Bedrijfsoverdracht

Na jaren van hard werken en bouwen aan je bedrijf, is het tijd om het stokje over te dragen. Dit is meestal geen makkelijke beslissing. De overdracht van je bedrijf is een complex proces met vraagstukken rondom je onderneming en je vermogen. Ook is het vaak een emotioneel proces, voor jou als ondernemer en wellicht je familie. Daarom zijn wij er om jou te helpen. Zo ben je goed voorbereid en zorgen we samen dat je geen kansen mist.

Waarom hulp van Rabobank bij je bedrijfsoverdracht?

Illustratie traktor

We kennen jou en je onderneming

Als zakelijke klant hebben we met elkaar een relatie opgebouwd, waardoor we weten wat voor jou en je bedrijf belangrijk is. Onze experts kennen de markt, denken proactief mee en helpen met oplossingen. Bankier je zakelijk niet bij Rabobank? Geen zorgen, ook dan zijn we er voor je.

Illustratie tandwielen

Geen bedrijfsoverdracht is hetzelfde

Als ondernemersbank van Nederland hebben we veel ervaring met vraagstukken over bedrijfsoverdracht. Hierdoor weten we dat elke overdracht een eigen proces en aanpak nodig heeft. Daarom geven we altijd inzicht op basis van jouw situatie en vraagstuk.

Illustratie kopjes met papieren

Persoonlijk en vertrouwd

Je bedrijfsoverdracht vertrouw je niet zomaar aan iemand toe. Dat begrijpen we. Wij zijn een vertrouwenspersoon als het gaat om jouw vermogen en geven eerlijk inzicht. Ook zorgen we dat je altijd met je zakelijke adviseur en de juiste specialist aan tafel zit.

Begin op tijd met het plannen van je bedrijfsoverdracht

Je bedrijfsoverdracht is niet zo geregeld. Gemiddeld duurt dit 6 tot 8 jaar. Het is dan ook belangrijk om hier tijdig bij stil te staan. Zo kun je goed nadenken over hoe je het wilt aanpakken en heb je de tijd om naar je onderneming te kijken.

Illustratie bord met te koop

Waar moet ik over nadenken bij een bedrijfsoverdracht?

We begrijpen dat een bedrijfsoverdracht vragen oproept. Het is immers niet iets dat je dagelijks doet. Aan wie ga je bijvoorbeeld je bedrijf verkopen? Draag je het over aan je kinderen, een medewerker of verkoop je het aan een strategische koper? Wat je ook kiest, het heeft invloed op het proces van je bedrijfsoverdracht. Zo kunnen de juridische en fiscale regels per overnemer verschillen. Meer weten over wat er allemaal bij een bedrijfsoverdracht komt kijken? Je leest het in ons gratis e-book.

Samen kijken we naar jouw ideeën voor de overdracht en geven we inzicht in wat voor (financiële) gevolgen dit heeft. We ondersteunen je in het hele proces en zijn een sparringpartner voor al je vraagstukken.

Welke verkoopopbrengst heb ik nodig?

Niet alleen het proces is belangrijk. Ook is het handig om na te denken over wat je zou willen na de overdacht van je bedrijf. Kun je bijvoorbeeld je dromen uit laten komen als je je bedrijf verkoopt en stopt met werken? Of ga je verder met ondernemen en wil je (een deel van je) vermogen investeren?

Het Vermogensplan Bedrijfsoverdracht geeft je dit inzicht. In dit plan kijken we vooruit naar jouw doelen en wensen. We brengen jouw financiële situatie in kaart en bepalen met welke minimale verkoopopbrengst je jouw persoonlijke financiële doelen kunt realiseren.

Wij staan voor je klaar om jou te helpen

Bij het Vermogensplan Bedrijfsoverdracht kijken we samen hoe realistisch jouw toekomstverwachtingen zijn. Daarnaast bieden we hulp bij het structuren van je vermogen. Zo kijken we onder andere of het slim is om te beleggen in de bv of privé. Maar ook een onderwerp als anonimiseren van je vermogen komt ter sprake. Dit betekent onder andere dat niemand in de KVK kan zien welk bedrag je hebt ontvangen voor de verkoop van je bedrijf.

Benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen? Vul hieronder je gegevens in, dan bellen wij je snel terug. Of vraag naar de mogelijkheden bij je Private Banker.

Een vermogensplan geeft rust - klantverhaal Private Banking

"Een Vermogensplan geeft rust..."

Ondernemer Geert Konings besloot zijn bedrijf op relatief jonge leeftijd te verkopen om vervolgens verder te gaan met ondernemen. Wij hielpen hem met een uitgebreid Vermogensplan. Zo kreeg Geert inzicht in hoe hij zijn vermogen kon inzetten bij zijn wensen in het leven. Benieuwd naar hoe hij dit ervaren heeft?

Lees zijn verhaal

Je bedrijfsoverdracht goed geregeld

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen of wil je meer weten over het Vermogensplan Bedrijfsoverdracht? We helpen je graag persoonlijk verder tijdens een vrijblijvend gesprek.