Let op! Geld lenen kost geld
Hypotheek aflossen door verkoop woning

Financiering aankoop woning

Ben je van plan om een nieuwbouwwoning te kopen? Of wil je misschien een bestaande woning kopen die je wil gaan verduurzamen? Wij zetten de financieringsmogelijkheden voor je op een rij.

Aankoop bestaande woning

Als je een ander huis gaat kopen kan er veel op je afkomen. We leggen je graag de mogelijkheden uit voor het financieren van de aankoop van een ander huis of voor de verduurzaming van je aan te kopen huis.

Aankoop nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning is duurzaam, dat betekent meer wooncomfort en lagere energielasten. Daarnaast heb je in de eerste jaren weinig tot geen onderhoudskosten. Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt net even anders dan het kopen van een bestaande woning. Bekijk hieronder de financieringsopties.

Energielabel van een huis bepaalt hoogte maximale hypotheek

Duurzaamheidskorting

Heeft jouw woning een geldig geregistreerd energielabel van minimaal label A of hoger of is het een nieuwbouwwoning? Dan kom je bij Rabobank sinds 1 april 2023 in aanmerking voor Duurzaamheidskorting. Dit betekent 0,15% korting op je hypotheekrente. Je komt hiervoor in aanmerking wanneer je een hypotheek afsluit, een nieuwe rentevasteperiode kiest of de rente omzet van variabel naar vast. Zo profiteer je dus direct van lagere maandlasten. Mooi meegenomen.

Rabobank

Bespreken financieringsmogelijkheden verduurzaming woning

Wat is nu een slimme optie voor jouw situatie? Meer dan 1.000 van onze hypotheekadviseurs zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’. Ze staan voor je klaar om je op weg te helpen met je duurzame woonwens en denken met je mee over de financieringsmogelijkheden. Liever eerst inzicht in welke energiebesparende maatregelen voor jou interessant kunnen zijn? Ook hiermee helpt de adviseur je graag.

Krijg inzicht in de verduurzamingsmogelijkheden

Wil jij jouw huis energiezuiniger maken? Start met de HuisScan om de mogelijkheden voor het verduurzamen van jouw woning te ontdekken.

phone

Hulp nodig?