Trotse ondernemers hebben een nieuwe graafmachine geleast

Rabo Lease: financial lease waarbij je zelf eigenaar bent

Met Rabo Lease investeer je in machines, apparaten en voertuigen: van lasrobot tot bestelbus en van 3D-printer tot graafmachine. Rabo Lease is financial lease, een manier om de aanschafkosten te spreiden. Zo behoud je maximale financiële ruimte om te groeien. En het bedrijfsmiddel is gewoon van jou.

je bestelt een machine of voertuig bij de dealer van jouw keuze nieuw of gebruikt, dat maakt niet uit bij ons lease je tot 100 procent van de aanschafwaarde

Wat is financial lease?

Financial lease is een lening voor een bedrijfsmiddel waarbij dat middel zelf het onderpand is.

Lening voor een bedrijfsmiddel

Met Rabo Lease kun je machines, apparaten en voertuigen van vrijwel elk merk of type aanschaffen.

Jij bent eigenaar

Het bedrijfsmiddel is van jou. Het staat op de balans van je bedrijf, waardoor je gebruik kunt maken van fiscale aftrek.

Vast maandbedrag

Je betaalt maandelijks rente en aflossing. Je kunt eigen geld inbrengen als je het maandbedrag wilt verlagen, maar dat hoeft niet.

Looptijd van 2 tot 8 jaar

Je lost zo snel af als jij wilt, wel voordat het bedrijfsmiddel economisch is afgeschreven.

Bedrijfsmiddel is het onderpand

Je hoeft meestal geen eigen geld of zekerheden in te brengen.

Keuzevrijheid

Je bepaalt zelf waar je het bedrijfsmiddel aanschaft en waar je verzekeringen en onderhoud regelt.

Auto van de zaak of bus leasen

Ook een zakelijke auto of bus financier je eenvoudig met financial lease. Met Rabo Lease financier je tot 100 procent van de aanschafwaarde van een zakelijke auto. Je kunt ook de btw meefinancieren. Zo kun je investeren zonder direct je eigen middelen aan te spreken.

Je betaalt met Rabo Lease een vast bedrag per maand. Aan het einde van de leaseperiode blijft de auto van jou. Je kunt elk type bedrijfsauto leasen. Of het nu gaat om een elektrische auto, een bestelbus of een tweedehands exemplaar.

Lees meer over een auto of bus van de zaak

Financial lease voor zzp’ers

Ben je zzp’er en sta je aan de vooravond van een flinke investering? Denk dan eens aan financial lease bij de Rabobank. De mogelijkheden zijn vaak veel groter dan je wellicht vermoedt:

 • Het bedrijfsmiddel zelf is het onderpand. Je hoeft doorgaans geen andere zekerheden in te brengen. De kans dat je als zzp’er groen licht krijgt, is dus een stuk groter. Ook als je pas één of twee jaar bezig bent als ondernemer.
 • Met lease hoef je niet ineens een groot bedrag op tafel te leggen. Je spreidt de kosten van een investering over een langere periode. Zo houd je werkkapitaal vrij waarmee je aan de slag kunt met de groei van je bedrijf.
 • Je hebt bij je aanvraag geen jaarcijfers of uitgebreide investeringsplannen nodig. Met enkele gegevens over het bedrijfsmiddel dat je wilt leasen vraag je binnen een paar minuten online een offerte aan. Die ontvang je in de meeste gevallen direct.

Lees meer over financial lease voor zzp'ers

Verschil tussen financial lease en operational lease

De Rabobank is gespecialiseerd in financial lease. Hierbij ben je direct eigenaar van je nieuwe bedrijfsmiddel. En na de laatste aflossing blijft het gewoon van jou.

Dat is een groot verschil met netto operational lease, wat meer te vergelijken is met huur. En dan is er ook nog een variant van operational lease waarbij ook services zoals onderhoud, reparatie en verzekeringen inbegrepen zijn.

Lees meer over de verschillen

Financial lease berekenen

Check voor hoeveel euro per maand jij een apparaat of bedrijfswagen aanschaft.

Bereken je maandbedrag

Lees hoe het aanvragen van lease werkt

Productdetails

Kenmerken
 • Rabo Lease is financial lease: een lening voor bedrijfsmiddelen, zoals machines, apparaten en voertuigen.
 • Je betaalt maandelijks een vast bedrag. Dit bestaat uit rente en aflossing.
 • Vooraf spreken we de looptijd van de lease af. Die ligt meestal tussen de twee en acht jaar. De looptijd is nooit langer dan de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. Zo voorkom je dat je nog betaalt voor een bedrijfsmiddel dat al is afgeschreven.
 • Je kunt het volledige bedrag van het bedrijfsmiddel financieren met financial lease. Je kunt eigen geld inbrengen als je jouw maandelijkse kosten wilt verlagen, maar dat hoeft niet.
 • Je kunt met financial lease de btw meefinancieren. Dan hoef je het btw-bedrag van je aankoop niet zelf voor te schieten. Je betaalt de btw in één van de eerste zes maanden van de looptijd aan ons terug, inclusief de rente over het btw-bedrag.

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen over Rabo Lease

Financial lease: belangrijk om te weten (PDF)
Kosten

Je kunt zelf een indicatie van je maandbedrag berekenen. Vul enkele gegevens in over je bedrijf en het bedrijfsmiddel dat je wilt leasen. Je krijgt direct een indicatie van je leasekosten. Log in met een zakelijke Rabo WereldPas om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Vraag offerte aan Bereken maandbedrag

Lees meer over de kosten van lease

Vervroegd aflossen

Je kunt financial lease volledig of voor een deel vervroegd aflossen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of wil je een afkoop laten berekenen of uitvoeren? Bel ons dan op 088-7226666.

Leasecontracten van na 1 juli 2018

 • Je kunt elk kalenderjaar tot 5 procent van het beginbedrag van het leasecontract vergoedingsvrij aflossen.
 • Los je meer dan 5 procent van het beginbedrag af? Dan betaal je ons een vergoedingsrente. In de Algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen lees je hoe wij die berekenen.

Leasecontracten van vóór 1 juli 2018

Bij volledige aflossing betaal je aan ons:

 • Het hele bedrag van de nog openstaande lease.
 • Een vergoedingsrente over de resterende looptijd van de lease.

Bij gedeeltelijke aflossing betaal je aan ons:

 • Het bedrag dat je wilt aflossen.

Bij gedeeltelijke aflossing verlagen wij het maandbedrag op basis van het bedrag dat je aflost. De looptijd en het deel dat je aan rente betaalt, blijven gelijk.

Voorwaarden

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Ontdek of je bij ons kunt leasen

Heb je een bedrijfsmiddel op het oog en wil je weten of je het bij ons kunt leasen? Log dan in en vraag vrijblijvend een offerte aan. Meestal ontvang je je offerte binnen één minuut.

Vraag offerte aan