Starten in het buitenland

Vestigen in het buitenland

Je gaat een nieuwe internationale markt betreden. Misschien heeft het voordelen om je product of dienst niet alleen te verkopen in het buitenland, maar om er ook lokaal te gaan produceren. Hier moet je aan denken als je een buitenlandse vestiging van je bedrijf wilt openen.

Kies je vestigingsvorm

Als je je gaat vestigen in een ander land zit je dichtbij de afzetmarkt. Zo kun je snel inspelen op lokale behoeftes. Neem een aantal zaken in overweging bij het kiezen van de beste vestigingsvorm voor je bedrijf.

Je eerste stap naar het buitenland. Hoe doe je dat?

Ondernemers Caro en Pieter hebben allebei een bedrijf in slimme, energiebesparende producten. En al snel was er in het buitenland interesse voor hun duurzame innovaties. In 4 minuten hoor je van deze ondernemers hoe zij de stap naar het buitenland hebben gezet en wat daar voor nodig was.

Bekijk aflevering

Wet- en regelgeving

Als je een vestiging wilt starten in het buitenland krijg je met allerlei lokale wetten en regels te maken. Hoe registreer je een onderneming? Welke vergunningen heb je nodig? En hoe werkt het precies als je personeel in dienst wilt nemen? Wij brengen je graag in contact met lokale experts op het gebied van buitenlandse wet- en regelgeving.

Risico's managen

Open je een buitenlandse vestiging, dan komen daar risico's bij kijken. Samen met je accountmanager breng je deze in kaart en bepaal je de meest geschikte manier om je bedrijfsrisico's in het buitenland af te dekken. Denk bijvoorbeeld aan de volgende risico's:

Financieren

Voorraden voor je vestiging in de Verenigde Staten, een bedrijfspand voor je Duitse kantoor, de overname van je distributeur in Australië: voor een passende financiering kun je bij ons terecht. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Niet alleen binnen Europa, maar wereldwijd.

phone

Hulp nodig?