Let op! Geld lenen kost geld
Stel wat samen hun nieuwe huis aan het isoleren is

Duurzaamheidskorting

Koop jij een nieuwbouwhuis of heeft jouw woning een geldig geregistreerd energielabel van minimaal label A of hoger? Dan kom je bij Rabobank sinds 1 april 2023 in aanmerking voor Duurzaamheidskorting. Dit betekent 0,15% korting op je hypotheekrente. Deze korting gaat automatisch in wanneer je een nieuw rentecontract afsluit. Zo profiteer je dus direct van lagere maandlasten. Mooi meegenomen.

Wanneer krijg je Duurzaamheidskorting?

Er zijn verschillende situaties waarbij je in aanmerking kunt komen voor Duurzaamheidskorting. Koop je een nieuw huis? Dan wordt de korting automatisch meegenomen in de leningsaanvraag voor de woning. Een voorwaarde hierbij is dat de woning beschikt over een geldig energielabel van minimaal A of hoger. Heb je al een Rabobank hypotheek? Ook dan kan je gebruikmaken van de korting. Je komt hiervoor in aanmerking wanneer je een nieuwe rentevasteperiode kiest of de rente omzet van variabel naar vast. Ook hiervoor moet jouw woning wel beschikken over een geldig geregistreerd energielabel van minimaal A of hoger.

Rabobank

Starten met verduurzamen

Heb je nog geen energie label A of hoger en wil je graag aan de slag om je huis verder te verduurzamen? De HomeQgo HuisScan geeft je binnen een paar minuten een duurzaamheidsadvies. Zo ontdek je eenvoudig wat jij kunt doen om jouw woning energiezuiniger te maken en kan ook jij gebruikmaken van Duurzaamheidskorting bij je volgende renteperiode.

    Meteen een indicatie in de kosten en terugverdientijd Direct een duurzaamheidsadvies voor jouw huis Binnen een paar kliks vrijblijvende offertes van de installateurs
Meer informatie over het verduurzamen van jouw huis

Wat is een energielabel?

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Van A++++ als meest energiezuinig tot G, wat het minst energiezuinig is. Een energielabel mag alleen opgesteld worden door een gecertificeerd energieadviseur. Je vindt deze adviseurs onder andere via het EPA-adviesplatform. Een energielabel is 10 jaar geldig vanaf het moment van verstrekken.

Lees meer over het energielabel

Overige voorwaarden Duurzaamheidskorting

Wat is de actuele rente met korting?

Duurzaamheidskorting ontvang je op de actuele hypotheekrentes. Wat de actuele hypotheekrentes zijn vind je hier.

Krediet en totaalbedrag

Onderstaand krediettabel is een berekening van het totale bedrag bij een lening van € 150.000 met Basisvoorwaarden, > 90% marktwaarde, Betaalpakketkorting, Duurzaamheidskorting en Groenkorting. Er is uit gegaan van 10 jaar vaste rente van 4,00%
(rente op 13-03-2023).

Totaal KredietbedragVaste debetrentevoet [1]Jaarlijks kostenpercentage (JKP) [2]Termijnbedrag per maand [3]Duur van de Krediet-overeenkomst/aantal termijnen[4]Totaalbedrag [5]
€ 150.000,004,50%4,60%€ 760,03360€ 277.947,07

[1] Gedurende de rentevast periode van 10 jaar staat deze rente vast. Dit is de rente voor een Annuïteitenhypotheek zonder NHG (met Basisvoorwaarden) en meer dan 90% van de marktwaarde van de woning, met:
a) Betaalpakketkorting van 0,20% (als je een betaalpakket bij Rabobank hebt);
b) Duurzaamheidskorting van 0,15%.


[2] Het JKP geeft aan wat je jaarlijks aan rente en kosten betaalt voor je krediet als percentage van het totale kredietbedrag.


[3] Bij de berekening is er vanuit gegaan dat de rente voor een periode van 30 jaar gelijk blijft. Als je tijdens de looptijd een nieuwe periode afspreekt om je rente vast te zetten dan heeft dat gevolgen voor je maandtermijn. Deze kan dan hoger of lager zijn.


[4] Dit is in maanden. Uitgaande van een looptijd van 30 jaar gaat het hier om 360 maandtermijnen.


[5]Deze totale kosten bestaan uit de te betalen rente, het af te lossen bedrag, de kosten van een Rabo Direct Pakket van €2,95 per maand, de geschatte kosten bij de notaris voor de hypotheekakte van €750,-, advies- en afsluitkosten van €1.925,- en de geschatte taxatiekosten van €600,-. Hierin zijn niet opgenomen de kosten van een overlijdensrisicoverzekering en een opstalverzekering.

Vragen over de duurzaamheidskorting?

Wil je meer informatie over jouw persoonlijke situatie, neem dan contact op met onze adviseurs.

phone

Hulp nodig?