Vrouw zzp'er zit achter laptop

Ondernemingsplan voorbeeld: download gratis

Met een ondernemingsplan bereid je je optimaal voor op de start van je bedrijf. Door alle onderdelen één voor één uit te werken weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dwing je jezelf om na te denken over alle bedrijfsonderdelen. Natuurlijk is het fijn om een ondernemingsplan voorbeeld te hebben. Daarom vind je hier voor 7 branches een voorbeeld ter inspiratie én een leeg invul template die je zelf mag invullen. Bovendien krijg je nog tips voor het starten van je bedrijf. Zo start je nog sterker!

Ondernemingsplan voorbeeld

Voorbeeld ondernemingsplan per branche

Geen enkele branche is hetzelfde. Daarom krijg je van ons voorbeelden van een ondernemingsplan voor zeven verschillende branches: ZZP, Zakelijke dienstverlening, Persoonlijke dienstverlening, Detailhandel en webwinkel, Bouw, Horeca en Zorg.

Zo’n voorbeeld geeft je een goed beeld hoe een compleet businessplan eruit ziet. Inclusief het financieel plan. Kies een van de voorbeelden die het best past bij jouw toekomstige bedrijf als voorbeeld voor je eigen bedrijfsplan.

Ondernemingsplan voorbeeld template

Gratis: leeg invul template

Heb je al een goed idee? Gebruik dan ons leeg invul template. Dit is een compleet ondernemingsplan waarin wij alle onderdelen toelichten en tips geven, maar dan zonder de inhoud. Als je alles invult, staan alle belangrijke punten en jouw ideeën voor een eigen bedrijf straks in je plan.

Download ondernemingsplan template
Ondernemingsplan voorbeeld zzp

Voorbeeld ondernemingsplan zzp - interim

Of je nu als grafisch vormgever, accountant, thuiskapper, personal trainer, klusjesman of tekstschrijver aan de slag gaat, je noemt jezelf waarschijnlijk zzp’er. En ook voor zzp’ers is een ondernemingsplan maken een goed idee!

Ondernemingsplan voorbeeld dienstverlening zakelijk

Voorbeeld ondernemingsplan dienstverlening

Begin je een makelaarskantoor, schoonheidssalon of schoonmaakbedrijf? In de dienstverlening kun je alle kanten op.

Ga jij andere ondernemers helpen bij bijvoorbeeld hun website of social media? Doe dan je voordeel met het voorbeeldplan van dit contentbureau.

Of richt jij je meer op particuliere klanten? Dan is dit voorbeeld van een schoonheidssalon meer iets voor jou.

Ondernemingsplan voorbeeld bouw zzp

Voorbeeld ondernemingsplan zzp - bouw

Wil jij als zzp’er aan de slag in de bouw? En kun je wat hulp gebruiken bij het schrijven van een goed bedrijfsplan? Dan is dit voorbeeld iets voor jou.

Ondernemingsplan voorbeeld zorg

Voorbeeld ondernemingsplan zzp - zorg

Wil jij voor jezelf beginnen in de zorg? Dan loop je waarschijnlijk tegen andere dingen aan dan iemand die een winkel start. Daarom is er voor jou dit voorbeeldplan.

Ondernemingsplan voorbeeld detailhandel

Voorbeeld ondernemingsplan detailhandel (winkel)

Ga je een winkel openen? In de detailhandel kun je alle kanten op. Maar of je nu groente, kleding of verf gaat verkopen, je begint met een plan. Fijn om dan een voorbeeld te hebben.

Ondernemingsplan voorbeeld horeca

Voorbeeld ondernemingsplan horeca

Droom je al jaren van een eigen café, restaurant of hotel en wil je nu jouw droom gaan realiseren? De kans is groot dat je financiering nodig hebt, een sterk businessplan is voor jou dan ook een absolute must.

vast aanspreekpunt

Tips voor het schrijven van een sterk bedrijfsplan

Goed dat je hebt besloten om een ondernemingsplan te schrijven. Alles begint tenslotte met een plan want je legt hiermee de basis voor je bedrijf. We hebben 13 onmisbare tips voor je zodat je zeker weet dat je op de goede weg bent. Dus je kan direct van start. En aarzel niet om tijdens het schrijven hulp te vragen aan mensen om je heen.

Bekijk de tips
phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer