Jongen met gitaar en mobiel in zijn hand

Makkelijker en leuker sparen met spaarpotjes

Met spaarpotjes kun je doelgericht en overzichtelijk sparen, bijvoorbeeld om een huis te kopen of voor die nieuwe auto of een vakantie. Zo heb je niet meer al je spaargeld op één hoop staan, maar een digitale spaarpot per spaardoel. Ontdek hier zelf hoe spaarpotjes werkt!

Spaarpotjes op je telefoon animatie

Overzichtelijk sparen met spaarpotjes

Spaarpotjes zijn voor jou beschikbaar in de Rabo App en Rabo Online Bankieren als je Rabo InternetSparen hebt. Aan het gebruik van spaarpotjes zijn geen kosten verbonden.
Voor elk spaardoel een eigen gratis spaarpotje Maak tot 20 spaarpotjes per Rabo InternetSparen Gemakkelijk je voortgang zien

Wist je dat...

..er al meer dan 1 miljoen spaarpotjes geopend zijn?

Animatie Spaarpotjes

Hoe werken spaarpotjes bij Rabobank?

Je vindt je spaarpotjes in de Rabo App en Rabo Online Bankieren via het Overzicht van je rekeningen in je Rabo InternetSparen. Per spaarpot met een doelbedrag zie je de voortgang via een groene voortgangsbalk. Je kunt op ieder moment saldo overboeken van en naar een spaarpotje of tussen twee spaarpotjes.

Om spaarpotjes te maken heb je Rabo InternetSparen nodig. Je opent deze spaarrekening eenvoudig online. Voor de rekening zelf betaal je geen kosten.

In 6 stappen een spaarpotje maken:

Log in en ga naar 'Mijn overzicht'

Ga naar je Rabo InternetSparen

Klik bovenin voor ‘Spaarpotje’

Kies een icoon dat bij je spaardoel past

Kies je spaardoel en optioneel je doelbedrag en geef aan wanneer je het geld nodig hebt

Vul je nieuwe spaarpot direct door geld over te boeken of automatisch sparen in te stellen

Veelgestelde vragen over spaarpotjes

Waar vind ik mijn spaarpotjes?

De spaarpotjes die je hebt gemaakt, zijn direct zichtbaar én te gebruiken via het Overzicht van je rekeningen.

Wat is 'Vrij spaargeld'?

Vrij spaargeld is geld waarvoor je nog geen spaardoel hebt. ‘Vrij spaargeld’ zit voor het gemak in een apart potje.

Hoe boek ik (automatisch) geld over tussen mijn betaal-/spaarrekening en een spaarpotje?

Geld storten en geld opnemen van en naar een spaarpotje werkt precies hetzelfde als een ‘normale’ overboeking. Je kunt tijdens de overboeking het spaarpotje selecteren in het overzicht van je rekeningen. Bij stortingen vind je dit overzicht bij ‘Naam ontvanger’. Het is ook mogelijk om automatisch te sparen of automatisch op te nemen uit je spaarpotje. Dit regel je door onder 'Meer opties' een periode te kiezen.

Hoe boek ik geld over tussen mijn spaarpotjes?

Je kunt niet alleen geld overboeken van en naar je spaarpotje(s) maar ook tussen je spaarpotjes. Dit werkt hetzelfde als bij een normale overboeking. Je selecteert de rekening en het spaarpotje waarvandaan je het geld wilt overboeken. Kies vervolgens een spaarpotje waar het naartoe gaat.

Hoe wijzig ik mijn spaardoel, bedrag, datum en icoon?

Pas je spaarpotje aan door op het potloodje te klikken in het transactieoverzicht van het spaarpotje dat je wilt aanpassen. Onderstaande manier kan ook.

  1. Open het spaarpotje dat je wilt aanpassen in Rabo Online Bankieren of de app.
  2. Klik op het ‘i’tje bovenin zodat je in het detailscherm van je spaarpotje komt.
  3. Klik onderin op ‘Spaarpotje aanpassen’.
  4. Je kunt nu alle details van je spaarpot zoals doel, bedrag, icoon en datum aanpassen.
Wat is de rentevergoeding over mijn spaarpotjes?

De rente van Rabo InternetSparen is afhankelijk van de hoogte van je totale spaartegoed. Je spaarpotjes maken hier automatisch onderdeel van uit. Als je gebruik maakt van spaarpotjes wordt het hele rentebedrag, jaarlijks in januari, gestort in je spaarpotje 'Vrij spaargeld'. Moet je ons rente betalen? Dan boeken wij dit van de spaarrekening af.

Overige vragen
Bekijk alle vragen en antwoorden

Klaar om te beginnen met spaarpotjes?

Nu je weet hoe spaarpotjes werkt, kun je zelf aan de slag. Maak eenvoudig online spaarpotjes en ervaar het gemak van doelgericht en overzichtelijk sparen. Als je nog geen Rabo InternetSparen hebt, open deze dan eerst en maak direct een digitale spaarpot.