Teler rijdt op blauwe wagen door gaarde met kar achter zich

De toekomst van je boerenbedrijf, hoe ziet die eruit?

Nadenken over de toekomst van je bedrijf is onderdeel van het ondernemerschap. Maak je je zorgen over het vinden van een opvolger? Of doet de maatschappelijke druk op de agrarische sector je besluiten om te stoppen? Welke richting je ook kiest, om ervoor te zorgen dat het proces zo soepel mogelijk verloopt is een goede voorbereiding belangrijk. Dit zorgt voor rust en overzicht. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden.

Kalender

Start op tijd

Breng jouw financiële wensen en de fiscale en juridische consequenties tijdig in kaart. Zo krijg je inzicht in de duur van het proces. Voor fiscale herstructureringen en juridische wijzigingen gelden wettelijke termijnen van enkele jaren. Daarom is het belangrijk om tijdig in gesprek te gaan met je bank en accountant wanneer je wil stoppen met je bedrijf.

Denk na over financiële planning

Welke wensen heb je voor de toekomst? En welk rendement op je vermogen is daarvoor nodig? Het realiseren van jouw persoonlijke doelen stellen we centraal in een financieel plan. Meer weten?

Lees waarom financiële planning belangrijk is

Rust vinden tijdens emotioneel proces

Het verkopen of overdragen van een agrarische onderneming brengt ook een emotioneel ingrijpende periode met zich mee. Zowel voor de agrariër als de familie. Zorg daarom voor helderheid en de juiste inzichten, zodat je keuzes en afwegingen maakt die bij jou en je boerenbedrijf passen. Is er een opvolger? Neem dan de tijd voor het opbouwen van vertrouwen in de opvolgende partij. Zodat je je bedrijf in goede handen achterlaat.

Zelf regelen & Contact