Tarieven financial lease

Als je financial lease bij ons afsluit, kun je te maken krijgen met verschillende kosten. Op deze pagina zetten we de belangrijkste voor je op een rij.

Je tarief berekenen

Je kunt zelf een indicatie berekenen van wat je per maand betaalt voor financial lease. Vul enkele gegevens in over het bedrijfsmiddel dat je wilt leasen, kies je looptijd, eigen inbreng en slottermijn en geef inzicht in je transactiegegevens. Je krijgt direct een indicatie van je rente en maandbedrag.

De kosten van financial lease uitgelegd

Kosten bij het afsluiten van lease

Voor het afsluiten van financial lease betaal je geen advies- of behandelingskosten.

Wijzigingskosten

Wil je een lopende leaseovereenkomst aanpassen, dan kunnen daar kosten aan verbonden zijn. In de onderstaande tabel vind je de kosten voor een aantal veelvoorkomende aanpassingen.

Wijzigingskosten voor een financial leasecontract zijn vrijgesteld van btw. Over de wijzigingskosten van een operational leaseovereenkomst wordt, net als over de huur zelf, wel btw berekend.

AanpassingKosten
De maandelijkse leasetermijnen moeten voortaan worden voldaan door een andere partij die geen onderdeel is van het contract.€ 99
De leaseovereenkomst wordt overgenomen door een andere partij of bedrijf.€ 300 per akte. In een akte kunnen meerdere leaseovereenkomsten worden opgenomen.
Je wilt een debiteur wijzigen (laten toe- of uittreden) op een bestaande leaseovereenkomst.€ 99
Je wilt de betalende partij wijzigen bij een bestaande leaseovereenkomst.€ 99
De rechtsvorm van je bedrijf wijzigt€ 99 per akte. In een akte kunnen meerdere leaseovereenkomsten worden opgenomen.
Je wilt op een bestaande leaseovereenkomst een ander object inbrengen in plaats van het bestaande object.€ 250
Je wilt je contract verlengen.€ 99

Je betaalt geen kosten voor:

Het opvragen van een overzicht van je leasebetalingen of openstaande bedrag. Het wijzigen van het rekeningnummer waarvan geïncasseerd wordt.

Vergoedingsrente bij vervroegd aflossen

Je kunt financial lease volledig of voor een deel vervroegd aflossen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of wil je een afkoop laten berekenen of uitvoeren? Bel ons dan op 088-7226666.

Leasecontracten van na 1 juli 2018

Je kunt elk kalenderjaar tot 5 procent van het beginbedrag van het leasecontract vergoedingsvrij aflossen. Los je meer dan 5 procent van het beginbedrag af? Dan betaal je ons een vergoedingsrente. In de Algemene voorwaarden voor bedrijfsfinancieringen lees je hoe wij die berekenen.

Leasecontracten van vóór 1 juli 2018

Bij volledige aflossing betaal je aan ons:

Het hele bedrag van de nog openstaande lease. Een vergoedingsrente over de resterende looptijd van de lease.

Bij gedeeltelijke aflossing betaal je aan ons:

Het bedrag dat je wilt aflossen. Een vergoedingsrente over de resterende looptijd van de lease, over het deel dat je wilt aflossen.

Bij gedeeltelijke aflossing verlagen wij het maandbedrag op basis van het bedrag dat je aflost. De looptijd en het deel dat je aan rente betaalt, blijven gelijk.

Meer weten over financial lease?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer