Agrarische ondernemer in zijn veld

Speciaal voor agrarisch ondernemers: het Rabo Opvolgers Perspectief

Sta je aan het begin van je carrière als agrarisch ondernemer of werk je al een tijd in de sector en ben je van plan om een agrarisch bedrijf over te nemen? Met de opleiding: het Rabo Opvolgers Perspectief werk je samen met andere ondernemers doelgericht aan de overname en de toekomst van je bedrijf. Je ontdekt waar je kracht als ondernemer ligt, hoe je je bedrijf en de overname financiert en welke strategie het beste past bij jouw bedrijf.

Wat je kunt verwachten

Het Rabo Opvolgers Perspectief bestaat uit een aantal onderdelen, waarin je wordt begeleid door experts uit de agrarische sector.

    Je krijgt inzicht in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen met de Rabo Opvolgers Spiegel Je ontmoet andere ondernemers die in een soortgelijke fase zitten tijdens de Rabo Opvolgers Training Je maakt een persoonlijk actieplan, inclusief een financiële scan, voor de overname van het bedrijf en jouw toekomst

Oftewel: na het volgen van je training heb je inzicht in jouw krachten, de kansen voor je agrarisch bedrijf en heb je een passende strategie voor jou en je bedrijf opgezet. Ook ontmoet je tijdens de training collega’s die net als jij van plan zijn om een bedrijf over te nemen. Met als doel van elkaar te leren en elkaar te inspireren hoe bij te dragen aan de toekomst van de agrarische sector en de overname met succes tot stand te brengen.

Zo meld je je aan

Jaarlijks organiseren we de opleiding samen met het NAJK in verschillende regio’s in Nederland. Met als resultaat dat in de aflopen jaren ruim 700 ondernemers deelnamen aan het Rabo Opvolgers Perspectief. Heb je interesse om de opleiding te volgen? Stuur een e-mail naar onderstaand e-mailadres en geef je interesse door. We komen zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie.

Een bedrijf overnemen, hoe zit dat?

Frank Brinkhaus, eigenaar van Frank’s Farm, droomde er vanaf kinds af aan van om boer te worden. Op jonge leeftijd raakte hij in contact met veehouder Gert Billekes en is gaan werken op zijn boerderij. Frank heeft inmiddels de boerderij overgenomen, met Gert als investeerder. Nieuwsgierig naar het avontuur van Frank en Gert?

Meld je aan voor trainingen van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK)

Rabobank is partner van het NAJK. Samen willen we ervoor zorgen dat agrarisch ondernemers zich zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst. Naast het Rabo Opvolgers Perspectief kun je je daarom aanmelden voor onderstaande trainingen van het NAJK.