Tarieven financial lease

Als je financial lease bij ons afsluit, kun je te maken krijgen met verschillende kosten. Op deze pagina zetten we de belangrijkste voor je op een rij.

Je maandbedrag

Je kunt zelf snel berekenen wat je per maand betaalt voor financial lease. Log in met een zakelijke Rabo WereldPas en vul enkele gegevens in over je bedrijf en over het bedrijfsmiddel dat je wilt leasen. Je krijgt direct een indicatie van het maandbedrag. Je kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen. Die ontvang je binnen één minuut.

Bereken je maandbedrag

Hoe zijn de kosten van financial lease opgebouwd?

Je maandbedrag bestaat uit rente en aflossing. Er zijn verschillende factoren die de hoogte van het maandbedrag bepalen. Op sommige factoren heb je invloed, op andere niet.

Factoren waar je wel invloed op hebt:

Eigen inbreng van geld: je kunt op voorhand een deel van de aanschafprijs zelf betalen. Het leasebedrag is daardoor lager, evenals het maandbedrag. In zeer uitzonderlijke gevallen is een eigen inbreng noodzakelijk.Looptijd: een langere looptijd betekent lagere maandlasten en andersom.Slottermijn: bij een slottermijn staat er aan het einde van de looptijd nog een bedrag open dat je binnen één maand na de leaseperiode dient te betalen. Als je kiest voor een slottermijn is het maandbedrag lager. Uiteindelijk betaal je voor de lease een hoger totaalbedrag, omdat de nog openstaande schuld gedurende de looptijd hoger is en je daarover rente betaalt.

 

Factoren waar je geen invloed op hebt:

Economische levensduur: de waarde van het bedrijfsmiddel en hoe deze waarde tijdens de leaseperiode afneemt, is medebepalend voor het vaststellen van jouw maandbedrag.Kredietwaardigheid: wij maken een inschatting in hoeverre je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen.Rente: we zetten de rente voor je vast op het moment dat we de leaseovereenkomst opmaken.

Rente

Bij lease betaal je een vaste rente. Het tarief spreken we bij de start met elkaar af en staat vast voor de looptijd van het leasecontract. Zo heb je de zekerheid dat je maandlasten niet zullen stijgen.

De hoogte van je rente hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld:

Onze inkoopkosten van geld. Wij moeten geld lenen op de geld- en kapitaalmarkt en betalen daar ook rente voor.De kredietwaardigheid van je onderneming.De looptijd van de lease. Doorgaans geldt: hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente.

Hoogte van de rente bij financial lease

Minimaal tariefMaximaal tarief
1,00%14,00%

Bovenstaande tarieven zijn op jaarbasis en gelden indicatief per 1 juni 2018.

Rekenvoorbeeld financial lease

Door eigen geld in te brengen of te kiezen voor een slottermijn kun je het maandbedrag zelf beïnvloeden. Ook de looptijd die je kiest is van invloed. Bekijk de verschillende situaties:

LeasebedragLooptijdRenteEigen inbrengSlottermijnMaandbedrag
€ 25.00048 maanden5,5%--€ 579
€ 25.00048 maanden5,5%€ 5.000-€ 463
€ 25.00060 maanden5,5%--€ 475
€ 25.00048 maanden5,5%-€ 2.500€ 532


De rente en maandlasten zijn indicatief.

Kosten bij het afsluiten van lease

Voor het afsluiten van financial lease betaal je geen advies- of behandelingskosten.

Wijzigingskosten

Wil je een lopende leaseovereenkomst aanpassen, dan kunnen daar kosten aan verbonden zijn. Bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

Aanpassing
 Kosten
De maandelijkse leasetermijnen moeten voortaan worden voldaan door een andere partij die geen onderdeel is van het contract. € 99 excl btw
De leaseovereenkomst wordt overgenomen door een andere partij of bedrijf.€ 300 excl. btw per akte. In een akte kunnen meerdere leaseovereenkomsten worden opgenomen.
De rechtsvorm van je bedrijf wijzigt€ 300 excl. btw per akte. In een akte kunnen meerdere leaseovereenkomsten worden opgenomen.
Je wilt op een bestaande leaseovereenkomst een ander object inbrengen in plaats van het bestaande object. € 250 excl. btw€ 250 excl. btw
Je betaalt je maandelijkse leasetermijnen op een andere manier dan via automatische incasso.€ 15 per leasetermijn

Je betaalt geen kosten voor:

Het opvragen van een overzicht van je leasebetalingen of openstaande bedragHet wijzigen van je het rekeningnummer waarvan geïncasseerd wordt.
Vergoedingsrente bij vervroegd aflossen

Je kunt financial lease volledig of voor een deel vervroegd aflossen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of wil je een afkoop laten berekenen of uitvoeren? Bel dan met Rabo Lease op 088-7226001. Je kunt ook een e-mail sturen naar csd.nl@rabobank.nl.

Leasecontracten van na 1 juli 2018

Je kunt elk kalenderjaar tot 5 procent van het beginbedrag van het leasecontract vergoedingsvrij aflossen.Los je meer dan 5 procent van het beginbedrag af? Dan betaal je ons een vergoedingsrente. In de Algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen lees je hoe wij die berekenen. Lees de algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen (PDF)

Leasecontracten van vóór 1 juli 2018

Bij volledige aflossing betaal je aan ons:

Het hele bedrag van de nog openstaande lease.Een vergoedingsrente over de resterende looptijd van de lease.

Bij gedeeltelijke aflossing betaal je aan ons:

Het bedrag dat je wilt aflossen.

Bij gedeeltelijke aflossing verlagen wij het maandbedrag op basis van het bedrag dat je aflost. De looptijd en het deel dat je aan rente betaalt, blijven gelijk.

Lees meer over financial lease