Elektrische auto leasen

Met Rabo Lease kies je voor financial lease. Hiermee ben je als ondernemer vanaf dag één eigenaar van de elektrische auto zonder dat je in één keer het aankoopbedrag kwijt bent.

je bestelt de elektrische auto van jouw keuze bij je eigen dealerbij ons lease je tot 100 procent van de aanschafwaardeje bent vanaf dag 1 eigenaar van de auto

Een elektrische auto leasen met Rabo Lease

Voor nieuw en tweedehands
Je kunt een gloednieuwe elektrische auto bij ons leasen, maar ook een occasion met extra lage bijtelling.
Vast maandbedrag
Je betaalt elke maand rente en aflossing. Als je dat wenst, kun je eigen geld inbrengen. Zo verlaag je het maandbedrag. Maar het hoeft niet.
Jij bent eigenaar
Vanaf dag één ben je economisch eigenaar van je elektrische auto. Daardoor profiteer je van fiscale voordelen.
Keuzevrijheid
Tesla, Audi, Hyundai of een ander merk: dat bepaal je zelf. Je zoekt de elektrische auto uit bij je eigen dealer. En je bent niet gebonden aan een maximaal aantal kilometers.

Elektrische auto leasen: de 5 meestgestelde vragen

Een elektrische auto leasen wint snel aan populariteit. Het leasecontract sluiten werkt net zo als bij elke andere auto van de zaak. Toch zijn er in aanloop zaken om over na te denken. Antwoord op de vijf meest gestelde vragen.

1. Welke keuzes heb ik bij het leasen van een elektrische auto?

Je kunt je elektrische auto financieren via full service operational lease of financial lease. Bij operational lease zijn alle kosten voor het autorijden in het leasebedrag verrekend. In feite besteed je het beheer over de auto uit. Heel comfortabel, maar het maandelijkse leasebedrag is daardoor fors hoger. Je profiteert bovendien niet van subsidies voor elektrische auto's.

Financial lease kun je vergelijken met een hypotheek. Je bent eigenaar met alle bijbehorende fiscale voordelen zoal afschrijving, btw-teruggave en renteaftrek. Onderhoud, verzekering en eventuele reparaties regel je zelf.

2. Wat is het fiscale voordeel van het leasen van een elektrische auto?

Kies je in 2021 voor een auto met benzine- of dieselmotor, dan betaal je 22% bijtelling over de complete cataloguswaarde. Stel dat jouw droommodel € 40.000 kost. Als je uitgaat van een belastingtarief van 37,10% ben je per jaar bijna € 3.300 aan netto bijtelling kwijt. Bij een elektrische auto met dezelfde cataloguswaarde kom je op € 1.781 aan netto bijtelling uit. Het fiscale voordeel loopt in dit voorbeeld op tot ongeveer € 1.500 (zonder rekening te houden met het effect van de bijtelling op de heffingskortingen).

Je maakt met je elektrische auto bovendien aanspraak op de milieu-investeringsaftrek (MIA). De MIA verreken je met de winst en bedraagt 13,5% tot een maximale investering van € 40.000.

Zo werkt de bijtelling bij een elektrische autoBenieuwd naar de bijtelling in 2022? Dit worden de regels

3. Hoe lease ik een elektrische auto extra bijtellingsvriendelijk?

Voor een elektrische auto van de zaak die je in 2021 op naam zet, gelden de bijtellingsregels van dit jaar. Voor een volledig elektrische auto betaal je bij privégebruik 12% bijtelling over de eerste € 40.000 van de cataloguswaarde. Voor elk bedrag boven die drempelwaarde, reken je 22% bijtelling. Wil je dus wél elektrisch rijden en niet veel bijtelling betalen, kies dan een auto uit die onder het drempelbedrag van € 40.000 blijft.

Ook slim: schaf een jonggebruikte elektrische auto uit 2018 of 2019 aan. In die jaren was de bijtelling lager. Dankzij de 60 maanden-regel profiteer je daar nog een tijd van.

4. Ik wil een elektrische auto leasen. Waar moet ik in het praktijkgebruik rekening mee houden?

Als veelrijder moet je weten dat de opgegeven actieradius vaak sterk afwijkt van de praktijk. Een elektrische auto presteert immers minder bij snelwegkilometers in de kou en beter bij stadkilometers in de zomer. Overigens kun je met Rabo Lease zo veel elektrische kilometers maken als je wenst, want er is geen jaarlimiet vastgesteld.

Een laadpaal aan huis of op kantoor is ook iets om over na te denken. Het is comfortabel en het stroomtarief is het scherpst. Verder goed om te realiseren: de aanschafwaarde van de elektrische auto is vaak hoger, maar de gebruikskosten zijn lager.

Lees hoe de totale kosten van een elektrische auto zijn opgebouwd

5. Ik wil een elektrische auto leasen. Welke zaken kan ik meefinancieren?

Alle opties aan de auto financier je gewoon mee. Zelfs de btw kun je opnemen in het leasebedrag. Zo hoef je het btw-bedrag niet voor te schieten. Na één of twee kwartalen betaal je de btw, inclusief rente, terug.

Ook een laadpaal kun je direct meenemen in de lease van een elektrische auto. Interesse? Kies bij je aanvraag als bedrijfsmiddel voor ‘Personenauto - elektrisch + laadpaal’.

Elektrische auto op het oog?

Een offerte voor het leasen van een elektrische auto van de zaak vraag je eenvoudig aan. Log in met je Rabo Scanner en vul de details van je aanvraag in. Meestal ontvang je binnen één minuut een offerte. Daarmee kun je naar de dealer toe om je elektrische auto van de zaak te bestellen.

Benieuwd of elektrisch rijden voor jou interessant is?