Rabo Groenhypotheek

De hypotheekoplossing voor het kopen van een duurzame nieuwbouwwoning met groenverklaring.

    Netto maandlasten in het begin het laagst0,6% korting op de hypotheekrente bij 10 jaar vaste rente*Speciaal voor duurzame nieuwbouwwoningen met een Groenverklaring

*De hoogte van de BENG 2-waarde en keuze voor een appartement of woning bepalen het bedrag waarop je rentekorting ontvangt.

Grafiek netto maandlast met rente en aflossing over 30 jaar

Wat is de Rabo Groenhypotheek?

Met de Rabo Groenhypotheek stimuleert Rabobank de aanschaf van nieuwbouwwoningen die gebouwd worden volgens de normen van de Regeling Groenprojecten. De Rabo Groenhypotheek is een Annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van tien jaar. Tijdens deze eerste rentevaste periode krijg je 0,6% korting op je hypotheekrente.

Lees meer over een Annuïteitenhypotheek

Wat je nog meer moet weten over de Rabo Groenhypotheek

Infographic Rabo Groen Bank

Rabo Groen Bank

Kom je in aanmerking voor een Rabo Groenhypotheek, dan wordt dat deel van jouw lening gefinancierd door Rabo Groen Bank. De Rabo Groen Bank helpt zowel particulieren als bedrijven in Nederland bij het verduurzamen of innoveren van projecten. Ben je benieuwd naar hoe we dat doen, wat de verschillende projectcategorieën zijn en welke regio’s we het meest actief zijn? Bekijk dan de infographic in de pdf hieronder.

Krediet en totaalbedrag

Onderstaand krediettabel is een berekening van het totale bedrag bij een lening van € 150.000 met Basisvoorwaarden, > 90% marktwaarde, Betaalpakketkorting, Duurzaamheidskorting en Groenkorting. Er is uitgegaan van 10 jaar vaste rente van 3,71% (rente op 27-05-2024)

Totaal KredietbedragVaste debetrentevoet [1]Jaarlijks kostenpercentage (JKP) [2]Termijnbedrag per maand [3]Duur van de Krediet-overeenkomst/aantal termijnen[4]Totaalbedrag [5]
€ 150.000,003,71%3,81%€ 691,27360€ 253.195,34

[1] Gedurende de rentevast periode van 10 jaar staat deze rente vast. Dit is de rente voor een Annuïteitenhypotheek zonder NHG (met Basisvoorwaarden) en meer dan 90% van de marktwaarde van de woning, met:

a) Betaalpakketkorting van 0,20% (als je een betaalpakket bij de Rabobank hebt);

b) Groenkorting van 0,6% (als je een nieuwbouwwoning koopt met Groenverklaring) en

c) Duurzaamheidskorting van 0,15%.

[2] Het JKP geeft aan wat je jaarlijks aan rente en kosten betaalt voor je krediet als percentage van het totale kredietbedrag.

[3] Bij de berekening is er vanuit gegaan dat de rente voor een periode van 30 jaar gelijk blijft. Als je tijdens de looptijd een nieuwe periode afspreekt om je rente vast te zetten dan heeft dat gevolgen voor je maandtermijn. Deze kan dan hoger of lager zijn.

[4] Dit is in maanden. Uitgaande van een looptijd van 30 jaar gaat het hier om 360 maandtermijnen.

[5] Deze totale kosten bestaan uit de te betalen rente, het af te lossen bedrag, de kosten van een Rabo DirectPakket van €2,95 per maand, de geschatte kosten bij de notaris voor de hypotheekakte van €750,-, advies- en afsluitkosten van €1.925,- en de geschatte taxatiekosten van €600,-. Hierin zijn niet opgenomen de kosten van een overlijdensrisicoverzekering en een opstalverzekering.

Productvoorwaarden

Productvoorwaarden

Bij Rabobank kies je voor Basisvoorwaarden of Plusvoorwaarden. Welke het beste bij jou passen, hangt af van je voorkeur en situatie. Laat jezelf goed informeren als je een hypotheek afsluit. Lees de voorwaarden goed door, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Is de Rabo Groenhypotheek iets voor jou?

Let op: In de hypotheek berekening is de rentekorting van de Rabo Groenhypotheek niet meegenomen. Maak een afspraak met onze financieel adviseur voor een exacte berekening inclusief rentevoordeel.

phone

Hulp nodig?