Rabobank

Energielabel en je woning

Wil je je huis verduurzamen en energie besparen maar weet je niet waar te beginnen? Dan is dit wellicht een goed moment om te checken hoe jouw huis ervoor staat. Met het energielabel zie je meteen of er werk aan de winkel is, of dat je juist al een heel eind op weg bent.

Heb je een hypotheek bij Rabobank?

Heb je een hypotheek bij Rabobank? Dan kun je in jouw hypotheekoverzicht in de Rabobank App het energielabel vinden wat bekend is bij Rabobank. Je gaat daarvoor in de app naar Overzicht en dan Hypotheken. Vervolgens vind je bij de woningdetails het energielabel.

Wat is een energielabel?

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot zijn goede redenen om je huis zo snel mogelijk te verduurzamen.

In 2015 is het energielabel ingevoerd en hebben alle woningen een voorlopig energielabel gekregen. Dit voorlopig label was een schatting op basis van het type huis, de grootte en het bouwjaar. Het definitieve energielabel voor je woning kan dus hiervan afwijken. Een definitief energielabel is verplicht als je je huis verkoopt.

Heb je gerenoveerd, of aanpassingen gedaan waardoor je woning is verduurzaamd? Dan kan dat invloed hebben op je energielabel en dan kun je een nieuw energielabel laten bepalen en registreren.

De manier waarop het energielabel wordt bepaald, is per 1 januari 2021 gewijzigd. Om een definitief energielabel te krijgen, heb je een energierapport nodig. Alleen een officieel gecertificeerde energieadviseur mag dit rapport opstellen. De energieadviseur komt hiervoor bij je langs om meer dan 100 kenmerken van je woning op te nemen. Kies altijd een gecertificeerd adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Lees op de site van de Rijksoverheid hoe je je energielabel kan aanvragen of vernieuwen.

Rabobank

Wil jij je energielabel verbeteren?

Met de HuisScan van homeQgo ontvang je meer inzicht in hoe jij je woning energiezuiniger kan maken. Door je woning te verduurzamen kan je niet alleen geld besparen op je energiekosten, je kan ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu en je woningwaarde kan ook nog eens stijgen. Het verduurzamingsadvies van homeQgo helpt jou hierbij.

    Meteen inzicht in de kosten en terugverdientijd Direct een advies voor het verduurzamen van jouw woning Binnen enkele kliks vrijblijvende offertes van de installateurs Installatie door ervaren en betrouwbare monteurs

Benieuwd naar de financieringsmogelijkheden?

Je wilt het energielabel van jouw woning verbeteren en je bent benieuwd hoe je dit kunt betalen. Er zijn verschillende slimme mogelijkheden.  Tijdens een persoonlijk gesprek met een financieel adviseur ontdek je welke optie het beste bij jouw situatie past.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?