iets voor jou?

Onze adviseurs vertellen je graag meer over het bouwdepot. Maak een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek.