Isolatie advies dankzij de isolatiescan

Duurzaamheidskorting op je hypotheek

Koop je een energiezuinige woning? Of voer je een verbouwing uit waardoor jouw woning energiezuinig wordt? Dan ontvang je een duurzaamheidskorting van 0,15% op je hypotheekrente.

Wanneer krijg je een duurzaamheidskorting?

Als je een lening sluit voor de aankoop van (nieuwbouw)woning gebouwd na 1 januari 2018 met een geldig energielabel van ten minste A++ (of een Energie-Index van ≤ 0,6 of een EPC ≤ 0,4 afgegeven voor 1 januari 2021). Als je een lening sluit voor de verbouwing van een woning naar een geldig energielabel van ten minste A++. De verbouwing moet dan binnen 24 maanden na het verstrekken van de lening zijn afgerond. Als je al een Rabobank hypotheek hebt en een nieuwe rentevaste periode kiest of de rente omzet van variabel naar vast. Je moet dan wel aantonen dat jouw woning een geldig energielabel van ten minste A++ heeft (of een Energie-Index van ≤ 0,6 of een EPC ≤ 0,4 afgegeven voor 1 januari 2021).

Overige voorwaarden duurzaamheidskorting

Wat is de actuele rente met korting?

Duurzaamheidskorting ontvang je op de actuele hypotheekrentes. Wil je een duurzame woning kopen en een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek afsluiten? Of wil je duurzaam verbouwen en heb je bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek of spaarhypotheek? Dan kun je voor deze korting in aanmerking komen.

Krediet en totaalbedrag

Onderstaand krediettabel is een berekening van het totale bedrag bij een lening van € 150.000 met Basisvoorwaarden, > 90% marktwaarde, Betaalpakketkorting, Duurzaamheidskorting en Groenkorting. Er is uit gegaan van 10 jaar vaste rente van 4,00%
(rente op 13-03-2023).

Totaal KredietbedragVaste debetrentevoet [1]Jaarlijks Kosten-percentage (JKP) [2]Termijnbedrag per maand [3]Duur van de Krediet-overeenkomst/aantal termijnen[4]Totaalbedrag [5]
€ 150.000,004,50%4,60%€ 760,03360€ 277.947,07

[1] Gedurende de rentevast periode van 10 jaar staat deze rente vast. Dit is de rente voor een Annuïteitenhypotheek zonder NHG (met Basisvoorwaarden) en meer dan 90% van de marktwaarde van de woning, met:
a) Betaalpakketkorting van 0,20% (als je een betaalpakket bij de Rabobank hebt);
b) Duurzaamheidskorting van 0,15%.


[2] Het JKP geeft aan wat je jaarlijks aan rente en kosten betaalt voor je krediet als percentage van het totale kredietbedrag.


[3] Bij de berekening is er vanuit gegaan dat de rente voor een periode van 30 jaar gelijk blijft. Als je tijdens de looptijd een nieuwe periode afspreekt om je rente vast te zetten dan heeft dat gevolgen voor je maandtermijn. Deze kan dan hoger of lager zijn.


[4] Dit is in maanden. Uitgaande van een looptijd van 30 jaar gaat het hier om 360 maandtermijnen.


[5]Deze totale kosten bestaan uit de te betalen rente, het af te lossen bedrag, de kosten van een Rabo Direct Pakket van €2,95 per maand, de geschatte kosten bij de notaris voor de hypotheekakte van €750,-, advies- en afsluitkosten van €1.925,- en de geschatte taxatiekosten van €600,-. Hierin zijn niet opgenomen de kosten van een overlijdensrisicoverzekering en een opstalverzekering.

Vragen over de duurzaamheidskorting?

Wil je meer informatie over jouw persoonlijke situatie, neem dan contact op met onze adviseurs.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer