Financial lease voor starters en zzp’ers

Financial lease voor zzp’ers

Ben je zzp’er en sta je aan de vooravond van een flinke investering? Denk dan eens aan financial lease. De mogelijkheden zijn vaak veel groter dan je wellicht vermoedt. Ontdek de voordelen van zakelijke financial lease voor zzp'ers.

Investeren in bedrijfsmiddelen

Een machine voor het snijden van metaal, zodat je echt aan de slag kunt met je nieuwe bedrijf. Een nieuwe broodoven, bedoeld voor de bakkerij die je runt. Of een kleine vrachtwagen om de torenhoge ambities met je eigen koeriersbedrijfje waar te maken. Het doen van zo’n investering is voor veel zzp'ers een hele uitdaging.

Hoe werkt zakelijk leasen als zzp'er?

Veel kleine zelfstandigen blijken onbekend met de mogelijkheden die leasen biedt. Vaak wordt gedacht dat lease alleen voor auto’s is. Of dat lease alleen beschikbaar is voor grote bedrijven, die al jaren actief zijn en veel omzet draaien. Of dat financial lease net als operational lease een vorm van huur is.

Maar niets is minder waar. Met Rabo Lease kun je machines, apparaten en voertuigen van vrijwel elk merk of type aanschaffen, ook als zzp'er. Je bestelt het bedrijfsmiddel van jouw keuze bij je eigen dealer. De lease regel je bij ons. Je kunt vaak tot 100 procent van de aanschafwaarde bij ons financieren. Aanvragen en afsluiten kan volledig online.

Auto leasen als zzp'er? Bekijk je optiesGeld lenen als zzp’er? Ontdek de zakelijke lening

Waarom financial lease kiezen als zzp'er?

Steeds meer zzp’ers ontdekken de mogelijkheden die Rabo Lease biedt. Met succes. Verreweg de meeste ondernemers die bankieren bij Rabobank en hier een leasecontract aanvragen, krijgen groen licht. Lease biedt diverse voordelen voor zzp'ers.

1. Gebruik als zzp'er je bedrijfsmiddel als onderpand

In de beginfase van hun bedrijf hebben zzp’ers nog amper een track-record opgebouwd en kunnen ze maar weinig zekerheden bieden. Dat is wel nodig wanneer je bijvoorbeeld een lening bij de bank wilt afsluiten. Leasen tackelt dit probleem. Het bedrijfsmiddel zelf geldt binnen zo’n constructie als onderpand. Zo blijkt er ineens veel meer mogelijk. Ook als je als ondernemer pas één of twee jaar bezig bent.

2. Als zzp'er investeren in apparatuur van hoge kwaliteit

Om te kunnen groeien, werk je het liefst met de beste machines en apparatuur. Het geld daarvoor in één keer aftikken is voor veel zzp'ers geen haalbare kaart. Logisch. En omdat lenen ook niet altijd tot de mogelijkheden behoort, blijft leasen over als aantrekkelijk alternatief. Zo kun je werken met kwalitatief hoogwaardige productiemiddelen die in deze fase van je bedrijf anders buiten bereik zouden blijven.

3. Houd werkkapitaal vrij met financial lease

Daarnaast hoef je met leasen niet onmiddellijk een grote zak met geld op tafel te leggen. De kosten van zo’n grote investering kun je namelijk over een langere periode spreiden. En dat is zeker goed nieuws voor bedrijven die nog maar net zijn begonnen.

Zeker in zo’n eerste fase moet ieder dubbeltje worden omgedraaid. Vaak neemt zo’n nieuwe machine of auto een flinke hap uit het eigen vermogen, waardoor andere, broodnodige uitgaven in het gedrang komen. Personeel, online sales of marketing bijvoorbeeld. Leasen lost dit probleem op. Zo houd je werkkapitaal vrij waarmee je als zzp’er aan de slag kunt met de groei van je bedrijf. Want daar is het je uiteindelijk om te doen.

4. Je lease op maat samenstellen

Niet elke ondernemer weet het, maar bij het leasen van bedrijfsmiddelen valt heel wat te kiezen. Zo kun je tot op zekere hoogte zelf de looptijd bepalen en ervoor kiezen om ook eigen geld in te brengen. Op deze manier kun je zelf de maandelijkse lasten beïnvloeden.

Zelfs ondernemers die de btw graag willen laten voorfinancieren, worden op hun wenken bediend. Want ook die optie bestaat. Je hoef de btw dan pas terug te betalen nadat de Belastingdienst dit bedrag op je rekening heeft gestort.

5. Kosten zijn mogelijk fiscaal aftrekbaar

Omdat je met financial lease zelf eigenaar bent van het bedrijfsmiddel, komt het op je balans te staan. Dat kan betekenen dat sommige kosten fiscaal aftrekbaar zijn. Zo kun je als zzp'er mogelijk gebruikmaken van investeringsaftrek, renteaftrek en fiscaal afschrijven.

6. Als zzp'er leasen zonder jaarcijfers

Je hebt bij je leaseaanvraag geen jaarcijfers of uitgebreide investeringsplannen nodig. Als zakelijke klant van Rabobank vraag je met enkele gegevens over het bedrijfsmiddel dat je wilt leasen binnen een paar minuten online een offerte aan. Die ontvang je in de meeste gevallen direct.

7. Snel zakendoen

Het is een misvatting dat je als kleinere ondernemer maandenlang in de weer zou zijn met het rondmaken van het leasecontract. Sterker nog, bij Rabo Lease bereken je binnen een minuut voor hoeveel euro per maand jij de trotse eigenaar wordt van die nieuwe machine of apparatuur. En bankier je bij Rabobank, dan vraag je eenvoudig online een offerte aan. Die ontvang je in de meeste gevallen direct.

Investeren in groei

Wil jij investeren met Rabo Lease?

Lees meer over Rabo Lease