Voorbeeld ondernemingsplan horeca: download gratis

Droom jij van een hotel, restaurant, bed & breakfast of een eigen café? Het schrijven van een goed bedrijfsplan is stap 1. Hiermee krijg je inzicht in jouw concurrentie, kansen, doelstellingen en potentiële klanten. Het plan is een onmisbaar onderdeel van jouw start als horeca-ondernemer. Je krijgt bovendien tips voor het starten van je eigen zaak. Zo start je nog sterker!

Droom jij van een hotel, restaurant, bed & breakfast of een eigen café? Het schrijven van een goed bedrijfsplan is stap 1. Hiermee krijg je inzicht in jouw concurrentie, kansen, doelstellingen en potentiële klanten. Het plan is een onmisbaar onderdeel van jouw start als horeca-ondernemer. Je krijgt bovendien tips voor het starten van je eigen zaak. Zo start je nog sterker!

Wist je dat...

goede (online) marketing erg belangrijk is als je voor jezelf begint in de horeca? Je hebt namelijk veel concurrentie én je klanten zoeken online naar leuke horecagelegenheden.

Ondernemingsplan voorbeeld horeca

Meer over dit voorbeeld ondernemingsplan

Wanneer je begint met je ondernemingsplan is een beetje houvast vaak welkom. Daarom helpen we je op weg. Het voorbeeldplan beschrijft de onderneming van horeca-ondernemer Pepijn Geurts. Hij wil een koffiebar beginnen in Rotterdam. Later wil hij zijn activiteiten uitbreiden met workshops en proefsessies. De financiering voor zijn koffiesalon wil hij langs verschillende wegen bij elkaar verzamelen. Onthoud dat ieder bedrijf uniek is en dat dit ook geldt voor het business plan. Gebruik dit voorbeeldplan als leidraad en neem en neem de informatie niet één op één over. Alle cijfers en persoonlijke informatie in dit plan zijn fictief. Succes!