Let op! Geld lenen kost geld
Duurzaam_lening

Financiering duurzaam bouwen of verbouwen

Je wilt jouw woning duurzaam verbouwen. Hoe kan je dit het beste financieren? Er zijn verschillende slimme mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld spaargeld gebruiken of een duurzaamheidslening afsluiten. De verschillende mogelijkheden hebben wij voor jou op een rij gezet.

Hoe financier je de verduurzaming van je huis

Wanneer je van plan bent om je huis te gaan verduurzamen is het belangrijk om na te denken over hoe je deze verduurzaming wilt gaan financieren. Wij zetten de mogelijkheden voor jou op een rijtje.

Energielabel van een huis bepaalt hoogte maximale hypotheek

Duurzaamheidskorting

Heeft jouw woning na een duurzame verbouwing een geldig geregistreerd energielabel van minimaal label A of hoger? Dan kom je bij Rabobank sinds 1 april 2023 in aanmerking voor Duurzaamheidskorting. Dit betekent 0,15% korting op je hypotheekrente. Je komt hiervoor in aanmerking wanneer je een nieuwe rentevasteperiode kiest of de rente omzet van variabel naar vast Zo profiteer je dus direct van lagere maandlasten. Mooi meegenomen.

Krijg inzicht in de verduurzamingsmogelijkheden

Wil jij jouw huis energiezuiniger maken? Start met de HuisScan om de mogelijkheden voor het verduurzamen van jouw woning te ontdekken.

Rabobank

Bespreken financieringsmogelijkheden verduurzamen woning

Wat is nu een slimme optie voor jouw situatie? Meer dan 1.000 van onze hypotheekadviseurs zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’. Ze staan voor je klaar om je op weg te helpen met je duurzame woonwens en denken met je mee over de financieringsmogelijkheden. Liever eerst inzicht in welke energiebesparende maatregelen voor jou interessant kunnen zijn? Ook hiermee helpt de adviseur je graag.

phone

Hulp nodig?