Energielabel verbeteren

Energielabel en je woning

Wil je je huis verduurzamen en energie besparen maar weet je niet hoe je eraan begint? Dan is dit wellicht een goed moment om te checken hoe jouw huis ervoor staat. Met het energielabel zie je meteen of er werk aan de winkel is.

Wat is een energielabel?

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Van A, waarmee je huis goed geïsoleerd is, tot G, waarbij er juist veel winst te behalen valt. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot zijn goede redenen om je huis zo snel mogelijk te verduurzamen.

In 2015 is het energielabel ingevoerd en hebben alle woningen een voorlopig energielabel gekregen. Dit voorlopig label was een schatting op basis van het type huis, de grootte en het bouwjaar. Het definitieve energielabel voor je woning kan dus hiervan afwijken. Een definitief energielabel is verplicht als je je huis verkoopt. De manier waarop het energielabel wordt bepaald, is per 1 januari 2021 gewijzigd.

Om een definitief energielabel te krijgen, heb je voortaan een energierapport nodig. Alleen een officieel gecertificeerde energieadviseur mag dit rapport opstellen. De energieadviseur komt hiervoor bij je langs om meer dan 100 kenmerken van je woning op te nemen. Kies altijd een gecertificeerd adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Lees op de site van de Rijksoverheid hoe je je energielabel kan aanvragen of vernieuwen.

Wil je concreet aan de slag?

De gratis online HuisScan geeft jou binnen een paar minuten een persoonlijk duurzaamheidsadvies. Met het duurzaamheidsadvies zie je gelijk hoe jij het energielabel van je huis kan verbeteren. Hiermee bespaar je niet alleen op je energierekening, je levert ook een positieve bijdrage aan het milieu en je woningwaarde kan ook nog eens stijgen

Meteen inzicht in de kosten en terugverdientijd
Direct een 100% persoonlijk duurzaamheidsadvies
Binnen enkele kliks een vrijblijvende offerte van de installateur

Benieuwd naar de financieringsmogelijkheden?

Je wilt het energielabel van jouw woning verbeteren en je bent benieuwd hoe je dit kunt betalen. Er zijn verschillende slimme mogelijkheden.  Tijdens een persoonlijk gesprek met een financieel adviseur ontdek je welke optie het beste bij jouw situatie past.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer