Erik met klant en vrachtwagen

"Een Vermogensplan geeft rust..."

Wanneer ga je nadenken over de tijd ná het ondernemerschap? Voor veel ondernemers is dat een vraag waar ze pas laat bij stil staan. Zo niet Geert Konings. Hij besloot zijn bedrijf op relatief jonge leeftijd te verkopen.

Eens een ondernemer, altijd een ondernemer

Geert Konings is wat je noemt een rasondernemer. Al op zijn twintigste startte hij vanuit zijn ouderlijk huis in Ravenstein een kabellasbedrijf. In de loop der jaren groeide dat uit tot Konings-groep, een landelijk erkende specialist op het gebied van kopernetwerken en glasvezeltechniek met 80 man in dienst. Die groei was mede het gevolg van ontzettend hard werken. Niet gek dus dat Geert na zo’n 25 jaar ging nadenken over zijn toekomst. Hij besloot zijn bedrijf te verkopen om te gaan genieten van het leven en… verder te gaan met ondernemen.

“Ja, dat ondernemen zit er nu eenmaal in”, aldus Geert. “Alleen doe ik dat nu op een heel andere manier: vooral als investeerder, onder andere in Myleascar. Het hóeft nu niet meer dag en nacht, dat is bijzonder plezierig. Voor mij geen druk meer!” Van de verkoop van zijn bedrijf heeft Geert dan ook geen spijt. “Nee, dat was een goede stap: voor het bedrijf en voor mezelf.”

Vermogensplan: vermogen inzetten bij de wensen in het leven

Een van de redenen dat Geert daadwerkelijk geniet van het leven en het nieuwe ondernemerschap is de rust die hij ervaart. “Die rust komt niet alleen door onze nieuwe financiële situatie, maar ook doordat mijn vrouw Marion en ik precies in beeld hebben wat we daarmee willen en kunnen.” Hiervoor liet Geert zich begeleiden door Erik Dobbelsteen, Private Banker bij Rabobank.

“Samen met zijn collega's heeft hij een uitgebreid Vermogensplan voor ons opgesteld. Dat gaf – en geeft – een goed inzicht in hoe we ons vermogen kunnen inzetten bij de wensen die we in het leven hebben. Ook hebben we de situatie rondom een eventueel overlijden en handelingsonbekwaamheid geregeld. Daarnaast hebben ze onze vermogensstructuur voordelig ingericht en een deel verstandig belegd, met een voor ons juiste balans tussen rendement en risico. Bovendien kijkt hij verder: hij organiseert van alles en heeft een uitgebreid netwerk. Zo brengt hij ons met de juiste mensen in verbinding.”

Ondernemers verder helpen

Erik spreekt met bewondering over Geert. “Een échte ondernemer, ook na de verkoop van zijn bedrijf. Heel slim dat hij dat op relatief jonge leeftijd gedaan heeft. Nu hebben hij en Marion alle tijd om de dingen te doen die ze leuk en belangrijk vinden. Dat is precies wat ik zo mooi vind aan mijn werk: ik kan ondernemers echt helpen om hun leven financieel zo in te richten dat ze optimaal kunnen genieten van wat ze hebben opgebouwd, nu en in de toekomst.”

|Erik, Geert en Marion

Een persoonlijke band

Voor de periodieke updates schuift Erik geregeld aan bij Geert en Marion. Geert, lachend: “Hij plant het steeds zo dat hij nét voor het eten komt. Dan eet-ie gewoon met ons mee! Zonder gekheid: het is wel bijzonder hoe je in korte tijd zo’n goede band met elkaar kunt opbouwen. Dat moet misschien ook wel, want Erik is toch mee gaan denken over de invulling van ons leven. Dat vraagt om inzicht, maar ook om betrokkenheid en vertrouwen. Knap hoe hem dat gelukt is.” Erik: “Dat is de kunst van ons vak: de cijfers in dienst stellen van het persoonlijke verhaal.”

Ontdek zelf de rust van een Vermogensplan

Benieuwd of een Vermogensplan iets voor jou kan zijn? Of wil je meer informatie? Bekijk dan onze pagina over het Vermogensplan of vraag je adviseur naar de mogelijkheden.

IEX Gouden Stier - Beste Private Bank 2023

Winnaar IEX Gouden Stier - beste Private Bank 2023

Het beleggersplatform IEX heeft op basis van consumentenonderzoek Rabobank uitgeroepen tot Beste Private Bank van het jaar 2023. We zijn dankbaar voor de mooie beoordeling en trots op deze titel!

phone

Hulp nodig?