Eigen bedrijf starten

Klaar voor de start

Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Bijvoorbeeld het schrijven van een ondernemingsplan, het openen van een zakelijke rekening, het regelen van verzekeringen en het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Bent u benieuwd waarmee wij u van dienst kunnen zijn?

Uw ondernemingsplan

Voor een goede start van uw nieuwe onderneming schrijft u een bedrijfsplan. Dit plan kunt u gebruiken om investeerders te overtuigen en om grip te krijgen en te houden op uw eigen ideeën en plannen.

Uw zakelijke rekening: de basis van uw bedrijf

Om de bankzaken van uw bedrijf goed te regelen en uw privé en zakelijke financiën te scheiden, opent u een zakelijke rekening. Die vormt de basis van uw zakelijke financiën.

Met Rabo Startersvoordeel zijn in uw eerste jaar uw zakelijke rekening, bankpas en internetbankieren gratis. Ook krijgt u korting op onze pinautomaten, iDEAL oplossingen en producten voor contant geld, zoals wisselgeld of storten.

Stappenplan

Als u een onderneming begint, is het handig om een checklist bij de hand te houden. Met zo'n 'stappenplan' houdt u het overzicht en ziet u belangrijke zaken niet over het hoofd.

Geldzaken

Hoe gaan uw klanten u betalen?

Welke manier van betalen is voor uw klanten het handigst? U kunt verschillende betaaloplossingen aanbieden, maar het is goed om te bedenken welke betaalmogelijkheden het beste bij u en uw klanten passen. Met het Rabo Startersvoordeel kunt u een jaar lang kosteloos proberen wat het beste werkt.

Lees meer over de betaalmethoden voor startende ondernemers

Bekijk hieronder de verschillende betaalmogelijkheden.

Hoe houdt u alles goed bij?

Het is aan te raden om direct vanaf de start van uw bedrijf uw financiële administratie op orde te houden. Voor de Belastingdienst bijvoorbeeld, moet u als ondernemer een deugdelijke administratie voor zeven jaar bewaren. Voor onroerende zaken, zoals het huren van een bedrijfspand, geldt zelfs een bewaarplicht van tien jaar. Om overzicht te houden in uw financiën is een zakelijke rekening noodzakelijk. We bieden u als startende ondernemer verschillende administratie- en betaalmogelijkheden.

Verzekeren

Als starter loopt u risico. U kunt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raken, in een zakelijk conflict belanden of schade lijden (of veroorzaken). Wij bieden hiervoor meerdere verzekeringen. Voor starters hebben we de belangrijkste verzekeringen op een rij gezet.

Alle verzekeringen voor starters

Financieren

Als u een bedrijf begint heeft u misschien financiering nodig. Bij de Rabobank kunt u als startkapitaal een financiering vanaf € 5.000 online aanvragen. Voor financieringen van bedragen lager dan € 5.000 kunt u voor advies terecht bij uw Rabobank. Wilt u vooraf weten of u in aanmerking komt voor financiering, gebruik dan de Rabo Financieringsindicator.

Gebruik de Rabo Financieringsindicator

Om te ontdekken welke andere mogelijkheden voor financiering bij u passen, zoals crowdfunding of investeringsfondsen, is er de Financieringsverkenner.

Bekijk de Rabo Financieringsverkenner op Partnerinfinancieren.nl

Contact

Rabobank