Xxxxx

Als een vis in het water bij Ketelbinkie

Gewoon lekker jezelf kunnen zijn staat voorop bij de Rotterdamse zwemclub Ketelbinkie – een inclusieve vereniging voor LHBTQ’ers én hun vrienden. Proef in de video iets van de fijne sfeer bij deze club!

Zwemclub Ketelbinkie

Een sportclub draait om zoveel meer dan trainen en wedstrijden. Je vindt er als LHBTQ’er volop gezelligheid, nieuwe vrienden en vooral veel gelijkgestemden. En voor de ca. 100 leden van zwemclub Ketelbinkie is dat het allerbelangrijkst. “De rode draad blijft natuurlijk wel het samen actief zijn en genieten van de zwemsport”, aldus voorzitter Hubert.

Hoe helpt Rabobank?

Ketelbinkie wil een serieuze zwemclub zijn én openstaan voor onervaren nieuwe leden. Rabobank financierde een begeleidingstraject om de aanpak en het beleid van de club op te frissen. Zodat die beter aansluit op wat de leden het liefst willen. Het resultaat is onder meer dat Ketelbinkie nu ook zwemlessen aanbiedt voor beginners.

Ook adviseerde Rabobank hoe zwemclub Ketelbinkie weer meer kon samenwerken met de bredere LHBTQ-sportclub met dezelfde naam. Tot twintig jaar geleden waren alle gay-sporters in Rotterdam namelijk verenigd. Maar de zwembond dwong een splitsing af, en zo ontstonden twee kampen. Nu is er weer meer toenadering en een betere verhouding. Met als perspectief om weer één club te vormen. Zo kunnen ze makkelijker groeien, krijgen de zwemleden nieuwe sportieve mogelijkheden en is de saamhorigheid nóg groter!