Financiering duurzaam bouwen of verbouwen

Je wilt jouw woning duurzaam verbouwen. Hoe kan je dit het beste financieren? Er zijn verschillende slimme mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld spaargeld gebruiken of een duurzaamheidslening afsluiten. De verschillende mogelijkheden hebben wij voor jou op een rij gezet.

Energiebespaarlening tegen 0% rente

Goed nieuws! Het is nu mogelijk voor woningeigenaren met een verzamelinkomen onder de € 48.625 om via het Warmtefonds de energiebespaarlening af te sluiten tegen 0% rente. Dit maakt woningverduurzaming ook bereikbaar voor woningeigenaren met een lager verzamelinkomen.

Korting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning die voldoet aan de nieuwste duurzaamheidsnormen, of verduurzaam je je bestaande woning en sluit je je hypotheek af bij de Rabobank? Dan belonen we dit met korting op je hypotheekrente. Dat kan niet alleen schelen in de energiekosten maar ook in je maandelijkse hypotheeklasten.

Eigen spaargeld

Je spaargeld gebruiken om je woning te verduurzamen is een zeer goede investering. Hiermee kan je investeren in een lagere energierekening, een positieve bijdrage aan het milieu en je woningwaarde kan ook nog eens stijgen.

Als je de Rabo SpaarRekening hebt maak je via de Rabo App en Rabo Online Bankieren gemakkelijk een spaarpotje aan.

Je hypotheek ophogen om te verduurzamen

Als je overwaarde hebt op je woning kan het interessant zijn om te kijken of je je hypotheek kan ophogen om je woning te verduurzamen. Het verduurzamen van je woning is een goede investering en kan je maandelijks geld besparen. Met onze handige OphoogCheck krijg je direct een indicatie van de kosten en maandlasten voor het verhogen van je hypotheek. Ontdek wat er voor jou mogelijk is.

Meer over hypotheek ophogen
Huis met zonnepaneel

Groendepot

Een Rabo Groendepot is een bouwdepot speciaal voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Je hebt twee jaar de tijd om te beslissen hoe jij je woning wilt verduurzamen. Dit geeft jou de tijd om hier rustig over na te denken. Zolang je het geld niet gebruikt, ontvang je hierover een rentevergoeding die gelijk is aan de afgesproken hypotheekrente.

Groenhypotheek

Voor het kopen van een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning is er de Groenhypotheek. Speciaal voor duurzame nieuwbouwwoningen met een Groenverklaring.

Energiebespaarlening

Via de Energiebespaarlening is het mogelijk om tegen een aantrekkelijke rente geld te lenen voor energiebesparende maatregelen. De Energiebespaarlening put uit het Nationaal Warmtefonds. De overheid, ASN-bank, de Rabobank, de Council of Europe Development Bank (CEB) en de Europese Investeringsbank (EIB) maken deze lening mogelijk.

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening leen je eenmalig een bedrag dat je in één keer krijgt uitbetaald. Dit bedrag kan je gebruiken om je woning te verduurzamen door bijvoorbeeld zonnepanelen te kopen of je woning beter te isoleren.

Bieden met meer zekerheid

Bespreken financieringsmogelijkheden verduurzaming woning

Wat is nu een slimme optie voor jouw situatie? Meer dan 1.000 van onze hypotheekadviseurs zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’. Ze staan voor je klaar om je op weg te helpen met je duurzame woonwens en denken met je mee over de financieringsmogelijkheden. Liever eerst inzicht in welke energiebesparende maatregelen voor jou interessant kunnen zijn? Ook hiermee helpt de adviseur je graag.

Meer informatie

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer