Zzp'er vraagt zakelijke lening aan

ZZP lening: zakelijk geld lenen als zzp’er

Wil je als ambitieuze zzp’er investeren om je bedrijf een stap verder te brengen? Een zakelijke lening kan dan uitkomst bieden. Bijvoorbeeld als je een investering wilt doen in een bedrijfspand, voertuig, machine of extra voorraad. Bij ons vraag je de financiering online aan. Een betrokken adviseur neemt de mogelijkheden vervolgens graag met je door in een persoonlijk gesprek.

Kan ik geld lenen als zzp'er?

Als zzp’er kun je bij ons in aanmerking komen voor een zakelijke lening. We kijken of jouw bedrijf de lasten van de financiering kan dragen. Het helpt daarbij als je zekerheden kunt inbrengen. Denk aan onroerend goed, verpanding van voorraden of machines. Ook kunnen we je om een borgstelling of hoofdelijke medeschuldverbintenis vragen.

Investeren in een bedrijfsmiddel

Heb je als zzp’er een nieuwe machine, auto of bestelbus nodig? Dan kan financial lease een interessante optie voor je zijn. Dit is een lening voor een bedrijfsmiddel waarbij dat middel zelf het onderpand is. Als zakelijke klant van Rabobank vraag je binnen een paar minuten online een offerte aan. Jaarcijfers of uitgebreide investeringsplannen heb je hiervoor niet nodig.

Hypotheek voor zzp’ers

Als zelfstandige kun je bij Rabobank terecht voor een hypotheek voor een woonhuis. Dit kan al vanaf 6 maanden ondernemerschap. Of je als zzp’er in aanmerking komt voor een hypotheek, hangt af van meerdere factoren: hoe lang je ondernemer bent, hoeveel eigen geld je hebt en hoe hoog je inkomen is.

Persoonlijke lening voor zzp’ers

Heb je als zzp’er geld nodig voor privé-uitgaven? Dan kan een persoonlijke lening uitkomst voor je bieden. Hierbij leen je geld met een vaste rente.

De persoonlijke lening is bedoeld voor eenmalige grote privé-uitgaven, zoals een nieuwe keuken of een auto. Voor zakelijke kosten die je als zzp’er maakt, is de persoonlijke lening niet bedoeld. Hiervoor vraag je een zakelijke financiering aan.

Hoe kan ik een ZZP lening aanvragen?

Als zelfstandige start je je aanvraag van een zakelijke lening online. Zorg dat je in elk geval je jaarcijfers bij de hand hebt. Als je je goed hebt voorbereid en alle benodigde gegevens bij de hand hebt, duurt de online aanvraag 15 tot 20 minuten. In sommige gevallen kunnen we je direct een vrijblijvend indicatief aanbod doen.

Klaar met je online aanvraag? Een adviseur van Rabobank neemt snel contact met je op om een afspraak te maken voor een adviesgesprek. In het adviesgesprek ga je samen met de adviseur dieper in op het verhaal achter je financieringsaanvraag. Je krijgt persoonlijk advies op basis van jouw wensen.

Geld lenen als startende zzp’er (zonder jaarcijfers)

Als startende zzp’er kan het zijn dat je een flinke investering moet doen om je bedrijf van de grond te krijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden om aan startkapitaal te komen. Binnen de bank – met een krediet, lening of lease –, maar ook buiten de bank.

Het aanvragen van een financiering kan als starter best een uitdaging zijn. Je hebt nog geen jaarcijfers of betaalhistorie waarmee je kunt aantonen dat je de financiering kunt terugbetalen. Wat je wél kunt doen, is zorgen voor een ijzersterk ondernemingsplan waarmee je je aanvraag onderbouwt. We gaan graag het gesprek met je aan om te kijken wat er wél mogelijk is.

Geldt mijn BKR-registratie als ik een zakelijke lening aanvraag?

Als je bij ons een zakelijke lening wilt afsluiten, beoordelen we of je de maandlasten kunt betalen. We controleren hiervoor onder andere of je bestaande leningen of kredieten hebt. Deze informatie vragen we op bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het BKR houdt bij wie er leningen en kredieten heeft.

Als je vanuit een eenmanszaak of vennootschap onder firma (vof) een zakelijke lening of krediet aanvraagt, ben je daar als natuurlijk persoon voor aansprakelijk. We kijken daarom niet alleen naar de BKR-registratie van je bedrijf, maar ook die van jou als natuurlijk persoon. Je BKR-registratie voor een hypotheek of persoonlijke lening weegt dus mee bij de aanvraag van een zakelijke financiering.

Het werkt ook andersom. Sluit je als zzp’er een zakelijke lening, lease of een krediet bij ons af, dan zijn wij volgens de wet verplicht de lening aan te melden bij het BKR. Dit kan gevolgen hebben bij de aanvraag van een nieuwe hypotheek of persoonlijke lening.

Financiering aanvragen of sparren

Als zzp’er geld lenen bij Rabobank

Als zzp’er vraag je een zakelijke lening bij Rabobank eenvoudig online aan. Veel ondernemers vinden het fijn om eerst even met een adviseur te praten voor ze een aanvraag starten. Jij ook? Maak dan een afspraak om vrijblijvend met ons te sparren over je plan.

phone

Hulp nodig?