Elektrische auto leasen

Met Rabo Lease kies je voor financial lease. Hiermee ben je als ondernemer vanaf dag één eigenaar van de elektrische auto zonder dat je in een keer het aankoopbedrag kwijt bent.

je kiest en bestelt je elektrische auto bij je eigen dealer
bij ons lease je tot 100 procent van de aanschafwaarde
je bent vanaf dag één eigenaar van de auto

Log in om je gegevens automatisch op te halen. Wel zo handig!

Een elektrische auto leasen met Rabo Lease

Voor nieuw en tweedehands
Je kunt een gloednieuwe elektrische auto bij ons leasen, maar ook een occasion met extra lage bijtelling.
Vast maandbedrag
Je betaalt elke maand rente en aflossing. Als je dat wenst, kun je eigen geld inbrengen. Zo verlaag je het maandbedrag. Maar het hoeft niet.
Jij bent eigenaar
Vanaf dag één ben je economisch eigenaar van je elektrische auto. Daardoor profiteer je van fiscale voordelen.
Keuzevrijheid
Tesla, Audi, Hyundai of een ander merk: dat bepaal je zelf. Je zoekt de elektrische auto uit bij je eigen dealer. En je bent niet gebonden aan een maximaal aantal kilometers.

Elektrische auto leasen: de 5 meestgestelde vragen

Elektrische auto’s leasen wint snel aan populariteit. Het leasecontract afsluiten werkt net zo als bij andere auto’s van de zaak. Toch zijn er in de aanloop zaken om over na te denken. De antwoorden op de vijf meestgestelde vragen vind je in dit artikel.

1. Welke keuzes heb ik bij het leasen van een elektrische auto?

Je kunt je elektrische auto financieren via operational lease of financial lease.

Financial lease. Bij Rabobank kun je kiezen voor financial lease. Deze vorm van lease kun je vergelijken met een hypotheek. Je bent eigenaar met alle bijbehorende fiscale voordelen zoals afschrijving, btw-teruggave en renteaftrek. Onderhoud, verzekering en eventuele reparaties regel je zelf.

Operational lease. Hierbij zijn alle kosten voor het autorijden in het leasebedrag verrekend. In feite besteed je het beheer van de auto uit. Heel comfortabel, maar het maandelijkse leasebedrag is daardoor fors hoger. Je profiteert bovendien niet van fiscale voordelen voor elektrische auto's.

2. Wat is het fiscale voordeel van het leasen van een elektrische auto?

Kies je in 2023 voor een auto met benzine- of dieselmotor, dan betaal je 22% bijtelling over de complete cataloguswaarde. Stel dat jouw droommodel € 40.000 kost. Als je uitgaat van een belastingtarief van 36.93% ben je per jaar € 3.250 (tot een drempelwaarde van € 30.000). aan netto bijtelling kwijt. Bij een elektrische auto betaal je slechts 16% bijtelling. Daardoor kom je bij een elektrische auto met dezelfde cataloguswaarde uit op € 2.585 aan netto bijtelling. Het fiscale voordeel loopt in dit voorbeeld op tot € 665 (zonder rekening te houden met het effect van de bijtelling op de heffingskortingen).

3. Hoe lease ik een elektrische auto het meest bijtellingsvriendelijk?

Voor een elektrische auto van de zaak die je in 2023 op naam zet, gelden de bijtellingsregels van dit jaar. Voor een volledig elektrische auto betaal je bij privégebruik 16% bijtelling over de eerste € 30.000 van de cataloguswaarde. Voor elk bedrag boven die drempelwaarde, reken je 22% bijtelling. Wil je dus wél elektrisch rijden en niet veel bijtelling betalen, kies dan een auto uit die onder het drempelbedrag van € 30.000 blijft.

Ook slim: schaf een jonggebruikte elektrische auto uit 2020 of 2021 aan. In die jaren was de bijtelling lager. Dankzij de 60 maanden-regel profiteer je daar nog een tijd van.

4. Ik wil een elektrische auto leasen. Waar moet ik in het praktijkgebruik rekening mee houden?

Als gebruiker moet je weten dat de opgegeven actieradius vaak sterk afwijkt van de praktijk. Een elektrische auto presteert immers minder bij snelwegkilometers in de kou en beter bij stadkilometers in de zomer. Overigens kun je met Rabo Lease zo veel elektrische kilometers maken als je wenst, want er is geen jaarlimiet vastgesteld.

Een laadpaal aan huis of op kantoor is ook iets om over na te denken. Het is comfortabel en het stroomtarief is het scherpst. Verder goed om te realiseren: de aanschafwaarde van de elektrische auto is vaak hoger, maar de gebruikskosten zijn lager.

5. Ik wil een elektrische auto leasen. Welke zaken kan ik meefinancieren?

Alle opties aan de auto financier je gewoon mee. Zelfs de btw kun je opnemen in het leasebedrag. Zo hoef je het btw-bedrag niet voor te schieten. Na één of twee kwartalen betaal je de btw, inclusief rente, terug.

Ook een laadpaal kun je direct meenemen in de lease van een elektrische auto. Interesse? Kies bij je aanvraag als bedrijfsmiddel voor ‘Personenauto - elektrisch + laadpaal’.

Elektrische auto op het oog?

Een leaseaanbod voor een elektrische auto van de zaak vraag je eenvoudig aan. Je berekent je indicatieve maandbedrag en rente binnen 15 minuten. Bevalt het aanbod? Dien je aanvraag dan vrijblijvend in en laat je contactgegevens achter. Tip: Start je aanvraag op een desktop of laptop voor de beste ervaring.

Benieuwd of elektrisch rijden voor jou interessant is?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer