Heb je verschillende vestigingen of dochterondernemingen in binnen- en/of buitenland en heb je daardoor meerdere rekeningen? Met Cash Pooling benut je de saldi van die rekeningen optimaal.

Verbeter de inzet van je liquiditeiten
Verklein je financieringsbehoefte
Concentreer automatisch saldi op je hoofdrekening

Saldi van meerdere rekeningen optimaal benutten

Als bedrijf met meerdere vestigingen of dochterondernemingen in binnen- en/of buitenland heb je vaak meerdere rekeningen. Dan is het belangrijk je geldstromen goed te managen. Zo kun je jouw liquiditeiten optimaal inzetten en je financieringsbehoefte verkleinen. Met Cash Pooling beheer je automatisch de saldi van je rekeningen bij Rabobank en bij andere banken. Rabobank biedt twee vormen van Cash Pooling: Cash Concentration en Saldocompensatie.

Cash Concentration

Bij Cash Concentration worden saldi op meerdere rekeningen automatisch geconcentreerd op één hoofdrekening en/of aangezuiverd vanaf de hoofdrekening. Daardoor betaal je minder debetrente en kun je meer uit je creditgelden halen. Je bepaalt zelf welk bedrag er op de rekening(en) moet blijven staan.

Cash pooling video

De twee vormen van Cash concentration

Saldocompensatie

Bij Saldocompensatie worden de liquiditeiten niet fysiek verplaatst, maar fictief gesaldeerd. Het geld blijft op de subrekeningen staan, maar voor de fiattering van betalingen worden ze beschouwd als één geheel. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met je Rabobankadviseur.

Cash Pooling

Benut de saldi van je rekeningen optimaal.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer