Man laadt elektrische auto op

Tarieven en rente financial lease

Wanneer je financial lease afsluit, betaal je maandelijks een vast bedrag. We vertellen je hoe je maandbedrag wordt opgebouwd en op welke kosten je wel of geen invloed hebt. Ook geven we tips over het vergelijken van financial lease rente tussen verschillende aanbieders. Zo ben je goed voorbereid om de juiste keuze te maken!

Financiel lease rente berekenen of aanvragen?

Je kunt zelf de geschatte kosten berekenen van wat je per maand betaalt voor financial lease. Kies als leendoel bedrijfsmiddel, vul je leasebedrag en looptijd in en krijg meteen inzicht in je rente en maandbedrag. Tevreden? Start dan je lease aanvraag.

De kosten van financial lease uitgelegd

Je maandbedrag bestaat uit rente en aflossing. Er zijn verschillende factoren die de hoogte van het maandbedrag bepalen. Op sommige factoren heb je invloed, op andere niet.

Factoren waar je wel invloed op hebt:

    Eigen inbreng van geld: je kunt op voorhand een deel van de aanschafprijs zelf betalen. Het leasebedrag is daardoor lager, evenals het maandbedrag. In zeer uitzonderlijke gevallen is een eigen inbreng noodzakelijk. Looptijd: een langere looptijd betekent lagere maandlasten en andersom. Slottermijn: bij een slottermijn staat er aan het einde van de looptijd nog een bedrag open dat je binnen één maand na de leaseperiode dient te betalen. Als je kiest voor een slottermijn is het maandbedrag lager. Uiteindelijk betaal je voor de lease een hoger totaalbedrag, omdat de nog openstaande schuld gedurende de looptijd hoger is en je daarover rente betaalt.

Factoren waar je geen invloed op hebt:

    Economische levensduur: de waarde van het bedrijfsmiddel en hoe deze waarde tijdens de leaseperiode afneemt, is medebepalend voor het vaststellen van jouw maandbedrag. Kredietwaardigheid: wij maken een inschatting in hoeverre je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen. Rente: we zetten de rente voor je vast op het moment dat we de leaseovereenkomst opmaken.

Voor het afsluiten van financial lease betaal je geen advies- of behandelingskosten.

Financial lease rente: hoe werkt het?

Voordat je het leasecontract afsluit, maken we afspraken over het rentepercentage. Dat percentage geldt gedurende de looptijd van je contract en schommelt dus niet. Hierdoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Renteberekening bij financial lease
Hoe hoog jouw rente is, hangt af van verschillende factoren. Zoals de kredietwaardigheid van je onderneming, onze eigen inkoopkosten en de looptijd van de lease. Over het algemeen geldt: hoe langer de looptijd van het contract, hoe hoger de rente. Het rentepercentage blijft gelijk zolang je contract doorloopt.

Is rente op financial lease aftrekbaar?

De rente die je bij financial lease betaalt, kun je jaarlijks van je bedrijfswinst aftrekken. Hierdoor betaal je minder belasting. Doordat je met financial lease direct eigenaar bent, kun je profiteren van fiscale voordelen zoals de investeringsaftrek.

Kosten financial lease

Financial lease rente berekenen of aanvragen?

Veelgestelde vragen